Komunizm test sonuclarimizi paylasalim

Doğru, yalan diyemem. Yıllardır çünkü ülkemiz aynı sıkıntıyı çekiyor. Ama bana kalırsa doğru sentezlerle yapılırsa iyi bir plan olabilir. Kar amacı gütmeyen diyorsunuz kar amacı güdüp de affedersiniz vahşi kapitalizm ile halka resmen tecavüz eden bir sistem var. Ben bu sistemi kusura bakmayın da savunamam.

Sen emperyalizm ile kapitalizmi karıştırıyor olabilir misin?
Mesela Amerika veya Kanada halkı "bizi kapitalizm sömürüyor" diyorlar mı?

Kapitalizm insanları sömürmez. İnsanlara serbest bir alan sunar. Rekabet çok olursa, insanlar alternatife erişerek en uygun hizmeti alırlar.
Çünkü serbest piyasada gelir vergisi de azdır. Dolayısıyla çok fazla şirket kurularak rekabet ortamı yaratılır. Rekabet olunca da, sömürmenin aksine seni kendisine çekebilmek için en iyi teklifi sunar.

Ama devlet tekelinde olursa, seni vergiler ile sömürür asıl.
Asıl sömürüyü vergilerle devlet yapıyor ama insanlar bunu göremiyor. %30 gelir vergisi var. Millet iş yapamıyor adam akıllı. Diğer vergileri saymıyorum bile..
 
Benim LİBERAL olduğumu herkes bilir.

Sosyal demokrasi, özgürlükleri kısıtlayan ve insanlar üzerindeki vergi yükünü arttıran bir modeldir. Türkiye'de olduğu gibi vergi yükünün fazla oluşundan dert yanıyor değil mi herkes? Devlet bu kadar büyürse vergi yükü artar ve aslında sana hizmet gibi gözüken şeyler daha pahalıya gelmeye başlar.

Neymiş ücretsiz sağlık hizmeti alıyorum. Ben belki üç senede bir hasta oluyorum. Özele gitsem 200-300 liraya mâl olacak şeye her ay 300-500 prim ödüyorum. Bir çok şey var anlatsak dağ olur.
Kâr amacı gütmeyen kuruluş fosilleşir. Çünkü amacı yoktur.
Sosyal demokrat sosyalizm diğer versiyonu olduğunu düşünüyorum özgürlükçü bile değiller bence.
Özgürlükçü olan kişi varsa Liberaller olduğunu düşünüyorum.
 
Öyle bir sistem ki bu komünizm veya sosyalizm.. Hiç bir zaman gerçeği uygulanamamış. HA-HA-HA!
Gerçek sosyalist bir ülke pembe hayallere girdiği için onlara iyi hayaller diyorum. Bunu çok uygulamaya kalkanlar oldu zamanında, ya yok oldular ya da şu an halkları sefillik içinde.
 
1642940045414.png


Nasıl başardığımı bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı