Aşırı refah iyi midir?

Turkiye'de dogup buyudugumuz icin cok sansliyiz. Az da olsa gercek hayati ogrendik. Refah icindeki ABD'li gencler ulkeleri America, Not America olarak siniflandiriyor. Ogrenme geregi duymamislar bile. Onlarin yerinde olmak istemezdim. 😀
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu dünyaya gelme amacının kitaplardan devletleri öğrenmek olduğunu düşünen kodlanık insan söylemi. Tarihteki bütün savaşlar, bütün kaoslar insanların refahını arttırmak adına yapılmıştır. Siz hala bu dünyaya miras bırakmaya çalışın çileler çekip. Elektiriği bulan adam da öldü, yarın öbür gün covid aşılarını bulanlar da tarihin sayfalarına karışacaklar. Bu kadar emekle iz bırakmak istiyorsanız gidin çeşme falan yaptırın asgari ücretle çalışıp. Sizin yaşınızdaki refah sahibi ülke insanları kendilerini entelektüel gelişime verebiliyorlar. Ama biz kurye motoru ile yağmur altında otoyol kenarında geziyoruz. Felsefe, karnı tok adam işidir demişler. Karnın tok olunca gaz çıkarmak için kanepede yatmıyor herkes haberiniz olsun. 1 hayatınız var o da hepi topu 80-90 yıl. Kimi çile ile çeker kimi huzur ile yaşar. Çekilen çilenin iyi olduğuna inanan herkes kapitalist sistemde en altlarda ucuz iş gücüdür kendini geliştiren ülkeler karşısında. Mesele tek şansının olduğu bu hayatta minimum eforla maksimum refahta yaşamaktır. Diğer kodlamalar büyükbaşların emekçileri gazlamak için uydurmasından başka bir şey değildir.
 
Bu dünyaya gelme amacının kitaplardan devletleri öğrenmek olduğunu düşünen kodlanık insan söylemi. Tarihteki bütün savaşlar, bütün kaoslar insanların refahını arttırmak adına yapılmıştır. Siz hala bu dünyaya miras bırakmaya çalışın çileler çekip. Elektiriği bulan adam da öldü, yarın öbür gün COVID aşılarını bulanlar da tarihin sayfalarına karışacaklar. Bu kadar emekle iz bırakmak istiyorsanız gidin çeşme falan yaptırın asgari ücretle çalışıp. Sizin yaşınızdaki refah sahibi ülke insanları kendilerini entelektüel gelişime verebiliyorlar. Ama biz kurye motoru ile yağmur altında otoyol kenarında geziyoruz. Felsefe, karnı tok adam işidir demişler. Karnın tok olunca gaz çıkarmak için kanepede yatmıyor herkes haberiniz olsun. 1 hayatınız var o da hepi topu 80-90 yıl. Kimi çile ile çeker kimi huzur ile yaşar. Çekilen çilenin iyi olduğuna inanan herkes kapitalist sistemde en altlarda ucuz iş gücüdür kendini geliştiren ülkeler karşısında. Mesele tek şansının olduğu bu hayatta minimum eforla maksimum refahta yaşamaktır. Diğer kodlamalar büyükbaşların emekçileri gazlamak için uydurmasından başka bir şey değildir.

Kısaca fakire şükretmesini öğreteceksin ki zenginin çarkı dönsün. 20 yaşındayım benim Avrupa'daki gençten ne eksiğim var ben neden çalışarak istediğim teknolojiye arabaya erişemiyorum? Bu benim en doğal hakkım ama bunu kendine çok görenler yüzünden biz de erişemiyoruz.
 
Örneğin ABD en çok obez ülkeler arasında. Yine ABD'de yaşayan bir çocuk, istediği bilgisayar gibi eğlence aletlerine ulaşabiliyor, ve bu rahatlığı pompalıyor. Eski zamanlarda Çinliler Türklere lüks eşyalar verirmiş gevşemeleri için. Bana göre aşırı refah kötüdür, yine de sizin fikrinizi almak istedim.
Bu arada Amerika asiri refah olan bir ülke degildir.
Asiri refah olan ülkeler Kuzey Avrupa, Isvicre gibi ülkelerdir.
 
Aşırı refah iyi değildir. Tembelliğe sebep olur. En kısa örnek bir işçinin maaşını 10 birimden 50 birime çıkarırsanız işçi parası bol diye tembelleşir ve iş yapmayı bırakır. Sizde üretemezsiniz. Bu yüzden maaş sistemleri çalışmayı bırakmamanız ama maaşınızdan memnun olmanız üzerine kurulur.
 
Aşırı refah iyi değildir. Tembelliğe sebep olur. En kısa örnek bir işçinin maaşını 10 birimden 50 birime çıkarırsanız işçi parası bol diye tembelleşir ve iş yapmayı bırakır. Sizde üretemezsiniz. Bu yüzden maaş sistemleri çalışmayı bırakmamanız ama maaşınızdan memnun olmanız üzerine kurulur.

Amerika ve Avrupa gibi ülkelerin refahına ve ekonomisine bir bakın sonra yazdığınız yorumu düzenleyin :).
 

Geri
Yukarı