Türkiye'nin son ekonomik durumu

emircanunlts

Megapat
Süper Moderatör
Katılım
7 Nisan 2019
Mesajlar
9.146
Makaleler
3
Çözümler
56
Türkiye'nin son ekonomik durumlarını bu konu altında paylaşıyorum. Türkiye'nin ekonomik istatistiklerini merak edenler, konuyu inceleyebilir. Türkiye'nin mevcut durumda yakın zamanda ödemesi gereken borçlar yaklaşıyor.

1- Dış Ticaret Açığı:

FbqmKnIXkAMCgrA.jpg


2-İşgücü ödemelerinin GSYH içindeki payı
FbeSlD7X0AEKM4L.jpg


3-Ücretlilerin ekonomiden payı:

FbfeS11WIAIqZpb.jpg


4-Dış Ticaret Dengesi:


FbUDGh2WQAIlBX1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut iktidarın yaptığı ekonomik planları kısa sürede etkili olsa da ilerleyen zamanlarda geri dönüşü olmayan hasarlar bırakıyor. Ciddi bir ekonomi planının yapılması şart.
 
Görüyoruz bakanım görüyoruz. Ekonominin çöküşünü görüyoruz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kısa süreli Dolar, Euro gibi yatırım araçlarını düşürdü, TL onlar karşısında değer kazandı ancak hazıra dağ dayanmaz, dayanmadığı için de bir süre sonra eskisinden daha kötü hale geldi.
Kendileri yazdı kendileri oynadı. Basit bir illüzyon yapalım dediler her şeyi rezil ettiler. Bankalar zengin oldu vatandaşı kredi alamaz hale geldi.
 
Türkiye ekonomisini, çernobil dizisindeki reaktörü patlaması için mükemmel bir biçimde hazırlayan yoldaş dyatlovun aldığı kararlar sonucu ortaya çıkan duruma benzetiyorum. Merak edenler çernobil dizisinin son bölümündeki mahkeme sahnesini izleyebilirler.
 
Kısa süreli Dolar, Euro gibi yatırım araçlarını düşürdü, TL onlar karşısında değer kazandı ancak hazıra dağ dayanmaz, dayanmadığı için de bir süre sonra eskisinden daha kötü hale geldi.
Her gün Dolar yakarak ısınıyor gibi görünebilirsiniz. Ama yerine koyacak Dolar'ınız yoksa sürekli eksiye gidiyorsunuz demektir.
Çok değil 3 ay sonra 200 milyar Dolar civarında ödeme yapmanız lazım. Ama Dolar yakarak günü mü kurtariyordunuz siz yoksa birilerine sürekli servet aktarımı mi yapiyordunuz?
Bu mesajda "siz" dediğim "AKP"den başka bir şey değil. Üstünüze alınmayın.
Ne kısa ne de uzunvadede kaybettiklerimizin haddi hesabı yok.
Serveti olanlar hariç...
 

Geri
Yukarı