Düşünmek, Dünya'daki En Kötü Eylemdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlat dinliyordum. Evrim nedir? Bigbang nasıl oluşmuştur. Karşında ki insana hakaret etmeden önce açıklamayı dene. Ben kendi fikrimi söyledim. Kimseyle tartışıymıyorum fark edebildiysen.
 
Anlat dinliyordum. Evrim nedir? Bigbang nasıl oluşmuştur. Karşında ki insana hakaret etmeden önce açıklamayı dene. Ben kendi fikrimi söyledim. Kimseyle tartışıymıyorum fark edebildiysen.
Hakaret ettiğim yok. Hiçbir şey bilmediğin şey hakkında fikrin olmaması gerektiğini söylüyorum ben de.
 
İyilik - kötülük kavramları topluma göre değişiyor.
İnsanlık tembellik etmek için düşünmeseydi, şu an dağa kova ile su çekmeye giderdik.
 
Konu evrim - din ilişkisine, veya tanrı var mı yok mu tartışmasına dönmesin. Ayrıca lütfen kırıcı olmayalım. Herkes kendi fikrini belirtir, eğer ki bir yanlış varsa bunu nazik bir biçimde düzeltirsiniz. 😊
Bilginiz yoksa fikriniz olmasın. Kırılacak bir şey yok ortada. Bilmediğinizi, araştırmanız gerektiğini söylüyorum.
 
Konu evrim veya yaratılış değilken nasıl oraya geldi yine?

Sevgi, Nefret, Hüzün gibi duyguları yaşamamız bizim kimyasallarımızla alakalı, düşünmek bu kimyasalları yapay yollardan salgılamak gibidir. Bulunduğun durumda sevgi duyacağın biri veya bir şey yoksa aklına tatlı bir kedi resmi getirirsin ve içinde sevgi hissi oluşur. Düşünmek ve bilinç sahibi olmak bence de iyi değil, insana ağır yükler ve problemler ekliyor düşünebilmek. Felsefi konularda derin yorum yapabilmek düşüncenin eseridir fakat beraberinde mutlak bir boşluk ve hüzün getirir.
 
Bilginiz yoksa fikriniz olmasın. Kırılacak bir şey yok ortada. Bilmediğinizi, araştırmanız gerektiğini söylüyorum.

Söylediğiniz teori ile birlikte, onlarca dini inceledim. Karşınızda ki insana ilk önce sormanız gerekir. Arkadaşım evrim hakkında bilgin var mı? Diye... Evrim Bigbang'dan öncesini açıklayamaz. Bunun açıklamasına henüz rastlayamadım. Neden büyük patlama oldu? Öncesinde ne vardı? Evrende ki devasa boşluk nasıl oluştu?

Bilginiz yoksa fikriniz olmasın. Kırılacak bir şey yok ortada. Bilmediğinizi, araştırmanız gerektiğini söylüyorum.

. Tabii ki evrim konusunda da araştırmam oldu. Sokaktaki dayilardan duyduğumu savunmuyorum. Ki şunun da altını çizmek isterim ki yaş olarak sizden daha deneyimli insanlar size bilmediğiniz birçok şeyi öğretirler. Evrim denilen teori var oluşu sözde büyük patlama sonrasında açıklamaya çalışır. Öncesi hakkında bir fikri yoktur. Evrime göre sıkışan büyük enerji patlayarak galaksiler, yıldızlar, gezegenleri oluşturmuştur. Yani duzensizlikten düzen meydanda gelmiştir. Fakat kanıtlanmış bir bilimsel veri olan termodinamiğin ikinci yasası sisteme dışarıdan enerji verilmediği sürece düzenin düzensizliğe düzensizliğin de kaosa dönüşeceğini anlatır. Kırık bir bardağın durup dururken veya kırarken harcanan enerjiden daha azı kullanılarak eski hâline döndürülemeyeceği örneği verilir. Evrim ise duzensizlikten, düzenin meydana geldiğini anlatır. Körü körüne hiçbir konuda fikir yürütmem. Sizin bilim dediğiniz teori, kabul edilmiş bilime terstir. Bunun gibi onlarca örnek verebilirim.
 
Son düzenleme:
@AlpTgin araştırdığını en azından objektif kaynaklardan araştırdığını hiç ama hiç sanmıyorum. Evrim galaksilerin, yıldızların oluşumunu açıklamaya çalışmaz. Evrimin amacı dünya gezegenindeki canlı yaşamın nasıl bu hale geldiğini açıklamaktır ve termodinamiğin 2.yasasıyla çelismez çünkü sen, canlı olarak, dışarıdan sürekli enerji alırsın besinlerle.

Başka bir konu da teori kısmı. Evrim Teorisi ve evrim farklı şeylerdir. Evrim bir doğa yasasıdır ve evrimin varlığı bilim camiasında tartışılmaz. Tartışılan konu Evrim Teorisi'dir yani bu doğa yasası olan evrimin uzun süreli gözlem ve deneylere dayanarak incelenmesi ve nasıl/neden gerçekleştiğinin açıklanmasıdır.

Maymundan gelme kısmı da yanlış. Evrimin hiçbir yerinde maymundan geldiğin söylenmez. Maymunlar da şu ana kadar evrimleşmiş ve evrimlesmekte olan bir türdür. İnsanlar ve maymunlar çok uzun yıllar önce ortak ataya sahipti o kadar. Günümüz maymunlarıyla ayrılığımız Homo Habilis'e kadar dayanmaktadır yani 2.3 milyon yıl öncesine...

