Uzun süre kulaklık takmak kafa yapısını değiştirebilir mi?

  • Konuyu başlatan fiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 28B

fiu

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2020
Mesajlar
2.706
Çözümler
6
Günde neredeyse 7-8 saat kulaklık takıyorum. Kullandığım kulaklık G733 ve G733'ü kafa bandı olmadan kullanıyorum üst kısmında "fotoğrafta göreceksiniz zaten" boşluk var ve kafamın üst kısmı o boşluğun şeklini almış. Şimdi diyeceksiniz saçındandır maçındandır falan ama yok dokunuyorum bildiğin kafa tasım. :D eski kulaklığım SteelSeries Arctis 7 onu da kafa bantsız kullanıyordum ve o kulaklığın üst kısmı gibi kafamda yamulmalar vardı, hatta diyordum kulaklıktan kafa mı yamulur ulan? Kafam SteelSeries Arctis 7 şeklinden G733 şekli alınca anladım ki kulaklık kafa yamultuyor. :D

Sizde de yamulmalar var mı?

1642219941846.png
1642219997194.png



Kafam böyle.

1642220182412.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tıbbi cihaz niteliğindeki gözlüğümün kulak üstünde değişiklik yarattığını fark etmiştim ama kulaklıkta henüz öyle bir şey olmadı. Ben de bir o kadar saat takıyorum ama henüz bir yamulma falan göremedim. Belki yeterince uzun zaman olmadığı içindir. Razer Kraken V3X kullanıyorum.
 
Kafatası bebeklik zamanlarında narin olduğu için o zamanlarda şekli değiştirilebilir, hatta bazı Çinli aileler sırf çocuklarının kafatası yapısının daha düzgün olması için bir başlık kullanıyor. Sizin kafanızın normalde de yamuk olduğunu fakat sizin bunu kulaklığa bağladığınızı düşünüyorum.
cocuk-baslik.jpg
 
Çok küçükken değişir ama büyüdükten sonra kaza filan olmazsa yapısı değişmez. Yine de rahat edemiyorsan kaliteli bir kulakiçi kulaklık alabilirsin.
 
Bir kulaklık, yetişkin dönemdeki birinin kafatasını yamultabilecek kadar ağır ve güçlüyse helal olsun.

Kafatasını hiçbir kulaklık yamultamaz. Vücudun en sağlam yerlerden birisidir kafatası. Bebeklik dönemi harici kafatasının yapısını bozmak için çok sağlam bir kuvvet gerekir ki bunu kulaklıklar yapamaz.

Sen kafanın yamukluğunu başka şeylere bağlıyorsun bence.
 

Geri
Yukarı