Stokçuluktan nasıl kurtulurum?

BreaKSooN05

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
3.506
Çözümler
17
Arkadaşlar, şu anda saçma şekilde her şeyi stok yapmaya çalışıyorum. Eskiden erzak stoku yapardım. Kıtlık olacak, zam gelecek gibi saçma triplerim vardı ve herkes benimle dalga geçerdi.
9 TL'den 10 tane şampuan almıştım. Kendi evime taşınırken 2 yıl yeter diyordum. Noodle stoku abur cubur ve konserve stoku yapardım. Hatta bir dönem çeyiz diziyordum. Marketten ucuz kase, bardak çay bardağı falan bulunca almıştım. Sonuçta 5 TL-10 TL şeylerdi. Amacım kendi evime taşınırken rahat etmekti (en büyük hayalimdi).

Bu krizimiz ve işsizliğimiz sağ olsun ölene kadar aile evinde kalmaya karar verdim. :D Aldıklarımda onların işine yaradı. Şimdi nereden baksan o aldığım şampuanlar 40 TL.

Bu aralarda saçma şekilde dizi ve film stoku yapıyorum. Çoğu zaten Netflix ve Disney gibi platformlarda olmuyor. Kaçak sitelerden izlemek de istemiyorum. Ama stok yapayım derken işi abartıyorum. 8 TB diskimin hepsi doldu. Çoğunu izleyemeyeceğim bile hard disk bozulsa ağlarım herhalde. Bu kadar indirmeye rağmen aylardır doğru dürüst dizi ve film izlemiyorum.

Eskiden de oyun stoku yapardım. Steam, Epic vb kütüphaneleri doldu taştı hepsini de kurup hazırda bekletiyordum. 100 tane oyun hazır kurulmuş oynamayı falan bekliyor şekilde oluyordu. Yine oynamıyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurtulmakdan ziyade bunu meslek de edinebilirsin. Ticaretin temeli stokçuluktur. Eğer çok kurtulmak istiyorsan kendinle savaşman lazım. Örneğin markete giderken yanına 500 al daha fazla alma ki daha fazla ürün alamayasın vb.
 

Geri
Yukarı