Telefona göre maddi durum analizi yapanlar

İlatem

Centipat
Katılım
8 Eylül 2021
Mesajlar
1.409
Makaleler
5
Çözümler
4
Ekmek alamayıp iPhone 11 alanlar harici bir konudur.

Kendimden örnek vereyim şu an 3 tane telefonum var S6, S8, S8 Plus S6 IMEI'si yok kendine hayrı yok, S8 ekranı kırık 5 10 dakika kullanınca ekran gidiyor, S8 Plus ekran çatlak arka kapak çatlak, S6'yı 500 TL, s8i 720 TL, S8 Plus'u 1000 TL'ye aldım, Türkiye de bunlar para bile değil, adam gelmiş bana zengin diyor, ee babuş ben 5 yıl XA1 Ultra kullandım sarı renginden tiksindim o telefon yüzünden ben, yaşıtım adam yurt dışında 1300 dolara iPhone 12 alıyor ben kırık dökük S8 alıyorum kullanmaya çalışıyorum, adamın elinde J4 var diyor ki cebinde telefonun var ekonomi iyi J4 kanka kendine hayrı yok o telefonun, ekonomi kötü değil rezalet evet biliyorum ama bu iPhone 11leri devlet mi dağıtıyor? Kimi görsem elinde iPhone 11 var, tamam milyonlarca iPhone 5 kullanmaya çalışan insan var evet biliyorum, sırf iPhone diye 2022'de iPhone 6 alan adama saygı duymam ben o telefonun kendine hayrı kalmamış, siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
 
Valla ihtiyaca ve kullanıma bağlı, ben sadece konuşmak için kullandığım için dönemin en ucuz orta segment telefonunu alıyorum 4 sene kullanıp pili ölünce değiştiriyorum. Bizim millet seviyor gösterişi :)
 
Ben Xperia XZ kullanıyorum diye dalga geçmişlerdi sınıfta. Dalga geçenlerin telefonu İPhone 13 Pro falan olsa tamam diyecem ama kullandıkları telefon Huawei'in eski bir modeli ve İPhone 6S. Telefonu sadece aramalar ve 2-3 oyun için kullanıyorum zaten niye İPhone alıp hava atayım? Bu arada İPhone hiç havalı falan değil.
 
Ekonomiyi telefonla ölçen adamdan hayır gelmez. Laf olsun torba dolsun kafacılardandır.
Ben J4 Core'dan Galaxy S7'ye yükseldim tamamdır dedim. 2-3 yıl sonrada S10e yoluna bakarım temiz çıkarsa.
 
Redmi Note 7 var 64lük olan. Belki dayımdaki tertemiz durumdaki iPhone 7'yi alabilirim. Redmi bazen saçmalıyor. 2 ay önce update geldi ondan beri baya düzeldi ama piyasası düşüyor, bu bağlamda maddi anlamda zarar görmemek için dayımdaki 7'yi alacağım. İstesem XS falan zorlarım ama neden gerek olsun ki? iPhone 7 kullanıp 3060Ti da alırım tamamen ihtiyaç meselesi.

Çok kafanıza takmayın sallayın önemli bir tavsiyem olsun. İster istemez bir süre sonra psikolojiniz etkilenebilir.
 
Vallahi ihtiyaca ve kullanıma bağlı, ben sadece konuşmak için kullandığım için dönemin en ucuz orta segment telefonunu alıyorum 4 sene kullanıp pili ölünce değiştiriyorum. Bizim millet seviyor gösterişi :)

Evet öyle, dış cam değişiyorsa kırılınca ekran fiyatının 3'te 1ine değiştirir devam edersin.

Ben Xperia xz kullanıyorum diye dalga geçmişlerdi sınıfta. Dalga geçenlerin telefonu iPhone 13 Pro falan olsa tamam diyeceğim ama kullandıkları telefon Huawei'in eski bir modeli ve iPhone 6s. Telefonu sadece aramalar ve 2-3 oyun için kullanıyorum zaten niye iPhone alıp hava atayım? Bu arada iPhone hiç havalı falan değil.

Xz ile dalga geçen insan maymundur bu arada, tek bir kral varsa o da Sony'dir.

Ekonomiyi telefonla ölçen adamdan hayır gelmez. Laf olsun torba dolsun kafacılardandır.
Ben J4 Core'dan Galaxy S7'ye yükseldim tamamdır dedim. 2-3 yıl sonrada S10e yoluna bakarım temiz çıkarsa.

S7 nasıl kral idare ediyor mu? Bende bir ara almayı düşünüyorum koleksiyon yapacağım.

Bugün BİM deydim bir genç kadın 22 yaşların da benim işim yok diyordu elin de 12 mini vardı.

Apple alanların çoğu ayağını yorganına göre uzatmıyor.

O yine iyi, otobüsteyken bir kız gördüm elinde iPhone 6 var film izlemeye çalışıyor, yol boyu güldüm ekranı göremiyor garibim.

Redmi Note 7 var 64'lük olan. Belki dayımdaki tertemiz durumdaki iPhone 7'yi alabilirim. Redmi bazen saçmalıyor. 2 ay önce Update geldi ondan beri bayağı düzeldi ama piyasası düşüyor, bu bağlamda maddi anlamda zarar görmemek için dayımdaki 7'yi alacağım. İstesem XS falan zorlarım ama neden gerek olsun ki? iPhone 7 kullanıp 3060 Ti da alırım tamamen ihtiyaç meselesi.

Çok kafanıza takmayın sallayın önemli bir tavsiyem olsun. İster istemez bir süre sonra psikolojiniz etkilenebilir.

Xiaomi asla alacağım bir telefon değil ya, S8 yerine hala güncelleme alan bir Xiaomi alabilirdim ama yok bana Premium hissiyatı vermiyor, S8 veriyor ve zamanının amiral gemisi.
 
Evet öyle, dış cam değişiyorsa kırılınca ekran fiyatının 3'te 1ine değiştirir devam edersin.

Daha ömrümde hiç kırmadım cam çok dikkat ederim =)

Redmi Note 7 var 64'lük olan. Belki dayımdaki tertemiz durumdaki iPhone 7'yi alabilirim. Redmi bazen saçmalıyor.

Bende 3 senedir Redmi Note 7 var mis gibi akıyor yahu siz hangi sorunları yaşadınız? Ghost screen hariç güzel telefon. Ha bir de arada bildrim çubuğu azıtıyordu üst üste biniyordu da bayağıdır yok o da.
 
Yanlış bir şey. Çevremde çok yüksek maaşlı işlerde çalışan insanlar galaxy j, iphone 7 gibi eski telefonlar kullanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı