Reenkarnasyona inanıyor musunuz?

Alizm

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2022
Mesajlar
1.922
Çözümler
7
Mesela bazı kişiler vardır buna ben de dahilim. Mesela herhangi bir olayı yaşadıktan sonra bunu daha önce yaşamıştım ya da bunun olacağını biliyordum der. Yani aklıma geldi ya gerçekse diye düşüncenizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela bazı kişiler vardır buna ben de dahilim. Mesela herhangi bir olayı yaşadıktan sonra bunu daha önce yaşamıştım ya da bunun olacağını biliyordum der. Yani aklıma geldi ya gerçekse diye düşüncenizi bekliyorum.
Sizin bahsettiğiniz dejavu. Reenkarnasyon konusu hem çok başka hem de çok karışık. Yani evet inanıyorum veya inanmıyorum diyecek kadar basit bir konu değil bence.

Ben inanmıyorum.
Kısada olsa nedenini açıklar mısınız?
 
Dejavu ve reenkarnasyon kavramlarını bağdaştıramıyorum. Dejavu hissinin bir açıklaması vardı. Videoyu bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Verdiğim örnek şu tahmin içindi. şimdi biri bir olay yaşadı daha önce bunu yaşamıştım diyor belki diğer yaşamında bunu yaşadı ruhu aynı olduğu için aklına geldi. Tam anlatamamış olabilirim umarım anlatabilmişimdir. 🙂
 
Reankarnasyon felsefi açıdan tutarsızdır. Ayrıca önceki yaşamımı biliyorum deyip reekarne olduğunu iddia eden kişilerin %85-90 civarı reenkarnasyon inancı olan dine veya bu görüşü benimseyen topluma mensuptur. Yani bu tür iddiaların bu toplumlardan çıkması olağandır. Ayrıca bu iddiayı ortaya atan kişiler psikologlar ve alanında uzman kisiler tarafından çözümlenmeye çalışılmış ve birçoğunun uydurma olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak onbinlerce iddiadan sadece 1,2 tanesini doğru kabul edip reenkarnasyon var dersek ve diğer onbinlerce yalan iddiayı silersek burda mantıkta "Teksas Keskin Nişancı Hatasına" düşmüş oluruz.
 
İnanmıyorum.
Reenkarnasyonun tüm canlılar arasında rastgele olduğunu varsayalım. Bilinç, enerji ya da ruh sürekli bir döngü halindeyse o zaman dünyada başından beri sürekli aynı sayıda canlı olması gerekirdi. Ancak bilindiği üzere dünya üzerindeki canlılar her zaman bugünkü sayıda değildi. Hatta çeşitli kitlesel yok oluşlar yaşandı. Dolayısıyla canlı çeşitliliği değişip, gelişip, artıyor ise o zaman yeni bilinç ve ruhlar nereden geliyor?
Ayrıca tüm canlılar arasında rastgele oluyorsa o halde önceki hayatında bir insan olma ihtimalin çok düşük. Zira insan nüfusundan daha fazla olan böcekler mevcut. Bitkileri hesaba katmıyorum bile. Ayrıca insanların dünyadaki varlığı, diğer canlılara göre çok geç bir döneme tekabül ediyor. Dünyada yüz milyonlarca yıldır yaşayan canlıların ruh enerjisinin döngüsü nedeniyle yaşayan çoğu insana bu canlıların ruh enerjisinin geçmiş olması gerekirdi. O halde deja vu yaşama ihtimalinin de insanlar arasında düşük bir oran olması gerekirdi. Çünkü hayvanların veya böceklerin yaşadığı anları deja vu olarak hatırlayan birini duymadım hiç. Kaldı ki bu döngüdeki hangi canlının yaşadığını bir deja vu olarak göreceksin? İçindeki ruh milyonlarca yıldır milyonlarca canlının içinde vuku bulup dışarı çıktıysa sürekli bir deja vu halinde olman gerekirdi. Zira ruhun çok fazla canlının yaşamına tanıklık ediyor. Hangi birinin "daha önce yaşamıştım" hissini deneyimleceksin? Bunu da reenkarnasyon ve deja vu arasında bağlantı aradığınız için yazıyorum.

Reenkarnasyonun sadece insanlar arasında olduğunu varsayalım. Dünyada şimdiye kadar doğum ve ölüm oranları çeşitli dengesizliklere uğramıştır. Her zaman bugünkü gibi dünya nüfusu artışta değildi. Ancak mevcut durumu baz alırsak doğum oranlarının ölüm oranlarına göre yüksek olduğu dönemlerde yeni doğan bebeklere ruh nerden ortaya çıkıp geliyordu? Ölüm oranlarının doğum oranlarına göre yüksek olduğu dönemlerde fazla gelen ruhlar yedekte mi bekletiliyor? Bunu kim, neden ve nasıl ayarlıyor? Doğum oranlarının yüksek olduğu dönemde yeni ruh üretiliyor diyelim, yeni ruh üretebiliyor ise neden ortada bir döngü var? Bu düşüncede döngünün olanaksızlaştığı durumlar, döngüyü geçersiz kılabilecek bir olaya sebep oluyor.

Reenkarnasyon ile alakalı başka bir konuya daha cevap yazmıştım. O cevabımda bu işin mantığının nereye dayanmış olabileceği hakkında fikir yürüttüm. Metafizik ve doğaüstü olmaktan ziyade bilimsel bir açıklaması yapılabilecek bir şey. Onu buraya kopyalıyorum:

"Bilinç enerjisi tekrar beni ben yapacak şekilde veya herhangi başka bir benlik oluşturacak şekilde bir araya gelmeyebilir ancak vücudu oluşturan maddeler biz öldükten sonra bizden ayrışarak başka canlıların oluşum aşamasında yer edinince bir çeşit yeniden kullanım olacak. Reenkarnasyon anlayışı daha çok ruh inancı ile, yani bilinç ile alakalı olsa bile bu gerçekliği bilinen açıdan bakmak istersek mantıklı bir doktrin gibi görünüyor. Yüzlerce, binlerce yıl önce insanlar ölümü gözlemleyerek bu çıkarımı yapabilmişler. Yani bizi oluşturan maddelerin bir zamanlar başka canlıları oluşturması ve bizim de ölümden sonra zamanla başka canlıların parçası haline gelmemizin gözlemlenmesi. Reenkarne olmayı ilk düşünenler bu mantık ile yola çıktıysa, ruhun göç ettiğini de vücut ile ilişkilendirmiş oldukları için bu sonuca varmış olmalılar."
 

Geri
Yukarı