Kuzenim Discord üzerinden tehdit ediliyor

Merhaba. 13 yaşındaki kuzeim Discord'da birinin "bir oyun yaptım. Beraber oynayalım mı?" adlı sorusuna evet demiş ve adamın gönderdiği siteden dosyayı indirmiş ve Windows uyarmasına rağmen yine de çalıştır demiş. Sonra Discord kapanıp yeniden başlamış ve hesabın şifresi değişmiş 2ad konulmuş. Discord destekten yardım isteyip hesabı geri almış fakat onu yazan adam "13 yaşında veletsin RAT yedin" deyip allahına annesine falan küfür etmiş. Kuzenimde ona yazınca adam tekrar küfür ederek Google'da kayıtlı bütün siteler ve şifrelerin yazılı olduğu bir metin belgesi atmış. Ve hesabı vermezse kuzenimin adresini vererek evine icra getirttiririm demiş ve 1 gün bir şey yazmamış sonraki gün adam hesaba 2ad ve SMS doğrulaması olmasına rağmen girmiş ve kuzenime hesabını vermezsen 5 dakikaya polis gelecek falan demiş adresini tekrar yazmış. Ailesine anlatmaya korktuğu için bana anlattı. Siber suçlara şikayet etmeyi düşünüyorduk fakat Discord IP vermiyor diye biliyorum. Bu durumda ne yapılmalı?

"İşte her önünüze gelen linke tıklamayın, indirmeyin" boşuna demiyoruz. Ailesine anlatsın durumu direk kötü yerlere varabilir sonuç.
 
Bu mahkemelik iş, hemen gidip mahkemeye başvursunlar, çok kötü yerlere gidebilir bu.
Kötü yerlere gideceğini düşünmüyorum.
Sadece basit bir rat ve token grabber yazılımı.
Format atsın engellesin ve tüm hesaplarının şifrelerini vs. değiştirsin.


Ama böyle durumlarda mahkemeye başvurulmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.
@DJ Dikkatt Mahkemeye başvurabilirsiniz hocam.
 
Ailesine anlatacak mahkemeye gidecek kadar abartmaya gerek yok, zamanında bundan 10 sene 15 sene evvel bizim de başımıza geldi bunlar. Adam neyi çaldıysa hesapları geri alıp bilgisayara temiz format çakıp hayatına devam etsin. 5 dakikaya polis gelecek falan dediğine göre kendi çapında ergenlik yapan bir velettir karşısındaki kişi. Amatör eğlendirir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı