İnceleme Gereksiz abartılan bir oyun: Valorant

Not: Bu incelemede daha çok CS:GO ile kıyaslanacaktır ve bunlar benim şahsi fikirlerimdir.

Bölüm 1: Gereksiz abartılan hile sistemi.
Oyunda gereksiz olarak abartılan bir hile sistemi var. Tamam güzel fakat aşırı derecede abartılıyor.
Çünkü sadece CS:GO ile kıyaslanıyor. CS:GO zaten 2012 yılında çıkmış ve bu zamanlarda daha çok salınmış bir oyun. Oyun bir ara iyi bir hile koruma sistemine sahipti fakat Valve karşısında çok az kişi olduğu için umurunda olmuyordu. Valorant'ta buradan vurdu zaten. Fakat gereksiz abartılıyor dediğim kısım sanki dünyanın en iyi sistemi gözüyle bakılması. Örnek vermem gerekirse R6S'in hile sistemi şu anda gördüğüm kadarıyla Valorant'tan daha iyi. Valorant'takinin aksine 1 tane bile hile görmedim. Hatta CS:GO'da da abartılan kadar fazla görmedim. Tamam ara sıra basit eğlenceye geliyordu fakat sadece basit eğlenceye geliyordu. Steam'deki hesap güvenlik puanı benzeri bir sistem var güvenlik puanınızın yakın olduğu insanlarla oynuyorsunuz o yüzden oyun ilerledikçe hile sayısı azalıyor / bitiyor.

Bölüm 2: Berbat denilecek mekanikler.
Oyunun mekanikleri bana göre çok kötü durumda. Movement ve vuruş hissiyatı CS:GO'ya göre rezil durumda. Koşarak ve zıplayarak vurmak çok basitleşti. Oyun aim değil de şans tabanlı bir oyuna dönüştü. Silah buruş hissiyatları çok kötü. Vandal'ın ilk 4 mermisi sekmiyor ki zaten adam 4 mermide ölüyor. İvmeli hareket dediğimiz olay olmadığından adamın vurması kolaylaşıyor. 2xciv bununla alaklı bir video yapmıştı adama yayında çok fazla koşarak vuruyorsun dedikleri için. O videoyu da şuraya bırakayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oyunda bhop ve strafe yapamıyoruz. Bunny mekaniği denenmiş fakat çok yetersiz.

Bölüm 3: Oyuncu kitlesi.
Valorant'ın oyuncu kitlesi gerçekten çok kötü. İster inanın ister inanmayın oyunda CS:GO'daki hile sayısından çok toxic oyuncu geliyor. Yaş kitlesi çok düşük. Anlamını bilmediği küfürleri eden veletler var. Ha düzgün kişiler var mı var tabii ki ama sayısı çok az. Bu kitle yüzünden Gold 3'te 20-30 vurmama rağmen Silver 3'e düştüm.
Dile kolay 3 rank.

Bölüm 4: Balon.
Oyun sadece hile sistemi ve Riot yapımı olduğu için ve TR sunucu ekledikleri için aşırı bir şekilde abartıldı. Skinlerde çok fazla öne çıkarıldı VP fiyatları çok pahalı. Bana kalırsa silah sesleri ve görüntüleri vuruş hissiyatını değiştiriyor. Varsayılan Vandal'la yağmacı veya asil arasındaki fark kesinlikle fark edilir durumda.

Bölüm 5: Sonuç.
Tabii ki herkesin kendi düşüncesi fakat bana göre Valorant "çöp" bir oyun. Kim ne derse desin istediğiniz kadar linçleyebilirsiniz. Fakat olan şeyleri inkar edemezsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başta bende çöp demiştim lakin oynadıkça sarıyor. Klasik Riot TR kitlesi, ailevi, dini her türlü ahlaki değerlere küfür etmekten insanlar kendini alıkoyamıyor. CS:GO FPS Türünün vazgeçilmez kefenin başıdır kıyaslamaya gerek yok onlar boş holigan bizim millet kıyaslamaya bayılır zaten sizin hoşunuza giden oyunu oynayın geçin. Oyunlar eğlenmek için vardır kimsenin ne dediği önemli değil, mekanik konusunda alışmanız gerek birazcık aim sistemi sıkıntılı evet yüceliğe daha zar zor çıkabildim. İsterseniz çıkarırım sizi tekrar gold rankına.
 
Oyunun her şeyini CS:GO ile karşılaştırıp hile sisteminin CS:GO ile karşılaştırılması saçma biri 2012'de çıkan biri yeni çıkan oyun diyorsun burada bir mantık hatan var zaten.

Üstüne oyunda skinler çok pahalı demişsin CS:GO'da şu an adam gibi bir ak veya AWP skini almaya kalksan 200 300 TL'den başlıyor.
Oyundaki skinler CS:GO skinlerine göre çok daha güzel ve uygun fiyatlı bence.
CS:GO'da bir karambit almaya kalksan 2-3 bin TL, ancak Valorant'ta 300 400 TL.
CS:GO'da bir kelebek almaya kalksan minimum 1500 TL, Valorant'ta 300 400 TL.
CS:GO'da oyunun en güzel skinlerini almaya kalksan 5-10-15-20 bin lira veya daha fazla fiyatlara çıkabiliyor ancak Valorant tarafında skinlerin bir maksimum fiyatı var mesela 600 700 TL.

Şöyle bir mesele var ama dillendirmediğin. CS:GO itemlerini istediğin gibi harcayabiliyorsun. İstersen Steam'den satıp kendine oyun veya başka skin al veya bng gibi yerlerde satarak nakite çevir. Dolar almaktan korkan arkadaşlarım CS:GO skinleri almışlardı yatırım için örnek olarak. Valorant'taki bıçak ve skinler boyama gibi geliyor. Skin geliyor 1-2 hafta herkes kullanıyor sonra rafa kalkıyor. Yani skinlere oyuncak olarak bakılıyor. Değersiz atılacak eşyalar olarak görülüyor. Yenisi gelsinde para verelim bunu köşeye atalım denilen bir sisteme dönüşüyor. CS:GO'da tam tersi herhangi bir değerli skinin adını söylesen herkes bilir ve asla değerini kaybetmez. Asiimov AK-47 aldın mı 2 sene sonrada güzel skindir 4 sene sonrada 3 sene önce de çünkü skin güzeldir. Bir konuda Valorant'ta skinlerde yaratıcılık az gibi örnek vereyim. Yağmacı Vandal Asil Vandal stiliyle gelmiş bir sürü set var. Silahtan daha çok su tabancasına benzeyen skinler ekleniyor ve satılmayıp gidiyor. Soracaksın Valorant'ın neyi eksik, bende tek kelimeyle cevap vereceğim. Topluluk. CS:GO'nun skinlerini topluluk yapar o yüzden kırmızı skinler baş yapıttır. Alırsın ve biter bir daha yeni kasa gelsinde değiştireyim demezsin. Anlatabilmişimdir umarım.
 
Abi sevmiyorsanız oynamayın sizde, sanki Riot kafanıza silah dayıyor oynayın diye hey yarabbim ya. Her oyunun kitlesi toxictir zaten tek Valorant'a özgün bir șey değil.

Ben valorantıda csgoyuda zevk ile oynayan biriyim ikisiylede soeunum yok ama bir oyunun dandik olduğunu kafaya sıkınca pekmez çıkarcasına efektin fırladığını (yani vuruş hissinin olmadığını) reddedemem. Her 2 ayda bir ajan getirerek sanki MMOFPS gibi davranmasını anlamış değilim. Başka organizasyona yer kalmayacak şekilde kendi turnuvasına önem verecek ve e-spor takımları sadece 3-10 bin dolar için haftalarca kapışmasına anlam veremiyorum. Riot Türkiye'ye iyi olabilir ama unutmayın Riot'ta da bir Çin şirketine ait.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı