Komünizm'in kötü yanları nedir?

Komünizm ütopik bir ideoloji ve yönetim biçimidir. İnsanoğlunun doğası olan açgözlülük ve hırsı yutmasını ve herkesin eşit ama adil olmayan şekillerde emeklerinin karşılığını almasını ister ki bu mümkün değildir.

İnsanlık olarak en iyi yaptığımız şey diğer canlıların üstünden birer parazitmiş gibi geçinmek. Yapabildiğimiz için hayvanları kafeslere kapatıp et, süt gibi gıdalar için tüketiyoruz. Yapabildiğimiz için ağaç kesip kağıt üretiyoruz. Yapabildiğimiz için son derece toksik ve radyoaktif olan elementlerden riskli olmasına rağmen enerji üretiyoruz, ve aynı zamanda yapabildiğimiz için daha çok para kazanıp kendimizi sosyal hiyerarşinin üstüne atıyoruz.

Bunun ihtiyaçlarla alakası yok. Bu tamamen istek arzu ve hırs ile alakalı. Günümüz dünyasındaki en büyük güç para ve insanoğlu olarak güçlü olmak en büyük arzumuz. Bu arzuyu kırmaya çalışan her düşünce veya sistem başarısız olmaya mahkûmdur. Bunun en büyük örneği de çoğu komünistin parmakla gösterdiği ve "İşte komünizm böyle olmalı" dediği Küba'nın 2020 senesinde anayasasından "Küba komünist bir devlettir" ibaresini kaldırmasıdır. Şimdiye kadar komünizmi uygulayan devletler ya Çin ve Kuzey Kore gibi baskıcı ve halkını katleden, ya da SSCB veya Küba gibi başarısız olan devletler olmuştur.
 
Küba'ya bakabilirsin. Halk aç, çamaşır makinesi , buzdolabı ne bilmiyorlar. Taksiciler turistleri kazıklayıp doktorların 100 katı para kazanıyor. İnsanlar dışarıdaki hayatı bilmiyor. Komunizmin kötü yanı iyi yanı diye bir şey yok çünkü her yanı kötü.
Komünizm 19.Yüzyıl ve 20.Yüzyılın başlarına kadar çok iyi işleyebilirdi.
Bu daha gerçekçi.
İleri görüşlü bir liderdi.

Eki Görüntüle 1325994
Enver Kemal Atatürk?
Yeni karakter açıldı.
 
Son düzenleme:
Herhangi bir sistemde sözü geçenler "insan" olduğu sürece farketmeksizin hiç birinin iyi yada kötü yanı olduğunu düşünmüyorum. Love, Death and Robots un Yoğurt bölümüne bu yüzden bayılırım. Her konusu geçtiğinde de bahsederim. İnsan içindeki hırsa veya açgözlülüğe bir şekilde yenik düşecektir. Her halükarda yeterince çaba gösteren ve biraz da şanslı olanın rahat yaşaması ihtimali benim gözümde geçerliliğini koruyor.
 
Komünizm'de amaç devlet için çalışmak yaşamaktır. Partide üst makamda tanıdığın varsa bu kurallar sana işlemez. Sen komünizm'de devleti kalkindiracak sadece işçisin başka bir şey değildir. Milliyetçilik ve din anlayışı yoktur. Komünizm il yönetilen ülkelerde zaten başarıya ulaşamamışlardır. Ne hikmetse komünizm ile yönetilen ülkelerde diktatör mevcuttur. Örneğin: Çin, SSCB, Kamboçya (pol pot). En iyi anlayış sosyal devlet anlayışıdır. Bir devleti halk oluşturur. Halk ne kadar iyi şartlar ve eksikliklerinde devlet ne kadar fazla yanında olursa hem devlet, hem halk kalkınır.
Not: Küba Sosyalist bir ülkedir. Komünist değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • kendi-el-yazisiyla-ataturkun-komunistlik-hakkindaki-gorusu-iddiasi.jpg
    kendi-el-yazisiyla-ataturkun-komunistlik-hakkindaki-gorusu-iddiasi.jpg
    77,1 KB · Görüntüleme: 57
"Komünizm, Türk milletinin en büyük düşmandır. Görüldüğü yerde başı ezilmelidir."
Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, 6 Ağustos 1929, Eskişehir.
İlla kanıt istiyorsanız buyurun. Ben demiyorum, ülkemin kurucu babası, dünyanın en büyük dahi adamı söylüyor bunları.
“Eğer Bornova Savcısı Atatürk’e mal edilmiş uydurma söz arıyorsa, o söz işçi ve köylü ihtilâlinin her görüldüğü yerde ezilmesi gerektiğine aidolan sözdür ki, onu da Münir Hayri Egeli bizzat uydurduğunu yarı yarıya itiraf etmiştir. Atatürk’ün yazısını cama koydum, kopya çektim; ortalıkta dolaşan o kopyadır, demiştir. Ve asıl yazı, o kadar aramamıza rağmen, bir türlü ortaya çıkmamıştır.”
 

Geri
Yukarı