Protein tozu ve evde spor programı önerisi

Protein tozunu tavsiye etmemenin amacı nedir onu anlamadım sonuçta profesyonel sporcuda yeni başlayan sporcuda kullanan milyonlarca insan var.
Tamamen para tuzagi aslinda ilk oncelikle insanin almasi gereken ham besinlerdir. Simdi diyebilirsin protein tozu servisi su kadar tavuk gogusu pahali falan diye ama tavuk gogusunun icinde saf protein disinda bir suru besin daha var. Kas ve vucut sadece protein ile insa edilmedigini biliyorsundur. Ayrica kaldi ki protein tozu karaciger ve bobrekleri yoruyor. Islenmis butun gidalar neticede zararli insan vucuduna. Profesyonel sporcu adi ustunde profesyonel para icin yapiyor. Kaldi ki gercek prolar eger butcesi varsa ilk once beslenmesine dikkat ediyor. Duzgun beslenmek maalesef cok zor ozellikle bu ekonomide. Milyonlarca insan kullaniyor evet ama bu dogru bir besin alma yontemi oldugunu gostermez, bir suru prof sporcu da sigara iciyor ona bakilirsa. Benim diyecegim sudur. Her zaman islenmemis besinler uzun vadede vucuda en iyi faydayi saglar. Protein tozu yerine zaten anne yemegi yense veya kendi aldiklari besinleri alsa, oradan alacagi 25 gram proteini bir sekilde kapatiyor ve ustune ustluk saglikli kaliyor.

Tamamen para tuzagi aslinda ilk oncelikle insanin almasi gereken ham besinlerdir. Simdi diyebilirsin protein tozu servisi su kadar tavuk göğsü pahali falan diye ama tavuk göğsünun icinde saf protein disinda bir suru besin daha var. Kas ve vucut sadece protein ile insa edilmedigini biliyorsundur. Ayrica kaldi ki protein tozu karaciger ve bobrekleri yoruyor. Islenmis butun gidalar neticede zararli insan vucuduna. Profesyonel sporcu adi ustunde profesyonel para icin yapiyor. Kaldi ki gercek Pro'lar eger butcesi varsa ilk once beslenmesine dikkat ediyor. Duzgun beslenmek maalesef cok zor ozellikle bu ekonomide. Milyonlarca insan kullaniyor evet ama bu dogru bir besin alma yontemi oldugunu gostermez, bir suru prof sporcu da sigara iciyor ona bakilirsa. Benim diyecegim sudur. Her zaman islenmemis besinler uzun vadede vucuda en iyi faydayi saglar. Protein tozu yerine zaten anne yemegi yense veya kendi aldiklari besinleri alsa, oradan alacagi 25 gram proteini bir sekilde kapatiyor ve ustune ustluk saglikli kalıyor.

Ben zaten protein tozunu ana öğün yerine geçsin diye almıyorum para tuzağı diyorsun o konuda sana kesinlikle katılmıyorum. Ama tabii önceliğim gerçek öğünlerden protein almam olacaktır ben protein tozunu yemek yapmaya fırsatım olmadığı zaman kurtarıcı olsun diye kullanırım veya günlük proteinimi alamadığım zaman ek takviye olarak alırım hiçbir protein öğünün yerine geçemez zaten. Ancak sen protein tozunu keyfe keder kullanırsan böbreğini de yorarsın karaciğerini de zarar verirsin. Eğer senin dediğin gibi zararlı olsaydı hiç kimse kullanamazdı. Ha şöyle zararlı olabilir bir hastalığı vardır bilmiyordur içip kötü etkisi oluyordur ya da bilinçsizce protein tozu kullanıyordur. Ben protein tozu kullandım hiçbir zararınıda görmedim aksine faydasını gördüm ama dozunda kullandım hiçbir zaman ana öğünün yerine kullanmadım ya da her gün kullanmadım acelem varsa ya da yemek yapamadığım zaman kurtarıcı niyetine aldım. Sana tek katıldığım konu protein tozu asla ana öğün yerine geçmemeli.

Protein tozunu bende tavsiye etmiyorum. Bu bütçeye creatin ve BCAA complex daha faydalı olur. Ekstra olarak multivitamin D3 ve Omega 3 tavsiye ederim. Protein tozu tabii ki faydalı ama yetersiz, aynı paraya daha fazla tavuk yani daha fazla protein alabiliyoruz.

Katılıyorum ancak diğer arkadaşada söyledim ben protein tozunu yemek yapamadığım veya vaktimin olmadığı zaman kurtarıcı olarak kullanıyorum onun haricinde gerçek öğün yemeğe dikkat ediyorum.

Ben zaten protein tozunu ana öğün yerine geçsin diye almıyorum para tuzağı diyorsun o konuda sana kesinlikle katılmıyorum. Ama tabii önceliğim gerçek öğünlerden protein almam olacaktır ben protein tozunu yemek yapmaya fırsatım olmadığı zaman kurtarıcı olsun diye kullanırım veya günlük proteinimi alamadığım zaman ek takviye olarak alırım hiçbir protein öğünün yerine geçemez zaten. Ancak sen protein tozunu keyfe keder kullanırsan böbreğini de yorarsın karaciğerini de zarar verirsin. Eğer senin dediğin gibi zararlı olsaydı hiç kimse kullanamazdı. Ha şöyle zararlı olabilir bir hastalığı vardır bilmiyordur içip kötü etkisi oluyordur ya da bilinçsizce protein tozu kullanıyordur. Ben protein tozu kullandım hiçbir zararınıda görmedim aksine faydasını gördüm ama dozunda kullandım hiçbir zaman ana öğünün yerine kullanmadım ya da her gün kullanmadım acelem varsa ya da yemek yapamadığım zaman kurtarıcı niyetine aldım. Sana tek katıldığım konu protein tozu asla ana öğün yerine geçmemeli.

Katılıyorum ancak diğer arkadaşada söyledim ben protein tozunu yemek yapamadığım veya vaktimin olmadığı zaman kurtarıcı olarak kullanıyorum onun haricinde gerçek öğün yemeğe dikkat ediyorum.
Demek istedigini cok iyi anladim. Ben de senin gibi yemek yapamadigim zamanlarda muz sut protein tozu mixerleyip iciyordum. Tek demek istedigim sey paketli olan islenmis bir gida oldugu icin su 20 yil sikintisini gormezsin kullanimda ama uzun vadede belki sikintilara yol acabilir hayat kaliteni dusurur. Her turlu dogada bulunan islenmemis maddeleri tuketmeye dikkat etmen dilegi ile.

Demek istedigini cok iyi anladim. Ben de senin gibi yemek yapamadigim zamanlarda muz sut protein tozu mixerleyip iciyordum. Tek demek istedigim şey paketli olan islenmis bir gida oldugu icin su 20 yil sikintisini gormezsin kullanimda ama uzun vadede belki sikintilara yol acabilir hayat kaliteni dusurur. Her turlu dogada bulunan islenmemis maddeleri tuketmeye dikkat etmen dilegi ile.

Bende seni anladım ikimizinde haklı olduğunu konular var teşekkürler ilgi alakan için.

Evde spora başladım az da olsa spor geçmişim var. Orta bütçeli protein tozu önerebilecek var mı ve ev için antrenman programı önerebilecek var mı? Evde 2 adet 10'ar kiloluk dumbellarım var artı olarak 40 kilo ağırlık plakaları var ve düz barım var.
Protein tozu yerine günlük 400-500 gr tavuk göğüs tüketmeni tavsiye ederim, ona ayıracağın bütçeyi Omega 3, Magnezyum, Çinko, D vit, B12 ve genel diyetine ayırmanı öneririm.

Protein tozu yerine günlük 400-500 gr tavuk göğüs tüketmeni tavsiye ederim, ona ayıracağın bütçeyi Omega 3, magnezyum, çinko, D vit, B12 ve genel diyetine ayırmanı öneririm.

Günlük 400-500 gr fazla değil mi yani çok büyüme taraftarında değilim tabii sen daha iyi bilirsin.

Günlük 400-500 gr fazla değil mi yani çok büyüme taraftarında değilim tabii sen daha iyi bilirsin.
Günlük alman gereken makroları belirlersin ardından gerekli tavuk ve yumurta hesabını ona göre yapabilirsin. Bahsetmek istediğim ana unsur protein tozu kullanmaktansa bunu yemek yiyerek alman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı