Okulu bırakmak doğru bir karar mı?

Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
451
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram
Asus H410M-K
I3 10100-F
STRIX GTX 1050TI
TOSHIBA 1 TB HDD
WD 240 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese hayırlı geceler. Sorum yukarıdaki gibi. Siz bir yorumda bulunmadan önce birazcık kendimden bahsedeceğim, bu sayede benim hakkımda fikir sahibi olarak daha iyi yorumlarda bulunabilirsiniz dostlar.

Öncelikle yaşım 14 ve liseye yeni geçtim. Çok olgun biriyimdir yani çevremdekiler öyle diyor bazıları beni 18 19 yaşında zannediyor :D teknoloji ile aram çok iyidir özellikle bunun için bırakmak istiyorum zaten. Sabah 7'de çıkıyorum öğlen 4'te eve geliyorum ve dinlenme yemek ders derken direkt gün bitiyor uyuyorum. Çok yıpranıyorum, şimdi diyebilirsiniz ohoo daha yolun başında böyle pes ediyorsan hiçbir şey yapma falanda ben maalesef bu düşünceye 7.sınıfta yani 2021'in başında düştüm.

O yıldan beri okulu bırakmak istiyorum çünkü bana çok boş ve eğer okursam ileride hiçbir işe giremeyeceğim ya da okumayı başaramayacağım gibi geliyor. Derslerim çok iyiydi hep taktir belgesi aldım ki zannediyorum 10 veya 12 tane taktir belgem var. Lakin geçen sene LGS'de adeta çuvalladım ve 277 gibi berbat bir puan aldım. Bunun birçok sebebi var. Geçen sene maalesef ki benim için çok zor geçti. Çok sevdiğim dedem vefat etti, korona oldum 1 hafta gidemedim, sene başında çok kötü hasta oldum aynı bu vakitlerdi 1 hafta okula gidemedim yetmedi 2 kez ameliyat oldum 2 haftada oradan 4 hafta okula gidemedim. Aradaki devamsızlıkları da sayarsak 1 buçuk ay falan gidemedim okula ve maske ile 30 dakikalık dersler çok kötüydü (Diyarbakır o zamanlar riskli idi o yüzden dersler 30 dakikaydı). Psikolojik bunalımlara girmiştim o yüzden geçen sene benim için çok zorluydu. Bu senede kötü şeyler beni bekliyor gibi hissediyorum şimdi bile ameliyat olmam lazım ve maalesef lise çok katı kurallara sahip. Her neyse geçmişimden çok bahsettim biraz da ilgi alanlarım ve bilgilerimden bahsedeceğim. Abiler ablalar, teknoloji ile aram gayet iyi ve hatta okulu bırakırsam oyun geliştiricisi olmayı düşünüyorum. Onun dışında İngilizcem de iyidir (yaşıtlarıma göre özellikle müthiş). Oyun oynamayı çok severim oyunlar benim için bir tutkudur adeta o yüzden e-sporcu da olmayı düşünüyorum veya YouTuber.

Not: Bunların hepsini aynı anda yapmayı düşünmüyorum, öyle bir düşünce kafanızda canlanmasın :D oyun geliştiriciliği şu anda nedense bana daha yakın geliyor.

Bilgisayar kullanmayı iyi biliyorum yani bu sosyal medya kullanıyorum veya oyun oynuyorum değil, bilgisayar kısa yolları, işletim sistemleri, bir sorun oluşursa nasıl çözülebilir, nasıl virüslerden korunur gibi pek çok bilgiye sahibim. Her neyse genel olarak böyle biriyim, eğer bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin hocalarım!

Şimdi soruma gelelim, ben böyle biriyim ve sizce okulu bırakmak benim için doğru bir karar olur mu? Eğer bırakırsam şu an oyun geliştirmek için Unreal Engine veya Unity öğreneceğim. Dediğim gibi çok yoruluyorum o yüzden bırakmak bana daha mantıklı geliyor hem hayallerim için hem de kendim için. Sizin düşüncelerinizi de öğrenmek istiyorum dostlarım.
Hayırlı geceler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abim benim bunların geçici heves olmadığından emin misin? Okulu bırakmanı destekleyemeyeceğim çünkü bıraktığın takdirde yine boşta kalacaksın. Okulu bıraktığın gibi oyun geliştirebileceğini mi sanıyorsun? Geliştirdin diyelim, pazarlaması var, o var, bu var... Basit şeyler değil bunlar. En azından liseni okurken bir yandan da ufaktan işler yapabilirsin. Bilgisayarla aran iyi ama sence bu bir gerekçe olabilir mi? Yazılım ya da bilgisayar mühendisi de olabilirsin sonuçta. E-Spor ve YouTube'a hiç girmiyorum çünkü 80% ihtimalle kaybedeceğin bir kumardır bu. Kötümser yaklaşıyorum ama senin iyiliğin için bunları söylüyorum. Ben de eskiden bilgisayar programcısı olmak istiyordum, kafamda 3-4 yıl hayalini kurdum ama şimdi bana çok mantıksız geliyor. Okul seni bu kadar bunaltmışken okuldan daha karışık olan diğer şeylerin seni bunaltmayacağının garantisini kendine verebiliyor musun?

@EmperortheAntares Oturup iyice düşün, "Ben ne istiyorum" diye sor kendine. Çünkü dediğin şeyleri toplumun, özellikle Sosyal'deki üyelerin çoğu sever ama sırf bundan dolayı okulu bırakacağını söyleyen 1-2 kişi çıkmıştır. Hepsi bir yana umarım vereceğin kararda ailenin de desteğini alırsın çünkü bugünlere gelebilmende emekleri büyük. Hakkında hayırlısını diliyor kardeşim.
 
Son düzenleme:
Hocam öncelikle kararınıza saygı duyarım. Eğer okumaya devam ederseniz güzel bir üniversite tutturursanız çok güzel eğitim görebilirsiniz açıkçası Türkiye'de güzel üniversiteler var tabii ki sizin kararınız eğer kararlıysanız ve tecrübenizi geliştirip iş olanaklarınızı artırabileceğinizi düşünüyorsanız ısrarcıysanız bir şey diyemem. Açıkçası ben okumayı tercih ettim çünkü okuyacağım üniversite kötü bir üniversite değil bence kendi kendinizi batırırsın.
 
Eğer bu işleri yapabileceğine inanıyorsan bırak, şahsen ben bırakıp günümün yarısını Unreal Engine vs öğrenmeye harcayıp günün yarısında da edit yapardım/video falan çekerdim.

İnanıyorum hocam, tek sıkıntı okul çünkü çok yoruluyorum ve hayatım kalmıyor resmen.

Abim benim bunların geçici heves olmadığından emin misin? Okulu bırakmanı destekleyemeyeceğim çünkü bıraktığın takdirde yine boşta kalacaksın. Okulu bıraktığın gibi oyun geliştirebileceğini mi sanıyorsun? Geliştirdin diyelim, pazarlaması var, o var, bu var... Basit şeyler değil bunlar.

Hocam düşünceniz gayet mantıklı lakin geçici heves değil. Geçen seneden beri bu üçlü aklımda dönüp dolaşıyor ve en mantıklısı bana Unreal ve Unity öğrenmek gibi geliyor. Pazarlama gibi şeyleride araştıracağım. Şu anda bilgim var ancak çok yetersiz. Zaten okulu bırakınca aklımdaki çoğu şey için vaktim olacak ve araştırma yapacağım.

İradenize bağlı. Eğer okulu bıraktıktan sonra zamanınızı bunları öğrenmeye harcarsanız ileride işinize yarar.

Ancak yan gelip yatarsanız, o zaman yandınız.

Hocam inşallah rehavete kapılıp bu davranışlarda bulunmayacağım, şayet ki bulunursam ben zaten kendimi affetmem. Allah'ın izniyle ve güçlü bir çalışma ve disiplin ile bu 2 oyun motorunu öğreneceğim.

Açık öğretime geçmenizi öneririm, hem lise diploması alır hem de yapmak istediğiniz şeylerde şansınızı denersiniz.

Hocam açık öğretim bana da mantıklı geliyor ancak onun hakkında bilgim az, sistemin nasıl işlediğini sınavlar, dersler, devamsızlık falan çok bilmiyorum o konuları ve biraz baktım ancak sağlıklı, tam bir kaynak bulamadım.

Ciddi bir konu. 2-3 gün sonra sıkılırsan boşuna okulunu bırakmış olursun. Yerinde olsam okul ile aynı anda yürütmek için kendimi zorlardım. En azından liseyi bitirirdim.

İmkanı yok hocam, okuldan sonra dersler var ve sınavlar yaklaştı bile. Zaten 5 6 saat gibi kısa bir sürem kalıyor o sürede hem ders hem oyun motorunu öğrenmek zor. 3 3 yaparsamda dersler eksik kalıyor, 2 4 veya 1 5 yapsam bu sefer de oyun motoru az kalıyor. Okul ile yürütmek zor heleki bu yaşta.
 
Son düzenleme:
Abim benim bunların geçici heves olmadığından emin misin? Okulu bırakmanı destekleyemeyeceğim çünkü bıraktığın takdirde yine boşta kalacaksın. Okulu bıraktığın gibi oyun geliştirebileceğini mi sanıyorsun? Geliştirdin diyelim, pazarlaması var, o var, bu var... Basit şeyler değil bunlar. En azından liseni okurken bir yandan da ufaktan işler yapabilirsin. Bilgisayarla aran iyi ama sence bu bir gerekçe olabilir mi? Yazılım ya da bilgisayar mühendisi de olabilirsin sonuçta. E-spor ve YouTube'a hiç girmiyorum çünkü 80% ihtimalle kaybedeceğin bir kumardır bu. Kötümser yaklaşıyorum ama senin iyiliğin için bunları söylüyorum. Ben de eskiden bilgisayar programcısı olmak istiyordum, kafamda 3-4 yıl hayalini kurdum ama şimdi bana çok mantıksız geliyor. Okul seni bu kadar bunaltmışken okuldan daha karışık olan diğer şeylerin seni bunaltmayacağının garantisini kendine verebiliyor musun?

@EmperortheAntares oturup iyice düşün, "ben ne istiyorum" diye sor kendine. Çünkü dediğin şeyleri toplumun, özellikle Sosyal'deki üyelerin çoğu sever ama sırf bundan dolayı okulu bırakacağını söyleyen 1-2 kişi çıkmıştır. Hepsi bir yana umarım vereceğin kararda ailenin de desteğini alırsın çünkü bugünlere gelebilmende emekleri büyük. Hakkında hayırlısını diliyor kardeşim.

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam. Bu işi uzun bir süredir düşünüyorum, ilk başta "ya bırak işte sıkılırsın, uğraşma, geçiçi heves." gibi geliyordu lakin şimdi daha mantıklı geliyor. Bu zor zamanlarda bu bana ilaç gibi gelirdi resmen. Okul ile bunu yürütebileceğimi sanmıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse kendimde bu gücü görmüyorum. Aile konusuna gelirsek, yarın 40 dakikalık öğle aramızda rehberlik hocamın yanına gidip ona da anlatacağım. Eğer onun söyledikleri mantıklı gelirse okuyup iş sahibi olurum. Lakin onun söyledikleri beni ikna edemez veya o kararıma destek çıkarsa ailem ile konuşmasını isteyeceğim. Ailem bana %100 karşı çıkıp azarlar buna eminim ancak gerçekten gözlerimdeki o isteği görüp hissettiklerinde onlarında kabul edeceğini inanıyorum. Şu an bu konuyu çok değer verdiğim bir arkadaşım var ve onunlada paylaştım. Kendiside bırakmam gerektiğini söylüyor (okulu bitirmiş iş sahibi şu an). Açıkçası şu anlık gönlüm halen daha bırakmakta. Lakin bunu bir süre daha düşüneceğim. Buraya gelen yorumlara her zaman saygım sonsuz ve cevaplamaya çalışırım. Şimdiden teşekkür ederim herkese.
 

Geri
Yukarı