Evde spor yaparken protein kullanılır mı?

Nokro

Decapat
Katılım
13 Ekim 2021
Mesajlar
305
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben ağırlık seti aldım toplamda 65 kg evde çalışacağım. Normal tavuk, yumurta, pilav tarzı beslenme ile bunu yapmak mantıklı mı? Yoksa protein tozu kullanılması daha mı iyi olur?
 
Protein tozu gereklilik değil. Günlük protein ihtiyacınızı yemeklerden karşılayabiliyorsanız kullanmanıza gerek yok.
 
Alabildiğin kadar doğal protein her zaman daha iyidir. Açığın varsa kendi tercihine göre kullanabilirsin diye düşünmekteyim.
 
Protein tozu gereklilik değil. Günlük protein ihtiyacınızı yemeklerden karşılayabiliyorsanız kullanmanıza gerek yok.
Aslında tam olarak gerekli gördüğüm için değil. Spor salonunda daha çeşitli ve daha yerinde spor yapabilirsiniz ben evde yaptığım için sınırlı yapabileceğim tarzlar 65 kg ağırlık var yavaş yavaş ilerleme olucak tabi. Ama hem spor salonunda yapabileceğimden daha sınırlı yapacağım birde yeterli proteini alamazsam kendimi boşuna yormuş olmayayım.
 
Evet evde yapmanın da öyle bir sıkıntısı var. Sınav döneminde bir süre evden yapmak zorunda kalmıştım ben de. Deadlift maksimum 55 kg yapabiliyordum çünkü bara o kadar sığıyordu. Şimdi 105 kg çıkarıyorum ve progressive overload yaptığım için de her seferinde artırıyorum. Bulk mı yapıyorsunuz cut mı bilmiyorum ama en azından gereken minimum proteini aldığınıza emin olursanız gelişirsiniz.
 

Geri
Yukarı