Acer AN515-44 laptop CPU ve GPU sıcaklığı normal mi?

kadirsevim

Centipat
Daha fazla  
Selamunaleyküm hocalarım. Acer AN515-44 laptopum var GTA 5 oynarken ve aynı zamanda laptop şarjdayken CPU Max 88 derece GPU Max 69 derece oluyor. Ama CPU bu derecelere çıkıp sonrasında 80-76 aralığına düşüyor. Sizce normal mi yoksa çok mu ısınıyor? İşlemci AMD Ryzen 5 4600H ekran kartı GeForce GTX 1650 Ti.

Hiçbir sıkıntı yok. Bu sıcaklıklar oyun yükü altındaki bir cihaz için gayet normal.
Sadece şunları tavsiye ederim:
  • Laptopu sert, düz bir zeminde kullan.
  • Fan çıkışlarını kapatma.
  • Zaman zaman fanları ve hava kanallarını tozdan temizle.
Eğer CPU 90 °C üstüne uzun süre çıkıp düşmüyorsa, o zaman termal macun yenileme veya fan kontrolü düşünülmeli. Ama şu anda sistem gayet sağlıklı çalışıyor.

Selamunaleyküm hocalarım. Acer AN515-44 laptopum var GTA 5 oynarken ve aynı zamanda laptop şarjdayken CPU Max 88 derece GPU Max 69 derece oluyor. Ama CPU bu derecelere çıkıp sonrasında 80-76 aralığına düşüyor. Sizce normal mi yoksa çok mu ısınıyor? İşlemci AMD Ryzen 5 4600H ekran kartı GeForce GTX 1650 Ti.
Gayet normal bendede eskiden o laptop işlemcisi vardi benimki 79 civarindaydi. Bu iyi yani.

Gayet iyi değerler bir sorun yok.

Hiçbir sıkıntı yok. Bu sıcaklıklar oyun yükü altındaki bir cihaz için gayet normal.
Eğer CPU 90 °c üstüne uzun süre çıkıp düşmüyorsa, o zaman termal macun yenileme veya fan kontrolü düşünülmeli. Ama şu anda sistem gayet sağlıklı çalışıyor.

Gayet normal bende de eskiden o laptop işlemcisi vardi benimki 79 civarindaydi. Bu iyi yani.

Gayet iyi değerler bir sorun yok.

Teşekkür ederim hocam sağ olun.

Eğer CPU 90 °c üstüne uzun süre çıkıp düşmüyorsa, o zaman termal macun yenileme veya fan kontrolü düşünülmeli. Ama şu anda sistem gayet sağlıklı çalışıyor.

Hocam bir de altında soğutucu olmasına rağmen böyle benim aklıma takılan da o 3 fanlı bir soğutucu aldım devamlı altında soğutucu oluyor.

Hocam bir de altında soğutucu olmasına rağmen böyle benim aklıma takılan da o 3 fanlı bir soğutucu aldım devamlı altında soğutucu oluyor.

En son ne zaman bakım yaptınız cihaza ?

Harici bir soğutucu kullanmana rağmen bu sıcaklıkları görmen yine de anormal değil hocam. Açıklayayım:
  • Laptopun kendi soğutma sistemi (CPU ve GPU’ya doğrudan bağlı fanlar ve heatpipe’lar) zaten ana işin çoğunu yapar.
  • Alt soğutucu sadece kasa tabanındaki hava alışını kolaylaştırır; CPU’ya doğrudan temas etmez. Yani sıcaklık farkı genelde 3–5 °C civarında olur.
  • Bu nedenle 88 °C gibi bir değer soğutuculu kullanımda dahi görülebilir, bu durum donanıma zarar verecek bir seviye değildir.
Yani içini rahat tut hocam.

Harici bir soğutucu kullanmana rağmen bu sıcaklıkları görmen yine de anormal değil hocam. Açıklayayım:
  • Laptopun kendi soğutma sistemi (CPU ve GPU'ya doğrudan bağlı fanlar ve heatpipe'lar) zaten ana işin çoğunu yapar.
  • Alt soğutucu sadece kasa tabanındaki hava alışını kolaylaştırır; CPU'ya doğrudan temas etmez. Yani sıcaklık farkı genelde 3–5 °c civarında olur.
  • Bu nedenle 88 °c gibi bir değer soğutuculu kullanımda dahi görülebilir, bu durum donanıma zarar verecek bir seviye değildir.
Yani içini rahat tut hocam.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı