Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum osmanlı sevmeme sebebleri insanların avrupalılar sanayi devrimini 1750'lerde yaparken Türkiye 1923'den sonra Atatürk'ten sonra yapmaya başladı halk aşırı fakirdi gelişmemişti osmanlı bizi geri bıraktığı için Atatürk'ün yaptığı reformları avrupalılar 1700'lerde yapmayı başladı anladın mı o yüzden sana tavsiyem lale devrini okuman yoksa kimse Fatih'le yavuzla derdi yok severiz son dönemini sevmiyoruz genel olarak
Dönemler hakkında bilgim var. Osmanlı Tarihini severek okudum. Anlatmaya çalıştığım şey bu söylediğim kesim sizin gibi değilde Osmanlıya genel olarak nefret kusması. Herhangi bir şekilde kitap yüzü açmadan sadece medya üzerinden kendilerine yakın kesim sevmiyor diye Osmanlı'nın gelmiş geçmiş tüm padişahlarını sevmeyip saygıda duymadığı için oluyor. Aslında Atatürk sevmeme olayıda böyle, tarih okumayıp kendi yakın gördüğü kişiler Atatürk'ü sevmediği için onlarda sevmiyor. Bu arada Osmanlı'nın son dönemleri hakkında diyeceğim birşey yok basına sansür uygulandığı için çok fazla kaynak çeşitliliği var. Kimi kaynak 2. Abdülhamit ve Vahdettin'i kötülerken kimi kaynak eğer başta olsaydı Osmanlı'nın yıkılmayacağını savunuyor.
 
Merhaba, internet üzerinde illaki görmüşsünüzdür. Atatürk'ü sevmiyorum ama saygı duyuyorum sözünü, bu sözü söyleyenlerin niye söylediğini de anlayabilmiş değilim. Sonuç olarak ülkemizin kurucusu ve lideri, saygı duyulduğu gibi sevilmesi de zorunda benim düşüncem. Sizin düşüncelerinizi de bekliyorum.

Sevmeyene silah dayatıp sevdirecek değiliz ancak saygı duymak zorundalar çünkü Atatürk olmasa o da olmazdı.
 
Madem konusu açılmış araya kaynayalım mesajların tamamını okumadım umarım içinde hakaret yoktur.
Şahsen ben hem severim hem sevmem.
Birine sevmem dediğimde bana "o olmasa sen yoktun" gibi genel savunmasıyla kaçınır çoğu kişi. Birini sevmek veya sevmemek için tek bir sebebe bakmamak gerek. Ben sana ordu yönetimini sevmiyorum demedim ordu yönetimi iyi olmasaydı savaşı kaybederdik. Ben görüşlerini sevmiyorum, Atatürk'ün görüşleri ne ise şu an o türklük olarak geçiyor. Atatürk'ün görüşü türklükden çok batı kültürü.

3. cümlen için söylüyorum: O olmasa sen yoktun değil, o olmasaydı bunları Türkçe değil başka bir dilde yazıyor olurduk. Kısacası atatürk olmasa da olurduk ama nasıl olurduk sorun orada :) Fotoğraflar o olmasaydı ne olurdu sorusunun cevabıdır iyi forumlar.
 

Dosya Ekleri

  • 30676282732472122057IMG_20191007_200032.jpg
    30676282732472122057IMG_20191007_200032.jpg
    15,9 KB · Görüntüleme: 38
  • download.jpg
    download.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 41
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı