Ergen Felsefesi?

Genel olarak, kurallara uymayalım sigara içelim ot alalım havalı olalım, ailemi hiç sevmiyorum, diye gider de gider.
 
Kısaltma kullanır, kendini havalı sanar, boyu uzun olanlar boyuna güvendiğinden kendini bir şey sanar. ...
 
Bir şeylere meraklı ve sinirli birey olmaktır.
Kendimden örnek verdim. Ergenken böyleydim.
 
Bende ergenim kendini geliştirmeye çalışan çevremdeki kişilere göre bilinçli bir adamım , acaba bu olabilirmi yoksa kesinlikle benden büyüklerde bana ergen yakıştırması yapıyormudur
 
"Ergen felsefesi"nin garip bir tamlama olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde "yaşlı felsefesi", "orta yaş felsefesi" gibi manasızlık ihtiva ediyor.

Ergen psikolojisi gibi bir tabir daha uygun gibi ki bu da genel hatlar çizmesi bakımından, Nietzsche'den feyzle "insana dair genellemeler, genelde hatalıdır" tarafında olmam sebebiyle çok benimsediğim bir bakış değil.

Konu hakkında faydaya dair ufak bir nokta belirtmek gerekirse; ergenlik dönemi, bireyin hormonal aktivitesi çok yüksek olması sebebiyle, eğer yönlendirmede başarılı olunursa, öğrenme konusunda insan hayatında en hızlı ilerleme gösterebileceği dönemdir.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı