Dövme yaptırmak günah mı?

@SinekcikDerlerBana Hocam işin günahını falan boş verinde sanırsam yaşınız 14 daha küçüksünüz. İleride ne olacağı belli olmaz belki din değiştirirsiniz, din değiştirmeseniz bile vücudunuzda dövme olmasını istemezsiniz falan. O yüzden kalıcı vb. şeyleri küçük yaşta yaptırmaya/yapmaya gerek yok.
 
Son düzenleme:
Hocam beni ilgilendirmez biliyorum ama neden Allah?

Büyük ihtimal içindeki sevgi patlamasından dolayı gaza geldi. Fakat ileride dini ne olursa olsun pişman olur. Bir de bilek kısmına yaptırmak istiyormuş kol, sırt gibi görünmeyen bir yer olsa neyse.
 
Bir ara öyle bir dövme görmüştüm. Gerçekten gördüklerime inanamadım. Çok garip duruyor, onu söyleyeyim.

Dövme haramdır. Birçok sahih hadis var bununla ilgili. Cahiliye adeti olarak görülmektedir. Dövme, yalnızca su geçiriyorsa namaz ibadetin kabul olur.
 
Neden günah olsun?

Din kendine zarar verme diyor ama dövme az da olsa zarar veriyor diye demiştim.
Aynen öyle. Vücuduna gereğinden fazla demir vb. maddeleri alıyorsun. İnsanın sağlığına zararlı olan her şey haramdır. Sigara ve alkol gibi. Ayrıca yaratılmışı beğenmeme gibi bir durum da mevcut. Sen Allah'ın yarattığı vücudu beğenmeyip değiştirmeye, modifiye etmeye çalışıyorsun. Son yazdığım bilgi ne kadar doğru bilemem ancak Kur'an kursunda cips paketlerinden çıkan dövmeyi yaptığımda hocanın bana söylediği buydu. Ayrıca dövmeci de burada oldukça önemli bir faktör. Yeteri kadar steril bir ortamda yeni iğneler ile dövme yaptırmıyorsanız aids gibi pek çok hastalığı kapma şansınız var. Bunun yanı sıra dövme işleminde bildiğiniz gibi derinize iğneler ile boya aktarılıyor. Elbette burada duvar veya araç boyası gibi bir şeyden bahsetmiyoruz, rengi olan demir vb. maddelerden söz ediyoruz. Bu iğneler vücuda girdiğinde artık sisteminiz zararlı yazılımlara müsait oluyor :)
Kuran-ı kerim Türkçe inmedi Arapça indi ayrıyeten Allah yazdırmak gayet güzel lütfen yorum yaparken iki kez düşünün insanları diğer canlılardan ayıran şey 2 kez düşünmektir.
Bu yüzden meal ve tefsir var. Elbette tüm meal ve tefsirler sahihtir ve okunabilir demiyorum. "Gerçekten" inanıyorsan Arapça öğrenip doğrudan okuyabilirsin ancak tefsirler sayesinde ayetin indiği an dahil pek çok bilgiyi de elde edebiliyorsun. Maalesef İslam bahane kabul etmiyor :)
Günah değil ama ölünce bile kalma olayından kaynaklı önerilmiyor.
Günah olduğunu üstteki alıntımı okuyarak anlayabilirsiniz.
Deriyi kapattığı için temizliğe engel oluyor. Abdest geçmez. Böylece gusül ve namaz abdesti alınamaz. Zevk için böyle bir şey yapmak günahtır. Bir de duyduğum kadarıyla dövmelerin birkaç farklı yapılış türü var hangisi deriyi kapatır hangisi kapatmaz bilmiyorum. Kınayla falan da yapılıyor galiba geçici olarak.

Şöyle hatırlıyorum. Abdesti almak için tenin ile suyun birbiriyle temas etmesi lazım. Dövme yapınca su deriye temas etmiyor. Bu sebeple boy abdesti ve daha bir çok abdesti alamıyorsun. Bu yüzden günah.
Kalıcı dövmeler iğne ile deri altına yapılır. Yani deriye su temas ediyor. Ancak bildiğim kadarıyla dövmeyi ilk yaptırdığında yaptırdığın yeri yıkayamıyorsun. Dolayısıyla abdest alamıyorsun. Abdestsiz olmak ile namaz kılmamak aynı şeydir. Bilerek farzlardan çok önemli bir tanesi olan namazı atlamak ise büyük günahtır. Ayrıca dövme de bizzat haram olduğu için ileride alacağın abdestlerin ne kadar faydası var bilemem.
Haklısın fakat öyle bakacak olursak muska ile de lavaboya gidiyoruz ve içinde ayetler yazıyor o zaman muska da günah.
Muskayı çıkartabilirsin ancak dövmeyi çıkartmak o kadar kolay değil. Muska ile tuvalete gitmeyebilirsin ancak dövme ile mecbur gidiyorsun. Sildirmek istesen bile hem parana hem vücuduna yazık. Her yerin yara bere oluyor.
Öbür dünyada dövme kaldığını kanıtla şahsen ben gidip gelen görmedim sen belliki görmüşsün.
Görmediğine inanmıyorsan nasıl Müslüman olabiliyorsun? Allah'ı gözünle göremediğine eminim. Şu ayetler dövmenin kaldığının kanıtıdır:
Kıyâmet Suresi - 3-4 . Ayet:

﴾3﴿
İnsan, kemiklerini toplayıp birleştiremeyeceğimizi mi sanıyor?
﴾4﴿ Evet, parmaklarına varıncaya kadar yeniden yapmaya gücümüz yeter.

Arapça:
٣َيَحْسَبُ الْاِنْسَانُ اَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُؕ
بَلٰى قَادِرٖينَ عَلٰٓى اَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ
 
Abdest aldığınızda dövme olduğu yere su değmeyeceği için abdestiniz tam anlamıyla olmaz. Gusul abdestinde de aynı şey geçerli. Kısacası günah.
@Persendirian Neden "beğenmedim" attınız sebebini öğrenebilir miyim? Şahsen benim dediğim gayet doğru.
@Shoot ?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı