Sınıftakilerin sizi geçmesine izin vermeli misiniz?

Hiç bir şey?Konu sahibiyle aynı yaştayım düzgün sayılabilecek bir liseye gidiyorum ve hayır hiç bir şey kazanmadım.Uğraşsaydım da ne kazanabilirdim ki?
Üniversitede kazanırsın, çok şey kazanırsın. Ders olarak değil, hayat olarak. Dağın başında Bitlis'de, Kütahya'da -25/-30 derece soğukta üniversite hayatı yaşamak var İzmir'de sahil kenarında devasa bir şehirde o hayatı yaşamak var. Sen düşün aradaki farkları.

Üniversiteler lise, ortaokul gibi değiller, gidince sen de göreceksin. ODTÜ, İTÜ gibi ilk 10 üniversite dışında tüm üniversiteler aynı kalitesizlikte, aynı rezalette. Fark ne biliyor musun? Çevre. Başka bir şey değil. Tamamen çevre, bağlantılar. İzmir'de kendini geliştirebileceğin imkanlarla kıytı köşede Allah'ın unuttuğu şehirdeki üniversitenin imkanları bir değil. Eğlence, "sosyallik" imkanları hiç değil.
 
Hakklısın fakat işe girmek istesen nerede okudun ne mezunusun diyorlar.
Kendi işini kurmak istesen bir para birikim lazım bir işe girmek icin üniversite mezunu olman lazım oyle kendi işini kurarsın başka türlü yolar var ama.

Dostum sence üniversite okuyanların % kaçı işte çalışacak? Kaliteli bir işte çalışaçak? Çoğumuz kasiyer olacaz bunun farkına varın.
 
Hocam daha geçen sene LGS'yi altlatmışsınız biraz dinlenin ders çalışmadan her ne kadar hayat geçmesede sürekli ders çalışırsanda hayat geçmez.
Bu önyargı niye var bilmiyorum fakat ders çalışmadan stresli ve geleceğim hakkında kaygılı (burası Türkiye.) bir hayat yaşayacağıma ders çalışırım en azından içim rahat olur. Zaten kimse 9 ve 10'da günde 6-8 saat çalış demiyor. Maksimum 2 saat yeter. Tempoyu 11-12'de arttırsa yeter zaten. Ayrıca ders çalışmak seni zihin olarak da geliştiriyor, kuran da yazıyor zaten ilim öğren diye. Sınav haftaları dışında 2 saati aşmaya gerek yok dediğim gibi 9-10 için.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı