Önce kilo verip başlamaktan ziyade halihazırda başlayarak kas kaybını önleyerek gitmek daha faydalı olmaz mı acaba?
Yağ yakarken kas yapmak zordur önce kilo vermelisiniz bence. Ayrıca boksa devam edebilirsiniz kalori yakmada yardımcı olur.
Önce kilo verip başlamaktan ziyade halihazırda başlayarak kas kaybını önleyerek gitmek daha faydalı olmaz mı acaba?
Üstte belirttiğim gibi daha önce öyle yapmıştım zaten ama inanılmaz fazla kasım erimişti. Sonra biraz ucunu kaçırdığım bir dirty bulk dönemine girmiş gibi oldum. ve bu yazdığıma karar vermiştim ama hem boks hem fitness'ı duyan herkes zor diyor. Fakat ikisini de profesyonel yapmıyorum sonuçta neden bu kadar zor deniyor anlamıyorum. Boksta ısınma hareketleriyle beraber 1 saat yumruk atıyorum. 1 saat de karşıdakinin atacağı yumruklar için pad tutuyorum.yağ yakarken kas yapmak zordur önce kilo vermelisiniz bence.
Boksu profesyonel olarak yapmadığım için bir sorun olmaz diye düşünmüştüm. Klasik bir kardiyo gibi aslında benim için. O yüzden bu programı açmıştım. Split yaparsam kaslarıma o kadar yük binmez diye düşünmüştüm. Hatalı mıyım? Günde 2 ya da 3 bölgeyi çalıştırarak ayrıyeten boksa da devam edemez miyim? Dediğim gibi daha önce 30 kilo vermiştim ama 8 kilo, belki daha fazla kas kaybı yaşamıştım. Şimdi 20 kilo aldım ve kaslarım eski seviyelerine çıktı. Diyetisyen ölçümüne gidiyorum.
Üstte belirttiğim gibi daha önce öyle yapmıştım zaten ama inanılmaz fazla kasım erimişti. Sonra biraz ucunu kaçırdığım bir dirty bulk dönemine girmiş gibi oldum. Ve bu yazdığıma karar vermiştim ama hem boks hem Fitness'ı duyan herkes zor diyor. Fakat ikisini de profesyonel yapmıyorum sonuçta neden bu kadar zor deniyor anlamıyorum. Boksta ısınma hareketleriyle beraber 1 saat yumruk atıyorum. 1 saat de karşıdakinin atacağı yumruklar için pad tutuyorum.
Yani kardiyo gibi oluyor aslında. Ama herkes beraber olmaz diyor.
Hocam bahsettiğim tam da bu konu işte. Tek fark ben birazcık fitness'a önem vermek istiyordum. Konuda basit yazmak için boks demiştim ama kickboksa gidiyorum.Hocam boksa ağırlık vererek arada fitness yapmanızı tavsiye ederim, fitness boks sporunuzu desteklesin. Profesyonel olarak kick-boks yapmış gibi olarak birisi doğal birisi geçiştirme sporu diyebilirim. Arasındaki verim 1-2 olarak düşünebilirsiniz. Boks yaparak her şeyden önce vücudunuzun refleks-güç orantısını geliştirirsiniz ve kaslarınız büyümekten ziyade kesilmeye ve ince kas yani güç tabanlı kas olmaya öncelik verir ve böyle gelişir. Body ya da fitness yaptığınızda kasa ani basınç ile sürekli güç değil anlık güç vermeye programladığınızdan hacmini büyütür ki size en son lazım olan şey. Dediğim gibi ilk önce dinlenme programı yapın haftada 2 gün. 3 gün boks 2 gün fitness yapabilirsiniz.
Yani zaten profesyonel olmayacağım için en azından iyi görünen bir vücut istiyorum. Ne bodybuilder'lar gibi çok büyük ne de gördüğüm boksörler gibi küçük.Hocam bahsettiğim tam da bu konu işte. Tek fark ben birazcık fitness'a önem vermek istiyordum. Konuda basit yazmak için boks demiştim ama kickboksa gidiyorum.
Demek istediğim de kickboksa ek fitness'tan ziyade fitness'a ek kickboks ilgimi çekiyor.
Yani hoş bir vücudun yanına bir miktar kickboks ekleyebilmek istiyordum.
Ki istediğim maksimum vücut Alex Crockford tarzı estetik ama büyük olmayan bir vücut.
Yağ yakarken kas yapmak zordur önce kilo vermelisiniz bence. Ayrıca boksa devam edebilirsiniz kalori yakmada yardımcı olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.