Büyük patlama konusuna gelirsek de öncesini açıklayamıyor oluşumuz onu tanrının yarattığı anlamına gelmiyor; İslam, Hristiyanlık gibi dinlerin gerçek olduğu anlamına ise hiç gelmiyor. Sen müslümansan deist argümanlarıyla boşlukların tanrısını kanıtlamak yerine Kur'an'la Allah'ı kanıtla.

Evrimi araştırmamışsın. Araştırdıysan da doğru, tarafsız kaynaklardan araştırmamışsın.
 
@AlpTgin araştırdığını en azından objektif kaynaklardan araştırdığını hiç ama hiç sanmıyorum. Evrim galaksilerin, yıldızların oluşumunu açıklamaya çalışmaz. Evrimin amacı dünya gezegenindeki canlı yaşamın nasıl bu hale geldiğini açıklamaktır ve termodinamiğin 2.yasasıyla çelismez çünkü sen, canlı olarak, dışarıdan sürekli enerji alırsın besinlerle.

Başka bir konu da teori kısmı. Evrim teorisi ve evrim farklı şeylerdir. Evrim bir doğa yasasıdır ve evrimin varlığı bilim camiasında tartışılmaz. Tartışılan konu evrim Teorisi'dir yani bu doğa yasası olan evrimin uzun süreli gözlem ve deneylere dayanarak incelenmesi ve nasıl/neden gerçekleştiğinin açıklanmasıdır.

Maymundan gelme kısmı da yanlış. Evrimin hiçbir yerinde maymundan geldiğin söylenmez. Maymunlar da şu ana kadar evrimleşmiş ve evrimlesmekte olan bir türdür. İnsanlar ve maymunlar çok uzun yıllar önce ortak ataya sahipti o kadar. Günümüz maymunlarıyla ayrılığımız homo Habilis'e kadar dayanmaktadır yani 2.3 milyon yıl öncesine...

Büyük patlama konusuna gelirsek de öncesini açıklayamıyor oluşumuz onu tanrının yarattığı anlamına gelmiyor; İslam, Hristiyan'lık gibi dinlerin gerçek olduğu anlamına ise hiç gelmiyor. Sen müslümansan deist argümanlarıyla boşlukların tanrısını kanıtlamak yerine kur'an'la Allah'ı kanıtla.

Evrimi araştırmamışsın. Araştırdıysan da doğru, tarafsız kaynaklardan araştırmamışsın.

Evrim düşüncesinin temeli sadece canlının değil, bütün bir kâinatın, canlı-cansız her şeyin tesadüfen, bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan, kendi kendine ortaya çıkması ve evrimleşmesi inancına dayanmaktadır. Evrimciler ispat yerine bir kabullenişi seçer. Örneğin “ilk canlı tesadüfen oluştu” derler. Bunun bir ispatı yoktur ve olamaz. Cansızdan canlı oluşumunu izah edemeyince de neredeyse canlı ve canlılık kavramını inkara kalkışır. Sofestai felsefecilerinin, yaratıcıyı inkar etmek adına kendi varlıklarını inkar etmeleri buna örnektir. Halbuki itibar sahibi bilim adamlarından Pasteur'un “hayat ancak hayattan gelir”. Kendisinde hayat olmayan başkasına hayat, kendisinde şuur-bilinç-ilim olmayan başkasına şuur-bilinç ve akıl, kendisinde görme olmayan başkasına göz ve görme veremez…
Size kur'an ışığında da deliller verebilirim. Tabii ki bunları kabulleneceğinizi düşünmüyorum.

Dağlar bulutları tutarak hava koşulları oluşturur. Dağlar olmasaydı muson yağmurları gibi bazı hava modelleri oluşamazdı. Yerkabuğu hareketleri okyanus akıntılarını da etkilediğinden, tektonik hareketlerin olmayışı okyanus sirkülasyonunu (dolaşımını) ciddi derecede sekteye uğratırdı. Ancak bilim adamları dağların sadece yüzey yükseltileri olmadıklarını, dağ kökü adı verilen kısımları ile kimi zaman kendi boylarının 10-15 katı kadar yerin altına doğru uzandıklarını fark ettiler. Dağlar tıpkı bir çivinin ya da kazığın çadırı sıkıca yere bağlamasına benzer bir role sahiptir. Ayette ise bu durum açıkça belirtilmiştir.
﴾nebe6-7﴿
"Biz, yeryüzünü bir döşek, dağları da (yeri dengede tutan) kazıklar yapmadık mı?"
 
Bir teorinin bilimsel bir kanıt niteliği taşıdığını ispat edebilir misiniz? Size gerekli açıklamaları yaptım. Akademik araştırmalar mevcut biraz araştırma ile ulaşabilirsiniz. Yabancı diliniz var ise yabancı kaynaklarda var.
Teori bir açıklamadır. Evrim Teorisi ve Evrim birbirinden farklı olaylardır. Evrim Teorisi dünyada gerçekleşen ve Evrim adını verdiğimiz DOĞA YASASININ nasıl gerçekleştiği hakkında yapılan AÇIKLAMADIR.

Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.
Teori herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir.
 
Teori bir açıklamadır. Evrim teorisi ve evrim birbirinden farklı olaylardır. Evrim teorisi dünyada gerçekleşen ve evrim adını verdiğimiz doğa yasasının nasıl gerçekleştiği hakkında yapılan açıklamadır.

teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.
teori herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir.

"Teori" TDK'ye göre "kuram" demektir. Kuram ise bir bilim ya da sanatla ilgili ya da herhangi bir sorunu ilgilendiren ve uygulanmadıkça gerçekleşip gerçekleşemeyeceği, doğru olup olmadığı bilinemeyen düşünülerin, ilkelerin topu şeklinde açıklanır. Bilim, deneme, yanılma ve gözlem ile oluşur. Bu sebeple evrim bir teoridir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı