Yüzyıllar Önce Teknoloji Daha Mı İlerideydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayıtlı tarih açısından bakarsak elbette kesinlikle teknolojik olarak en ileri çağdayız. Ancak medeniyetin sıfırlayacak büyük bir felaket ya da savaş o zamanki tarih kayıtlarını da, dilleri de, edinilmiş bilgileri de sıfırlayabilir. Yani "asla daha fazla geliştiğimiz bir zaman dilimi yoktur" diyemeyiz. Ama her duyduğumuz iddiaya da inanmamak lazım. Bu konuda çok fazla mantık dışı komplo teorisi var.

Bana tek mantıklı gelen iddia şu: Evrim sonucu üst-insan türü ya da gene insan diyebileceğimiz ancak zihinsel ya da bedensel açıdan bizim standartlarımıza göre güçlü bir ırk oluştu. Bunlar ise kendilerini gizlemeyi seçtiler. Ya da bir süre sıradan insanları kontrol ettiler ama bir şekilde soyları tükendi. Hayatta kalma açısından en önemli özellik genelde zeka olsa da zekanın yetmeyeceği bir durumda türün bedensel zayıflığı sonunun gelmesine sebep olabilir. Ya da kendi kendilerini yok edecek kadar tehlikeli şeyler yapmış olabilirler.
 
Son düzenleme:
Bu sözü okuyunca eğer 3. dünya savaşı çıkarsa herkes nükleer silahları kullanacak ve çoğu insan radyasyondan ölecek, yeni neslin sıfırdan başlayacağı aklıma geldi.
 
Bu konudaki en büyük kaynak bana göre dünya kaynakları. Yani hava,su, ormanlar vs. bu kaynakların daha yeni yeni tükenme noktasına geldiğini göz önüne aldığımızda, teknoloji ve insan sayısının şu an en yüksek düzeyde olduğunu görürüz.
Tabi buna cevap olarak belki büyük felaketin üzerinden geçen binlerce yıl sonrasında dünya kendini toparladı ve insanoğluda tekrar sıfırdan hayatına başladı gibi bir fikirde sürebilirsiniz.
 
Ben ne zaman kesin konuşmuşum ?
Cümlelerime bakarsan hepsi kendi fikrim ve olabilir -muş cümleleri.
Koyular senin kesin konuştuğun kelimeler.
Olsa bilirdik diye düşünüyorum. Ayrıca Mısır piramitlerinin üstündeki altın süs olarak konulmuştur şimdiki bilim adamları bunu kablosuz elektrik diye yorumlar. Yani insanlar çoğu şeyi bilmeden yapabilir. Veya her kişi bunu farklı farklı yorumlayabilir. O büyük taşların yapılmasını bende bilmiyorum. Belki yıllar önce nasıl yapacaklarını bulmuşlardır. Sonra kitaba yazmayıp o bilgi kaybolmuştur.

Adamlar piramitleri elektrik üretsin diye yapmadılar çünkü. Ve bilim adamları o çağda yaşamadıkları için kesin konuşamazlar.
 
Evrim sonucu üst-insan türü ya da gene insan diyebileceğimiz ancak zihinsel ya da bedensel açıdan bizim standartlarımıza göre güçlü bir ırk oluştu. Bunlar ise kendilerini gizlemeyi seçtiler. Ya da bir süre sıradan insanları kontrol ettiler ama bir şekilde soyları tükendi. Hayatta kalma açısından en önemli özellik genelde zeka olsa da zekanın yetmeyeceği bir durumda türün bedensel zayıflığı sonunun gelmesine sebep olabilir. Ya da kendi kendilerini yok edecek kadar tehlikeli şeyler yapmış olabilirler.
Bu teori şimdiki konuştuğumuzdan daha uçuk bir teori olmuş.

Tabi buna cevap olarak belki büyük felaketin üzerinden geçen binlerce yıl sonrasında dünya kendini toparladı ve insanoğluda tekrar sıfırdan hayatına başladı gibi bir fikirde sürebilirsiniz.
Benim düşüncem de öyle.
 
@Silinen üye Tartışılmaya değer olacakları tartışabiliriz elbette. En dikkat çekici iddialardan biri de kayıtlı tarihin büyük bir kısmının manipülasyon amacıyla ortaya atılmış bir yalandan ibaret olduğu hakkındaki teoriler. Bir açıdan bakarsak haklı olma ihtimalleri düşük bile olsa var. Tarih pozitif bir bilimdir ve kanıtlara dayanır. Ama kanıtlar, özellikle çok eski tarihlerde yaşanmış olaylar hakkında konuştuğumuzda giderek zayıflamaya başlar. Bu noktada ise her gerçek daha kolay saptırılabilir. Bildiğimiz ve okuduğumuz tarih yanlışsa biz pek çok noktada hata yapıyoruz demektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı