WattMan'dan dolayı ekran kartı iade etmek

TinerciAlperr

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2019
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4 ay önce ASUS Dual RX 6600 XT aldım aldığım günden beri WattMan ve coil whine sorunları var.

4 aylık olduğu için tamiri olamaz iade değişim belgesi vermeleri lazım kusur saymaları halinde yaşayan veya deneyen var mı garantiye vermeli miyim
 
Son düzenleme:
Coil whine olayı belli desibele kadar iade veya değişim alınabiliyordu. WattMan sorunu hakkında ne yaparlar pek fikrim yok hiç denk gelmedim ama gönderin. 4 ay geçtiği için pek bir şey diyemeyeceğim ne olacağı belli olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada hocam beni yanlış anlama ama muhtemelen o ekran kartını sen bozmuşsun. Geçmiş konularına baktım ne zaman hata almışsın ne gibi bir çözüm aramışsın vs. diye. Hiç Wattman için bir konu açmayıp klavyenden elektrik çarpmasını, evinde topraklama olmamasını vs. yazmışsın. Sisteme bir zarar geldiği aşikar gibi gözüyor.
 
Undervolt denediniz mi? Ayrıca RAM'lerin normalden farklı bir frekansta çalışması da WattMan hatasına yol açar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız gün coil whine sorununu gördüyseniz neden o gün iade etmediniz?

Sistemi 1 ay sonra birleştirdim.

Bu arada hocam beni yanlış anlama ama muhtemelen o ekran kartını sen bozmuşsun. Geçmiş konularına baktım ne zaman hata almışsın ne gibi bir çözüm aramışsın vs. diye. Hiç WattMan için bir konu açmayıp klavyenden elektrik çarpmasını, evinde topraklama olmamasını vs. yazmışsın. Sisteme bir zarar geldiği aşikar gibi gözüyor.

Evde topraklama yok. Doğru da ev benim değil, buna çözüm bulmak zor. WattMan için sürücü değiştirdim, Afterburner gibi programları silmem tavsiye edildi sildim. XMP 1'den 2'ye geçtim, onları denedim ama yine de aldım hata.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
WattMann hatası genelde stabil olmayan enerjiden kaynaklanıyor. Geçmiş konularınız da oturduğunuz evde topraklama olmamasından bahsetmişsiniz. Klavyeden elektirik çarpmasından bahsetmişsiniz. Bu durumların ana nedeni topraklama olmaması. Muhtemelen WattMann hatasını bilgisayarı bağladığınız şebeke enerjisinin stabil olmamasından ve PSU'nun bunu tölere edememesinden alıyorsunuz. CoinWhile sesine denk gelmeyeceğiniz ekran kartı parmakla gösterilecek kadar az maalesef. Her birinde birazda olsa bulunuyor. Kiminde rahatsız edecek kadar kiminde ise duyulması zor olacak kadar var.
 

Geri
Yukarı