NVIDIA kartlar neden AMD kartlardan daha pahalı?

:) bu işlerden anlamayan biri güler. Anlayan biri AMD ekran kartlarının 3D render konusunda gram değeri olmadığını bilir. Bazı GPU render motorları AMD kartları bile desteklemiyor. Render konusunda AMD sınıfta kalıyor benchmark üzerinde görüldüğü gibi.

Ama insanlar zaten render için almıyor AMD kartları benim bildiğim.
 
Bana kalırsa NVIDIA sürücü anlamında çok daha stabil iken AMD sürücüde daha zayif AMD sürücüler çok narin ufak birşeyde etkileniyor ve hata veriyor keske AMD NVIDIA kadar yazılımı kaliteli olsaydı.
 
Nvidia tak çalıştır hocam. AMD'de Overclock falan yapacaksan ince ince ayar yapman gerek. Çünkü belli bir sıcaklık sınırını aşarsa sistem WattMan yiyor. Öte yandan da Nvidia yazılım olarak AMD'den baya bir önde. Render işi yapanların da öncelikli tercihi Nvidia. AMD'de kötü mü render oluyor hayır ama Nvidia bu işte daha performanslı.
 
Aslında mining ile beraber bu makas nispeten kapandı, 2 yıl öncesine kadar GTX 1050 Ti ile aynı paraya hatta daha ucuza RX 570 8 GB alınabiliyordu ki bariz daha performanslı bir kart. Burada aslında birkaç farklı etmen var. Yakın bir geçmişe kadar AMD gerek işlemci gerek ise ekran kartı sektöründe watt/performans oranında çok daha başarısızdı. Sürücü konusunda da sorunlar yaşıyordu (ki halende bence minimal de olsa yaşıyor) ve birçok oyun NVIDIA tabanlı çıktığı için AMD ekran kartları rakibi karşısında beklentileri karşılayamıyordu. Bir diğer etmen de özellikle 300W gibi bir PSU'ya sahip OEM sistem kullanan bir kişi ekran kartı yükseltmek istediğinde sistemine GTX 1050 Ti gibi bir kartı sorunsuz takabilirken rakip AMD ekran kartı için PSU yetersiz kalıyordu. İnsanlar AMD sistem denilince adeta soba muamelesi yapıyordu. Kısacası AMD yakın bir döneme kadar iyi bir profil çizememişti, ancak durumu ciddi manada leyhine çevirmeyi başardı.
 
AMD zamanında GPU tarafını rayına oturtamadığı için insanlar güvenemiyor yoksa kafa kafaya hatta daha iyi kartları var ama ama günde 2-3 saat oyun oynayan birisi sürekli sürücü sorunlarıyla uğraşmak ister mi?

Ben zamanında RX 470 ile yaşadım o sorunları artık yeter dedirtti sattım miningciye kurtuldum sonra sırayla 1060, 2060, 3060 kullandım sürücü kaynaklı oyun keyfimin içine edecek gram problem yaşamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı