Linux'u eleştirmek

Forumlarda findows Windos diyenlere denk gelmiş olmalısınız. Eleştiri kaldıramasaydım yüksek ihtimalle bu konuyu açmazdım. Saygılı Linux kullanıcısı karşısındakini dinler. Bu forumda birçok örneği var.
"Bana öyle geliyor" diye kurduğum cümleye bile kızgın atan var. :)
 
9 yaşımda kullanıyordum. 🤣
9 yaşında internetten kopyaladığınız komutları mı çalıştırıyordunuz, yoksa GUI mı kullanıyordunuz? Kaldı ki sizin o yaşta kullanabilmiş olmanızın durumla alakası bile yok. Linux kesinlikle öğrenmeye açık olmayan ve alışkanlıklarına bağlı olan insanlara göre zor. Butonlara tıklamayı zor bulan son kullanıcıya göre daha da zor.
 
Linux'a Unity indirmenin bir yolu var mıdır? Varsa paylaşabilir misiniz? Ben en son denediğimde indirememiştim. Konu da açtım doğru düzgün cevaplar gelmedi.
Linux Mint kullanıyorsan uygulama merkezinde unity hub olması gerekiyor. Onu indir ve unity hub'tan editor olarak 2021-LTS yerine 2020-LTS versiyonunu kur. Kendim 2021-LTS'de sorun yaşamıştım. Eğer denersen ve bir sorun yaşarsan beni etiketleyerek çağırabilirsin.
Not: Basitçe "flatpak install com.unity.UnityHub" komuduyla da yükleyebilirsin. Kolaylık olsun diye uygulama merkezi dedim.
 
Merhaba sayın sosyal kullanıcıları. Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere ben Linux distrolarını inceliyordum. Ama bu sefer başka bir şey yapmak istediğim. Linux'u eleştirmek.

1. bölüm: Ubuntu

Ubuntu son kullanıcı için oluşturulan bir dağıtım. Ama bu dağıtımda birkaç sıkıntı var. 1.'si çok hantal. hantal olmasından dolayı Linux'un hızını tam anlamıyla veremiyor. 2.'si veri sızıntısı olayları olmuştu. Bu da Linux kullanmak isteyen yeni kullanıcıyı soğutuyor. 3.'sü çok fazla hata var. Ben kurmak istediğimde yükleme ekranı gelmemişti. Bu yüzden Ubuntu Linux'un - si gibi bir şey. Ama buna çözüm olarak Linux Mint var.

2. bölüm: Program desteği ve Wine

aslında bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Nasıl oluyor derseniz yazılım üreticileri pazarda %90'lık payı olan Windows'u tercih edyor haklı olarak. Bu Linux'un sorunu değil ama Linux'un sorunu. Bir de Linux'ta Windows programlarını çalıştırmayı vaat eden Wine var. Bu çalıştırıyor ama program genelde çalışmıyor. Donanımı almıyor vs. bottels diye bir program var ama onunda pek hızlı çalıştığı söylenemez.

Ben daha fazla eksi yön bulamadım ama siz bulursanız yazın. Okuduğunuz için teşekkürler.
Ubuntuda Make bile kurulu değil driver kuramayıp Minte geçtim.
 

Geri
Yukarı