Simülasyonda olduğumuz gerçek olabilir mi?

TayfunKestan

Zeptopat
Merhaba Forumdaşlarım,

İnternette gezerken bir X gönderisi gördüm. Gönderide bir bilim adamının ismi vardı. Kendisi gerçek hayatın bir simülasyondan ibaret olduğunu söylüyor. Bununla ilgili de gerçekten bir sürü kanıtı var. Size de ilgili yazıyı göndermek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yani fizik okuyan veya fizik alanında çalışmalar yapan forumdaşlarım?

Eugene Wigner Simülasyonda Yaşadığımızı Keşfetti!

Merhaba forumdaşlarım,

İnternette gezerken bir X gönderisi gördüm. Gönderide bir bilim adamının ismi vardı. Kendisi gerçek hayatın bir simülasyondan ibaret olduğunu söylüyor. Bununla ilgili de gerçekten bir sürü kanıtı var. Size de ilgili yazıyı göndermek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yani fizik okuyan veya fizik alanında çalışmalar yapan forumdaşlarım?

Eugene Wigner Simülasyonda Yaşadığımızı Keşfetti!

Ya hönkürtmeyin evren gözlemci olmadan var olamıyormuş bak sen wigner simülasyon teorisinin savunucusu değildi. Zaten bu fikir, nick bostrom gibi filozofların 2000'lerde ortaya attığı bir hipotez.

Hocam biraz daha açar mısınız konunun içerisinde olmayan birisi için.

Bakın 2 km ötede bir elma var ve siz bu elmayı göremiyorsunuz aranızda duvarlar belki de sokaklar var sizde diyorsunuz ki bu elma yok bildiğin yok sen ancak onu görebilirsen elma orada varmış bu teori kısaca bunu ifade ediyor wignerda ayrıca bu teorinin savunucusu değildi sadece bir deney sonucu ortaya attı.

Bu bilim adamı kendi kişisel düşüncesine göre bunu belirtmiştir, doğru değildir ve çok da saçmadır. Bu bilim adam belli ki Matrix tarzındaki bilim-kurgu filmlerini fazlaca izlemiş ve çok fazla etkisinde kalıp bu kişisel felsefi düşüncesini ortaya koyabilmiştir.

Matrix serisi filmlerin zaten ana teması veya temel felsefi düşüncesi buydu, insanların şimdi yaşadıkları mı yoksa Matrix'de sanal olarak oluşturulan hayatın mı daha gerçekçi olabildiği sorgusunu kendilerince yapmalarıydı. Film bu sorguyu herkese yaptırmak amaçlı sinemalarda adeta o zamana kadar yaşanan gerçek hayat olgusunu saptırmak veya bunu birazcık saptırıp yeni düşüncelere yöneltmek amaçlı çekilen bir bilim-kurgu türüydü. Sinemanın çok geniş kitleleri etkileyen görsel bir silah olduğunu bilerek bu filmi özellikle çekebilmişlerdi.

Bu oyunlara, filmlere veya bu türdeki felsefi düşüncelere kesinlikle taviz vermeyin. Üzerinde yaşadığımız dünya, evren, soluduğumuz ve akciğerlerimize dolan hava, içilen su, damarlarımızda akan sıcak kan, ağacın dalında öten bir serçe, gece çıkan dolunay, gece gökyüzündeki uzak yıldızlar, galaksiler, nebulalar, vb. hepsi tümüyle gerçektir, sanal değildir. Bu konuda aklınız hiç karışmasın. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı