Mitolojik yaratıklar gerçek olabilir mi?

RUSHTOB

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
3.223
Makaleler
1
Çözümler
8
Sizce gerçek olabilir mi? Ben kimsenin otururken dolunaylarda kurda dönüşen insanları, ya da sarımsaktan tiksinen kan emici vampirleri uydurduğunu düşünmüyorum. Bunların bir yerlere dayandırılması gerekiyor. Yani sanmıyorum ki orta çağda Fransa'da bir köyde birisi kurt adam gördüm deyip tüm dünyaya yayıldığını. Acaba gerçekten bazı sebeplerden ötürü insanlar kadim varlıklara dönüşebilir mi? Ya da bu dünyadan olmayan varlıkların Dünya'ya gelmesi sonucu bıraktıkları bazı izlerdir?

1662455850621.png

1662455913385.png

Kurtları korur. Çünkü Türkler kurttan türemiştir. Hemen hemen tüm Türk boyları ortak bir inanış olarak dişi kurttan türediklerine inanırlar. İlk defa Hun ve Vusun (Wu-Sun) ortak söylencesinde yer alan bir öyküye göre Hun hükümdarı tarafından öldürülen Vusun kağanının küçük oğlu çöle bırakılmış ve onu da dişi bir kurt emzirmiştir. Bunu gören Hun kağanı çocuğu yanına alarak yetiştirmiş krallığını ona geri vermiştir. Dişi kurttan türeme efsanesi Aşına (E-Çine) adlı dişi kurt efsanesinde en yetkin biçimine ulaşmıştır. Göktürklerin türeyiş efsanesine göre ataları olan kişi henüz bir çocukken düşmanları tarafından ailesi öldürüldükten sonra bir bataklığa atılır ve burada dişi bir kurt tarafından bulunup emzirilir. Daha sonra da onunla evlenir. Doğan on çocuk, Göktürklerin on boyunu oluşturur. Aşına ailesi bu çocuklardan birinin soyundan gelmektedir ve Göktürk Devletini de bu aile kurmuştur. Börü sözcüğü Uygurcada Peri şeklinde söylenmiştir.

Kaynak: Wikipedia

Yani neden Kurt Ana bir kurt adam olmasın? Tamam bu sadece bir efsane ama bu efsanenin çıkış kaynağı neresi?

Kim demiş Türkler te şurdaki kurtlardan geliyor. Belki dönemin hükümdarlarının halkı motive etmek için uydurduğu bir şeydir?

Ama sorun şu ki tarih öncesi dönemlerin neredeyse hepsinde kurtlu, vampirli falan bir şeyler var.

Yunan mitolojisi falan açıklanabilir. Yıldırımdan korkuyorlar yıldırım tanrısı falan ama bu işin bence araştırılması lazım. Abi neden yani? Niye ya? Neden daha Asya'daki adamın Afrika'dan Afrika'daki adamın Avrupa'dan haberi olmadığı dönemde neden kurt adamlar var?

Fransızca fotoğrafı örnek olsun diye koydum.

Her neyse:
Alfa, Beta, Omega :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Mitoloji'ye inanan birisi değilim, geçmişte vampirlerin ve kurt adamların olduğuna teori üreten bir sürü insan var. Belkide vampirler hala aramızda dolaşıyorlardır :D Zamanında vampir vakaları bile varmış. Bende biraz da olsa vampirlerin varrlığına inanıyorum.
 
Ben Mitoloji'ye inanan birisi değilim, geçmişte vampirlerin ve kurt adamların olduğuna teori üreten bir sürü insan var. Belkide vampirler hala aramızda dolaşıyorlardır :D Zamanında vampir vakaları bile varmış. Bende biraz da olsa vampirlerin varrlığına inanıyorum.
Ben de mitolojiye inanmam. Ama bunları yazdıktan sonra ben bile ikna oldum :D
 
Eski hayalperestlerin işi gibi görüyorum.

Aslinda hayalperestten cok daha karisik bir mekanigi var.
Her an her saniye binlerce farkli yerde binlerce mit uruyor. Herkes totosundan bir seyler uyduruyor.
Bu uydurmalardan hangisi yeterince murit kazanirsa, dogal seleksyonda rakiplerine karsi ustunluk kazaniyor ve kulaktan kulaga aktariliyor.
Zaman gectikce, daha fazla insana ve skeptizme maruz kaldigi icin daha sofistike hale gelmek zorunda kaliyor. Kalamayanlar eleniyor ya da gulunup gecilen hikayelere donusuyor.
Canli evrimi gibi calisiyor, bugun elimizdeki dinler; en sofistike mitler aslinda. 2000 senedir herkes salliyor ama hala milyonlarca insani inandirmayi basariyor.
 
Günümüzün roman yazarlarının ve senaristlerinin atası geçmişte mitoloji uyduran insanlardır. Bu yatkınlık bazılarımızın kanında var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı