Alım gücü cidden kötü mü?

Samimiyeti önemlidir. Belki de cidden böyle düşünüyor. Ama yargılamak daha kolay tabii ki anlamak sorumluluk ister.
Samimi olmadığını söylemedim zaten, cidden öyle düşünüyor ve merak ediyor da olabilir ama çok bariz her şeyi cevaplamaya kalkarsak asıl tartışılması gerekenler gözden kaybolur. Şahsen benim düşüncemdi o yani. Diğer insanlar ciddiye alır almaz bir şey diyemem elbet.
 
Samimiyeti önemlidir. Belki de cidden böyle düşünüyor. Ama yargılamak daha kolay tabii ki anlamak sorumluluk ister.

Millet pasta alıyor ama alım gücü düşük diyorlar madem alım gücü düşük insanlar neden böyle alışverişler yapıyor diyen birini yargılamamız gayet normal. İnsanlar bu konular da çok sinirli ve bu tarz konular açmadan önce gelebilecek tepkileri de düşünmek lazım.
 
İnsanlar harcamak için paralarını kazanıyor, keyif yapmaya herkesin hakkı var, üstelik bizim keyif dediğimiz şey lüks bile değil sıradan bir olay alışverişe çıkmak, restoranlarda yemek yemek fakat ülkemizde lüks hale gelmiş bulunmakta. İnsanlar elindeki parayı belki bir ay boyunca sıkı bir şekilde çalışarak kazanıyor fakat alım gücünün düşüklüğünden dolayı bir günde harcıyor. Başkaları da bu olayı dışarıdan görünce, "kafeler, restoranlar, AVM'ler dopdolu bir de fakiriz diye geçinecekler." diye eleştiride bulunuyor. Türkiye'de ortalama geliri olup her gün keyif yapan kimi gördünüz ? Pirincin, tavuğun bile fiyatı uçmuş durumda. Yurtdışı ile kıyaslama olayı da burada devreye giriyor. Aylık maaşımızı bir günde sıradan kafelere, restoranlara gidip harcayabilecek olmamız alım gücünün düşüklüğünü gösteriyor bana göre.
 
Yemesinler mi? Orada kaç yüz bin kişi yaşıyordur. O yüz bin kişi içinden aynı kişiler mi denk geliyor? Size göre dışarıda çay içmek falanda lüks sayılır. Yettiniz artık bir kere hayata geliyoruz yok onu yeme bunu yeme. Ben hiç bir şey yapmayacaksam niye yaşıyorum. Siz ne istiyorsunuz tüm gün evde kös kös oturalım. Sırf şu telefonunu göster diyenlerle bir farkınız yok sizin. O telefon niçin o kadar pahalı diyeceğinize almayın diyorsunuz. Hiç bir parti ile alakam yok bu arada gidipte hemen chp li ya da başka bir partili deme boş yere.
Hocam kusura bakmayın ama örneğin markette 2 TL olan kahveye dışarıda 30 TL vermek Bana göre enayiliktir yeme içme degil
 

Yeni konular

Geri
Yukarı