Masaüstü satıp laptop almak

Sadie Adler

Decapat
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
167
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversiteye geçeceğim için masaüstümü ortalama 14.000 civarına satıp üstüne 4-5 bin ekleyip 3060 laptop almayı planlıyorum.
Sizce mantıklı mıdır ? Laptop olduğu için ömrünün kısıtlı olmasından korkuyorum parça değişimi vb. yapılamıyor ama masaüstü bilgisayarım aşırı hantal
 
Bana kalırsa gezip sürekli seyahat etmiyorsan veya bölümünle alakalı değilse masaüstü PC'yi satıp laptopa geçmek akııllı bir insanın yapacağı hareket değildir. Ha bölüm gereği laptop alman gerekirse o ayrı.
 
Üniversite için okuyacağınız bölüme bağlı eğer güçlü donanıma ihtiyacınız yoksa masaüstü bilgisayarınızı satmayın bence.
 
Laptop kullanmak iyi ve bende laptop kullanıyorum ama ekrana bakarken çok sorun böcek geldiği zaman iz kalması sürekli bir toz sürekli bir bir tuş çıktımı çok sinir eder bir de space tuşu çıkmışa sürekli bir gevşeme çıkıklık olur.
 
Gezen biriyseniz laptop alın. Birkaç link bırakacağım.
Laptop 3060:
Masaüstü 3060:
 
Yani. Çok gezen biri iseniz laptop alırsınız. Parça değişimi yetkili herhangi bir markada yapılabilir eğer garantisi varsa.
Parça değişimi derken 1600 serisi ekran kartını 3000 serisine güncellemek gibi bahsettim hocam

Bana kalırsa gezip sürekli seyahat etmiyorsan veya bölümünle alakalı değilse masaüstü PC'yi satıp laptopa geçmek akııllı bir insanın yapacağı hareket değildir. Ha bölüm gereği laptop alman gerekirse o ayrı.
Hocam yurtta kalacağım üni içinde erasmus vb düşünüyorum
Masaüstü aşırı yük olur zaten yurtta kullanamam
 
Parça değişimi derken 1600 serisi ekran kartını 3000 serisine güncellemek gibi bahsettim hocam.

Hocam yurtta kalacağım üniversite içinde Erasmus vb düşünüyorum.
Masaüstü aşırı yük olur zaten yurtta kullanamam.

Şu anki bilgisayarınız 14bin TL ettiğine göre büyük ihtimal 3060 dengi bir kart vardır diye tahmin ediyorum. 3060'lı bir laptop alsanız Max yüzde 10 performans farkı olur. Performans açısından bir fark hissetmezsiniz, hemde mobilite avantajı olur. Kronik sıkıntısı olan bir ürün denk gelmezse temiz kullanımda yine uzun ömürlü olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı