Okuldan nefret ediyorum

Yav bırakın alavereyi dalavereyi. Okumak istemiyor. Bunun açık liseyle zamanla etc. hiç bir alakası yok. Düzenli olarak takıldığı konuyu tekrar tekrar anlattırabileceği hocayı, istediğinde çözemediğin soruyu sorabileceği birilerini nerde kim bulmuş?

Kafası basan okulunu da okur istediği alanı da araştırır. Kafası basmayanları, keyfinden feragat etmeye üşenenlerin savunması bu zaman şeyi.
Ben bahane uydurmasına gıcık oldum. Başarılı olurum diyince doğru yönlendirmek istedim. İstediğini yapsın. Zaten kararını vermiş. Verdiği kararın yanlış olduğunu da biliyor. Sadece hem kendisine haklı nedenler arıyor hem de babasını ikna etmenin yollarını.
 
Ya ne diyosun sen? Eve 5'te geliyorum hadi bak 2 saat ders çalıştım 12 de uyusam 5 saat 5 hava kararıyor zaten ne yapayım ben bu 5 saatte dışarı mı çıkayım bilgisayarmı oynayayım yazılımmı çalışayım napayım?
Ben işte çalışıyorum 7 gün aralıksız ve eve 10da geliyorum. Bir yere gelmek istiyorsan bir şeyleri kenara bırakacaksın yoksa ömrün boyunca ailene yük olursun. Ve bu yük duygusu insani öldürür bitirir benden demesi.
 
9.sınıfa geçtim her gün okula giderken acı çekiyorum resmen okul değiştirmeyi denedim olmuyor açık liseye geçmek istiyorum babam diyor ileride işe almazlar seni açık lisede çok rahat edeceğime ve derslerime daha rahat olduğum için daha iyi çalışacağıma inanıyorum. Zaten sınavlar kolay oluyormuş babamı nasıl ikna edebilirim yardım edin.
Ortak yönlerimiz var bende nefret ediyorum.
 
Yazmayı unutmuşum ama hafta sonu tamamen sana kalan bir süre. Bana anlatmaya çalışma lise hayatı. Şu an karşında bahane ürettiğin kişi senin geçtiğin yollardan çoktan geçti :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı