İsrail, Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladı

Müslümanlara eziyet çektiren bir ülke ile anlaşma yapmamız bence hiç doğru değil. Her ne olursa olsun israil ile anlaşma yapılması hiç doğru değil.
Ülke ilişkileri din ve duygular ile yönetilmiyor maalesef.
 
Son düzenleme:
Müslüman'lara eziyet çektiren bir ülke ile anlaşma yapmamız bence hiç doğru değil. Her ne olursa olsun İsrail ile anlaşma yapılması hiç doğru değil.
Duygusal bakıyorsun. Mantıksal değil. İsrail şu anda Orta Doğu'daki müttefikimiz olabilecek tek güçlü ülke. Filistin gibi bize hiçbir faydası olmayacak bir ülke değil.
 
Ortadoğu coğrafyasında dost olmamız gereken bir ülkedir İsrail. Bunca yıldır boş yere ilişkileri bitirdiler.
M60 tanklarını modernize ettiler yoksa zırhlı vurucu gücümüz zayıf olacaktı. F-4 uçaklarımızı modernize ettiler her mühimmatı da takabiliyoruz. Mecbur kaldığın için F-4E'ler uçuyor uçabiliyor ve görevini yerine getiriyor. F-16'dan füze atamazsın ama F-4'den atabiliyorsun gövdesi sağlam. Soğuk restleşme zamanında bile ticaret yollarını kapatmadılar diye biliyorum bu konuda tam bilgim yok. İsrail bize muhtaç bir ülkedir, bölgede medeniyeti hiç yoktan bilen ve askeri temeli sağlam bir milletten bahsediyorsun. Bir gün ABD yok olursa, İsrailliler çevredeki ülkeler tarafından dansöz gibi oynatır köpekleri yapacaklarını biliyorlar. Farslar onları çiğ çiğ yer. Tek müttefik ve bağımlılıktan çok korkuyorlar, müzik ve turizm açısından da Türkiye'ye hayranlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı