İnceleme Riot Games

fusedd

Femtopat
Katılım
7 Eylül 2022
Mesajlar
211
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bugün Riot istemci ve oyunlarının incelemesi yapacağım. İnceleme şahsi görüşlerimi de içermekte, dilerseniz lafı uzatmadan geçelim.

1.Riot İstemcisi

Öncelikle Riot'un istemcisinden başlayalım. Riot gibi bir şirkete hiç yakıştıramadım, çok amatörce olmuş.
  • Tasarımını beğenmedim.
  • İndirme sınırlamak için küçük bir ayar bile koymamışlar. Evdeki diğer kullanıcılara problem oluşturduğu için ekstra program kullanmak zorunda kalıyoruz. İndirme yaparken bir yandan da internette gezineyim diyemiyorsunuz.
  • Uzun zamandır çözülmeyen donma, gecikme ve bug sorunları var. Ayrıca oyunları Türkçe kursanız da hem Türkçe hem İngilizce dilinde 2 farklı istemci geliyor, gereksiz buluyorum.
1662985978829.png


1662986007269.png


1662986037114.png


1662986073771.png

2.League of Legends
  • Karakterler gerek tasarım gerek kostüm, animasyon ve seslendirmeler olsun iyi ama güç olarak çok dengesizler. Özellikle oyuna son eklenmiş olan şampiyonlar (Bel' Veth, Yenilenmiş Udyr, Nilah, Zeri, Vex. Renata Glasc'ın pek dengesiz olduğunu görmedim).
  • Biliyorum ki bir oyunun kitlesi o oyunu kötü yapmaz. Ama şu da bir gerçek ki bu toksik kitle oyundan soğumamız için yeterli bir sebep. Bilerek besleyenler, değer fark etmeksizin hakaret eden insanlar, oyunu satanlar, karakteri salmadığımız için her şeyi yapanlar vs. Oyuna kimlik ile kayıt olmak mantıklı olurdu açıkçası.
  • Grafikler bu tarz bir oyuna göre iyi diyebilirim.
  • Eşleştirme sistemi kötü.
  • Hikaye, sinematikler ve Türk oyuncuları es geçmemeleri (Türkçe dil desteği ve Türkçe seslendirmeler, Türkiye sunucusu, etkinlikler vs.) açısından çok iyiler. Türkiye sunucusunun tek kötü yanı toksikliği arttırmış olması.
  • Bence iddiaların, ünvanların ve sembollerin gelmesi çok kötü olmuş. Valorant'a benzetmeye çalışmışlar. Simgeler ve totem görünümleri çok hoş onlara laf yok.
  • Riot istemcisinde olduğu gibi oyun içi istemci de donma, gecikme ve bug gibi sorunları var.
  • Son olarak oyun içi alımlara zam gelmesi kötü olmuş, Türk oyuncular için iç açıcı değil.
1662988024566.png


1662987601299.png


1662987635835.png

3.Valorant
  • Hitbox bozuk.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
  • LoL'de olduğu gibi karakterler dengesiz olabiliyor. Örneğin Reyna ve Neon diğer şampiyonlara göre çok üstünler.
  • Spray yok.
  • Bunny yapamıyorsunuz.
  • LoL'de bulunan toksik kitle daha kötü haliyle burada da var.
  • Oyun içi hatalar mevcut, oyunu bazen kapatıp tekrar açmam gerekiyor.
  • Hikaye ve sinametikler başarılı. Türk oyuncular için yaptıkları her şey burada da var.
  • Kolsuzların bile rahatça kill alabileceği bir oyun, bu yüzden pek rekabet var diyemem. Skiller biraz olsun bu sorunu düzeltiyor.
  • Karakterler çeşitlilik sağlamış, animasyonlar ve silah kostümleri güzel. Sancak ve sprayler de hoş.
  • Anti hilesi sistemsel sorunlara neden oluyor. EAC ve BattlEye gibi çalışsa bence daha iyi olurdu. Kernel 0 seviyesinde başlamasını mantıklı bulmuyorum.
  • Hileler artmış durumda, oyun eskisi gibi diyemeyiz.
1662989809370.png


1662989892940.png


1662989966752.png


1662989983715.png

Sonuç olarak isteyen istediği oyunu oynasın ama benim gördüklerim bunlar. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi günler.
 
İnceleme için teşekkürler de Riot oyunlarının tek sıkıntısı bence kitlesi. Sistem gereksinimi düşük bir oyun olduğu için kitlesi aşırı kötü ve oyunlarının da oynanabilir bir düzeyde olduğunu düşünüyorum. Valorant'ın bu kadar tutma sebebi de bence Riot oyunu olmasıydı. Riot değil de farklı bir şirket bu oyunu yapsaydı bu kadar tutmazdı bence.
 
Valorant bence planlandığı gibi olmadı. Çünkü oyun mantık çerçevesinde incelenince diğer fps oyunlarına göre çok fazla saçmalığa sahip. R6 ve CS:GO karışımı gibi birşey olmuş oyun resmen. Spray en büyük eksisi, karakterlerin skilleri çok fazla dengesiz. Spray olmadığı için oyun bir yerden sonra seni yoruyor. Mantıksız dememin en büyük sebeplerinden birisi bu. Spray olmadıktan sonra fps oyunu bir işe yaramaz bence.
 
İnceleme için teşekkürler de Riot oyunlarının tek sıkıntısı bence kitlesi. Sistem gereksinimi düşük bir oyun olduğu için kitlesi aşırı kötü ve oyunlarının da oynanabilir bir düzeyde olduğunu düşünüyorum. Valorant'ın bu kadar tutma sebebi de bence Riot oyunu olmasıydı. Riot değil de farklı bir şirket bu oyunu yapsaydı bu kadar tutmazdı bence.

Bence de. Gereksiz abartıldığını düşünüyorum. Oyunları eğlencesine oynamazsanız büyük ihtimalle sinir krizleri yaşarsınız.
 
Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.

Fakat 1-2 yere değineyim dedim. Reyna gerçekten çok güçlü bir karakter ona lafım yok fakat Neon aşırı güçlü değil yani diğer ajanlara karşı aşırı güçlü değil. Yani Reyna çok güçlü Neon tam tadında. Rekabet var fakat sadece orta ve yüksek elolarda var. Yani Demir, Bronz vs. elolarda rekabet aramayın derim pek.
 
En önemlisi de bir oyunu oynarken sadece oyundan ibaret olduğunu unutmayın. Bazı kişiler görüyorum da sinir krizleri geçiriyor. Bu durum özellikle de rekabetçi oyunlarda geçerli, altı üstü oyun yahu :D Bir gün iyi kademede olursun, bir günde kötü kademede de olabilirsin. Ne olacağını bilemeyiz ki.
 
Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.

Fakat 1-2 yere değineyim dedim. Reyna gerçekten çok güçlü bir karakter ona lafım yok fakat Neon aşırı güçlü değil yani diğer ajanlara karşı aşırı güçlü değil. Yani Reyna çok güçlü Neon tam tadında. Rekabet var fakaat sadece orta ve yüksek elolarda var. Yani Demir, Bronz vs. elolarda rekabet aramayın derim pek.

Hocam Neon iyi güzel de ultisi fena bir şey. Bazen herkesi yok ediyor bazen ultiyi açar açmaz kafasına mermi yiyip ölüyor.
 
Riot'un bu karakter dengeleme işini de pek doğru yapabildiğini düşünmüyorum. LoL için konuşacağım, nerf yemesi gereken bir sürü şampiyon varken tam tersine çoğu buff alıyor. Riot şampiyonların oynanma istatistiğine bakarak buffluyor bence kostüm satsın da gerisi önemli değil onlar için.
 
Hocam Neon iyi güzel de ultisi fena bir şey. Bazen herkesi yok ediyor bazen ultiyi açar açmaz kafasına mermi yiyip ölüyor.
Neon ultisi de bana göre dengeli. Eğer Neon 10-15m yakınındaysa zaten alabiliyorsun adamı. Ha Neon 10-15m gibi bir mesafeden daha uzaktaysa o zaman yandınız işte. Şimdi kaçma zamanı diyebilirim. Ha Neon'a karşı ne kadar kaçabilirsiniz orasını bilemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı