2022'de iPhone X alınır mı?

Aktif olarak iPhone X kullanan birisi olarak yazıyorum bu cevabı öncelikle. Şimdi iPhone X alınmaz kronik sorunu var diyen adam ya şans eseri sorun yaşamıştır ya da farklı bir durum vardır. Benim bütçem yettiği için iPhone X aldım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. Kronik olabilecek bir soruna rastlamadım. iPhone 11 daha performanslı ama ekranı LCD panel ancak iPhone X de OLED ekran mevcut farklarını videolardan izleyebilirsiniz fakat tabiikide bütçeniz varsa ve yetiyorsa 11 ve türevlerini almanız mantıklı ama makul bir fiyat karşılığında almak istiyorum diyorsanız iPhone X için içiniz rahat olsun. Gece modu yok o tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı, çöp diyen adam gece fotoğraf çekiyorsa bu onun proble midir genelin değil.

Neye şans eseri olmuştur? Telefon bayağı kronik.
•Face ID
•Ekranın kendi kendi basması veya basmaması
•Yeşil çizgi
•Logoda kalması
•Renk kayması
•Ekran ısınması 😐
 
Neye şans eseri olmuştur? Telefon bayağı kronik.
•Face ID
•Ekranın kendi kendi basması veya basmaması
•Yeşil çizgi
•Logoda kalması
•Renk kayması
•Ekran ısınması 😐
Kronik Face id sorunu nedir ? İlk defa duyuyorum. Face id mekanik dir bilmiyorum telefonun içine baktın mı yada çalışma mantığını biliyor musun bilmiyorum. Yeşil çizgi bir oled ekran sorunudur ve tüm oled ekranlarda bu sorun yaşanabilir. Logoda kalmasi yazılımsal bir durumdur ve yaklaşık 3 dakikalık araştırmayla bu sorun nasıl çözülür bulabilirsin( İphone 13 ve 12 update lerinde bile bu sorun var o zaman onlarda da mı kronik ?) renk kaymasını ilk defa duydum hiç yaşamadım bu zamana kadar ama true tone özelliği ve kullanımı hakkında bilgin vardır diye düşünüyorum. Ekranın ısınması batarya ve işlemci yani cpu kullanımına bağlı olarak değişir, hemen hemen her telefonda yaşanabilecek olan tüm sorunları söylemişsin bunlar kronik olduğu anlamına gelmez. Kronik sorun üretici firma tarafından tespit edilirse ücretsiz onarım yada geri çağırma kampanyası başlatır (iphone 12 modelinde olduğu gibi)Bu arada bunları muhalefet olmak için yazmıyorum, konu sahibi arkadaşa fikir olsun diye yazıyorum. İkinci telefonumda mı 10 t pro yani karsilastirarak yazıyorum. İPhone X kronik sorunlu bir cihaz değil ama kullanıcılar tarafından kronik hatalara maruz bırakılmış bir modeldir. Temizi bulunursa gayet rahat ve hoş bir şekilde kullanılabilir. Ama yukarıda dediğim gibi iphone 11 ve üzerini onerimdir eğer bütçe varsa.
 
Kronik Face ID sorunu nedir? İlk defa duyuyorum. Face ID mekanikdir bilmiyorum telefonun içine baktın mı ya da çalışma mantığını biliyor musun bilmiyorum. Yeşil çizgi bir OLED ekran sorunudur ve tüm OLED ekranlarda bu sorun yaşanabilir. Logoda kalmasi yazılımsal bir durumdur ve yaklaşık 3 dakikalık araştırmayla bu sorun nasıl çözülür bulabilirsin( iPhone 13 ve 12 Update'lerinde bile bu sorun var o zaman onlarda da mı kronik?) renk kaymasını ilk defa duydum hiç yaşamadım bu zamana kadar ama true tone özelliği ve kullanımı hakkında bilgin vardır diye düşünüyorum. Ekranın ısınması batarya ve işlemci yani CPU kullanımına bağlı olarak değişir, hemen hemen her telefonda yaşanabilecek olan tüm sorunları söylemişsin bunlar kronik olduğu anlamına gelmez. Kronik sorun üretici firma tarafından tespit edilirse ücretsiz onarım ya da geri çağırma kampanyası başlatır (iPhone 12 modelinde olduğu gibi)Bu arada bunları muhalefet olmak için yazmıyorum, konu sahibi arkadaşa fikir olsun diye yazıyorum. İkinci telefonumda mı 10 t Pro yani karsilastirarak yazıyorum. iPhone X kronik sorunlu bir cihaz değil ama kullanıcılar tarafından kronik hatalara maruz bırakılmış bir modeldir. Temizi bulunursa gayet rahat ve hoş bir şekilde kullanılabilir. Ama yukarıda dediğim gibi iPhone 11 ve üzerini onerimdir eğer bütçe varsa.

Face ID sorununu duymadın mı? 🤣
Piyasada ki cihazların yarısından fazlasının
Face ID'si bozuk. X gayet de kronik bir cihaz.
 
Alınır daha 4 gün önce iPhone 11 aldım ondan önce X kullanıyordum ben bir tek dahi sorunla bile karşılaşmadım tabii XS veya XR daha iyi olur ama X de üzmez Android alıp paranı çöpe atacağına Apple al 2-3 sene kafan rahat olsun.
Android ile paranı çöpe atmak mı ? LineageOS kurar takılırım niye IOS kullanayım ?
 
Face ID sorununu duymadın mı? 🤣
Piyasada ki cihazların yarısından fazlasının
Face ID'si bozuk. X gayet de kronik bir cihaz.
Dostum ben ondan bahsetmiyorum. Piyasada bulunan sıfır iPhone X cihazların Face id özelliğinin deaktif yada arızalı olduğunu ispat edebilir misin ? Ama be piyasada bulunan ikinci el cihazların Face id sinin tecrübesiz kişilerce müdahale edilmesinden sonda bozulduğunu kanitlayabilirim. Bunun bir sürü kanıtı internet ortamında mevcut. Telefon düşer su alır kırılır o başka. Ama durup dururken firmware uodate ile yada ortada birsey yokken Face id sorun çıkarmaz. Face is fleksi fiziki zarar görmediği sürece sorun yok bilgin olsun.
 
Dostum ben ondan bahsetmiyorum. Piyasada bulunan sıfır iPhone X cihazların Face ID özelliğinin deaktif ya da arızalı olduğunu ispat edebilir misin? Ama be piyasada bulunan ikinci el cihazların Face ID sinin tecrübesiz kişilerce müdahale edilmesinden sonda bozulduğunu kanitlayabilirim. Bunun bir sürü kanıtı internet ortamında mevcut. Telefon düşer su alır kırılır o başka. Ama durup dururken Firmware uodate ile ya da ortada bir şey yokken Face ID sorun çıkarmaz. Face is fleksi fiziki zarar görmediği sürece sorun yok bilgin olsun.

Dostum sıfır iPhone X mi kaldı? Hâla anlamıyorsun. Bir araştırsan kaç tane kronik sorun çıkar...
 
Dostum sıfır iPhone X mi kaldı? Hâla anlamıyorsun. Bir araştırsan kaç tane kronik sorun çıkar...
Benden ondan bahsediyorum sıfır cihaz kalmadığı için kronik diye nitelendirilemez.. ikinci el modellerinde sorun yaşanabilir dersin madde madde siralarsin o ayrı ama ikinci el cihaza ne müdahaleler yapıldığını bilmediğimiz için o sorunlar kronik olmaz. Bende Face id yok. Bu kronik mi ? Hayır ekran değiştirdim çünkü. Çok önemli mi ? Benim için değil. Önemli olan almaz zaten ama bu kullanıcı müdahaleleri cihazı kronik yapmaz :)
 
Benden ondan bahsediyorum sıfır cihaz kalmadığı için kronik diye nitelendirilemez. İkinci el modellerinde sorun yaşanabilir dersin madde madde siralarsin o ayrı ama ikinci el cihaza ne müdahaleler yapıldığını bilmediğimiz için o sorunlar kronik olmaz. Bende Face ID yok. Bu kronik mi? Hayır ekran değiştirdim çünkü. Çok önemli mi? Benim için değil. Önemli olan almaz zaten ama bu kullanıcı müdahaleleri cihazı kronik yapmaz :)

Cihazın dış etkenlerden zarar görmesi ile kronik sorun farklı şeyler. Telefonun ekranı değiştirmesen bile Face ID'nin durup dururken çalışmama ihtimali var. Kronik sorunları sadece Face ID'den ibaret değil zaten...
 
Bende ondan bahsediyorum zaten yukarıda. Kutunun içinden çıktığı anda genele yayılan sorunlar varmi yukarıdaki arkadaşın saydığı sorunlarda ?
Cihazı açarken Apple logosunda kalması, iPhone'un ilk OLED'li cihazında dokunmatik algılamama ya da ekranda yeşil çizgi belirmesi gibi bir sürü sorunları var. Bunlar kronik sorun, dış etkenlerden herhangi bir zarar görmesine gerek yok.

@Freezyf belirtilen sorunları sonradan okudum. Son dediğim daha çok hitap ediyor alıntıladığım kişinin yorumlarına.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı