Ekonomide bu ülkenin hâli ne olacak?

Gençliğinizin en güzel yılları vekillerin yeğenleri son model araba alsın diye hiç ediliyor siz gülmeye devam edin. Umut fakirin ekmeğidir. Ümit et demokrasiden meded bekle ve çalışmaya davam et. Obez abileri doyurmaya devam. 😂😂
 
Abi çok basit bir şey. Ekonomi kötüyse bu hükümetin yönetemediğindendir. A yapamaz B yapar. Yani şu an ekonominin kötü olmasının sebebi hükümet değil de kim? Yani akp gitse başkası gelse yapamazsa yine hükümetin suçu olur. Biz halk olarak çok ayrıştırılmışız önce bir olmamız lazım.

Ülkenin birleşmesi neredeyse imkansız dediğiniz gibi halk çok ayrıştırıldı bunda hem halkın hem de iktidarın suçu var
 
Beyler beni üzen biz neden koyunuz abi? Niye sesimiz çıkmıyor? Ya 20. Sınıf bir Orta Doğu ülkesi petrole mıdır nedir zam geldi diye neler yaptılar, ya biz? Ya bizi mahvettiler ya, gençliğimizi, zevkimizi, alışverişte aldığımız çikolatalara bisküvilere kadar göz diktiler. Neden bu milletin sesi çıkmıyor? Arkadaş isyan çıksın, bir şey olsun. Bu ülkenin halini görmüyorlar mı ya, sarayda oturup ne halt ediyor bunlar? 2023'ü geçtim, yani bir zahmet orada da kazanamaz, o kadar aptal değildir bu millet herhalde ama arkadaşlar 1 yıl daha beklenemez. Lütfen, olanlar normal değil, ben de dahil tüm emsallerim abilerim kaçmak istiyor haklı olarak. Bir avuç itin köpeğin eline bırakıp gitmek istiyoruz ama neden bu mikroplar gitmiyor da biz gidiyoruz? Balık gibi her şeye atlıyoruz sesimizi çıkarmıyoruz. İnanın çok değişik bir şey. Sanki vücudundaki virüsün her şeyini biliyorsun ve mudahele etsen onu mahvedeceksin ama sen öylece oturup duruyorsun, bunun gibi bir şey ve bu durum daha da mahvediyor bizi, çünkü hani bir tepki falan versek olacaklar olur yani sonuçsuz kalmaz, ama biz daha tepki vermekten aciziz. Bizi bu kadar mı uyuttular, ne bileyim içim çok dolu. İnşallah Allah bu ülkeye, helal haram bilen, milletin parasını doğru kullanan, eyyamcı, sahtekâr, düzenbaz, pislik olmayan yöneticileri görmemizi nasip eder. Çok konuşmak istiyorum ama ne bileyim ya. Ugrastigimiz şeye bak. İşin kötü tarafı, biz çok zengin bir ülkeyiz ya, bu kadar soyulmaya, ite köpeğe rağmen bir şekilde hem milletimiz hem devletimiz yine ayakta. İnanın bunlar bir Avrupa ülkesine olsa belki de çökmüştü. Bu kadar güçlü ve zengin bir potansiyel olmasına rağmen bizi bu durumlara sokanlardan Allah fitil fitil getirsin. Artık beddua ederken içim acımıyor. Yazıklar olsun size, ekonomisi, eğitimi, sınavı, yaşamı her şeyiyle ayrı bir dert ettiniz bu ülkeyi. Allah bunları bize, milletime yaşatanlara yasattiklarini yasatmadan almasın. Kalın sağlıcakla.
 
İç savaş karşıtı olduğumu anlayabilirsin mesela. Göstere göstere halkı birbirine kırdırtıyolar. Aslında suçlu bariz ortada.
Suçlu tamam ortada ama ya ona oy verenler? Onlar suçlu değil mi sonuç olarak? Bir adama bu kadar bağlanarak 20 yıl boyunca sorgulamadan oy verip bizim gençliğimizi hiç edenlerden en az baştakiler kadar suçlu.
 
Dolar'ın bu saatten sonra bir önemi kaldı mı? Bir servet ödemeden bir şeyler alınmıyor artık. Doğalgaz ve elektrik faturaları, kiralarla yarışır oldu. Kiralar neyle yarışıyor kim bilir. Ev ve araba hayal...

Rakamlardan, analizlerden, yorumculardan, tartışmalardan bıktım. Kafa dinginliği istiyorum...
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Darbe olamaz. Darbe olursa eğer diğer tüm ülkeler ile demokratik ilişkiler vb. tamamen sıfırlanır.
Zaten sıfır değil mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı