4 ms ile 1 ms arasında çok fark var mı?

Bunun gerçekleşmeyeceğini biliyoruz; hiç işimiz yok bununla uğraşacağız şimdi.
8 yıllık üyeyim. Bu forumda şu ana kadar sırf elimde fazladan gereksiz duruyor diye fiyatı 10 bin liradan pahalı saat de hediye ettim, ekran kartı da, profesyonel raket de, Razer set de.

Bunu sadece panele bakarak (monitör modelini göremeden) anlayabileceğini iddia eden varsa yerim belli. 10 monitörden hangisinin 240 Hz olduğunu bilirse ona o 360 Hz monitörü hediye edeceğim. Bilemezse o monitörün parasını alırım. Bir şey kaybedeceği iddiaya girmekten çekinen varsa da iddia etmesin o zaman.

Madem 240 ve 360 arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz, gelin İzmir'e sadece paneli görürken de anlayın.
 
Yeni monitör almayı düşünüyorum. 4 ms 144Hz alınır mı? 4ms ile 1ms arasında çok fark var mı?

VX2458-C-mhd monitör kullanıyorum 1 ms alınca ve 5 ms alınca aradaki fark çok net akıcılık belli oluyor bu arada. Örnek CS:GO'da cros koyunca adamın çıkma hızı olsun çok bariz belli en rahat anlayacağınız futbol oyunlarında oynarsınız 5 msde şut vururken hissiyatına bakın bir de 1 ms hissiyatına bakın çok bariz belli olan bir şey o yüzden 1 ms monitör alıp 1 ms etkinleştirmeyi unutmayınız.
 
Madem fark edilmiyor panel üreticileri boşuna 240+ Hz panel üretiyor ve üretmek için çalışıyor.
Pazarlama stratejisinden başka bir şey değil. Sayıları örnek olarak veriyorum; sen bugün 200 dolara 144 Hz monitör alıyorken yarın 240 Hz için 300 dolar, 360 Hz monitör için 400 dolar verirsin. 144 Hz monitör için 400 dolar para harcamazsın. Bu kadar basit.
 
@Yararsız Üye Hocam, tehlikeli iş yapıyorsunuz. Monitörünüzden olacaksınız. Bunu birçok insan anlayabiliyor. Bakın şu an 144'e çektim monitörü, gözlerim kanadı gerçekten. Bariz fark var.
 
@Yararsız Üye Hocam, tehlikeli iş yapıyorsunuz. Monitörünüzden olacaksınız. Bunu birçok insan anlayabiliyor. Bakın şu an 144'e çektim monitörü, gözlerim kanadı gerçekten. Bariz fark var.
Hesabım ortada, geçmişte dediğimi yaptığım şeyler ortada. Bir kişi buyursun gelsin, sadece panele bakarak monitör modelini göremeden 9 tane 360 Hz monitör içinden bu monitör 240 Hz desin, ona 360 Hz monitörü hediye edeceğim. Bilemezse de o parayı verecek. Ben varım.

Ayrıca demin 240 Hz ve 360 Hz arasındaki farkı anlıyorum diyordun. 144'e mi düştük? :D
 
Hesabım ortada, geçmişte dediğimi yaptığım şeyler ortada. Buyursun gelsin, sadece panele bakarak monitör modelini göremeden bu monitör 240 Hz desin, ona 360 Hz monitörü hediye edeceğim. Bilemezse de o parayı verecek. Buyurun gelin.
İstanbul'da olsaydın kapmıştım 360'ını hocam.
Ayrıca demin 240 Hz ve 360 Hz arasındaki farkı anlıyorum diyordun. 144'e mi düştük? :D
Hayır elimde 240 var. O yüzden 240/144 örneğinden gittim. 360 olsa 360/240 örneğinden giderdim.

Ama dediğim gibi hocam bu farkı çoğu insan anlar. Monitörü hazırlayın. :D
 
Dediğim gibi hocam bu farkı çoğu insan anlar. Monitörü hazırlayın. :D
Bilemezse de monitörün fiyatı kadar parasını hazırlasın peşin olarak. Benlik hiç sorun yok.

İstanbul'da olsaydın kapmıştım 360'ını hocam.
İstanbul'a geliyorum sık sık. Tanıdıklardan test için bir teknik servis ayarlarım orada, kararlaştırılan monitörün fiyatı kadar bir parayı da alıp gelirsin. Veririz 3. bir kişiye, bilirsen monitör senin. Bilemezsen... :)

@Jukac Kabul ediyorsan Steam hesabımın linkini vereyim, oradan ekle. Ağustos başında yurt dışına taşınıyorum, ondan sonra varım dersen geç kalmış olursun.
 
Son düzenleme:
@Yararsız Üye Farz edin ki kabul ettim; 10 tane 360Hz monitörünüz var mı? Hepsi aynı model olacak ama, biri 240Hz olarak çalışacak sadece.
Teknik serviste çok panel var. Parayı peşin olarak koyuyorum ortaya, @Asım Demir @SypeR @BERWAR @Jira @SideWinder gibi üyeler de şahit olabilir. Bu kişiler sözümü tutacağımı iyi biliyorlar yıllardır tanıdıkları için. Bu kadar güveniyorsan, 240 FPS üzerini fark edebilirim, monitör üreticileri bunları sırf daha fazla para kazanmak için yapıyor olamazlar diyorsan modelinde anlaşalım, o fiyat kadar parayı al gel istediğin bir üyeye verelim. Kazanan alsın hepsini.

Sen de "anomali" olan görme kabiliyetin sayesinde bir şey kazanmış olursun farklı olan hızı yakalarsan. İstanbul'a gelmeyi, orada teknik servis ayarlamayı bile kabul ettim bak İzmir'de değilsinizdir diye. Daha ne yapayım?

Üreticilerin "bakın fark bu" diyerek sizlere "kare kare" oynatıp gösterdiği görüntülerdeki gibi farkın kolay anlaşılıp anlaşılmadığını, sırf paneli göreceğiniz ve monitör modelini de bilmediğiniz için psikolojik olarak mı yoksa gerçekten mi o farkı yakalayabildiğinizi görürüz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı