Hearts of Iron IV'te nasıl uzmanlaşılır?

Hoinchuhayn

Decapat
Katılım
3 Nisan 2022
Mesajlar
446
Merhaba 500 saati geçmiş bir Hearts of Iron 4 oyuncusuyum. Oyunda ABD ile Almanya ve Japonya'yı yendiğim de oldu yani savaş kazanmada problemim yok. Ancak oyunun her detayına hakim değilim bu sebeple ezbere oynuyormuşum gibi geliyor. Oyunda tam anlamıyla uzmanlaşmak için neler yapabilirim. Mesela kusursuz tank, uçak gemi tasarımları nasıl yapabilirim veya nasıl en en güçlü division Template'i yardım almadan oluşturacak seviyeye gelebilirim?
 
Oyunda kusursuz tank veya kusursuz piyade tümen taslağı oluşturmak için aslında güncel sürümdeki durumlara (metaya) bakmak gerekli oluyor. Çünkü oyundaki dengeler gelen güncellemeler ile değişebiliyor. Belli bir taktik daha sonra çalışmayabiliyor (No Step Back sonrası gelen Air Supply mekaniğinin oyunu kısa süreliğine kökten değiştirmesi, daha sonrasında ise tekrardan nerflenmesi gibi) Bunun oyunda harcanan saatle pek bir ilgisi yok aslında. Yapmanız gereken yabancı forumları (Reddit veya Paradox resmi forumu) gezip güncel metayı öğrenmeniz. Örnek veriyorum önceleri 20 width (2 artillery - 7 piyade) yeterliyken günümüzde 14 width'ler - 21 width'ler falan konuşuluyor. Oyun epey dinamik bir oyun. Yazınızda demişsiniz ya ezbere oynuyormuşum gibi geliyor diye, aslında başka bir alternatifiniz de yok çünkü oyunda ideali yakalamak için belli bir kalıpta oynamak gerekiyor. Bunun için Youtube'dan öğretici videoları izliyorum ben şahsen. ABD ile oynamadan önce Great Depression veya Undisturbed Isolation'dan en hızlı nasıl çıkılacağına dair video izleyip onu taklit ederek oynuyorum (böylelikle 1937'de çıkılabiliyor bunlardan örneğin).

Özet olarak demek istediğim, uzmanlaşmak için yüzlerce saat gömmeyin oyuna. Her alternatif için tek tek oyun açıp denemenize gerek yok çünkü başkaları zaten deniyor bunu. Örneğin Dispersed Industry'nin büyük devletler için daha iyi olduğunu 100 saat oynayarak da öğrenebilirsiniz, 1 video izleyerek de. O nedenle deneyselliği arka plana atıp, oynamak istediğiniz ülkeye başlamadan önce, internette/Youtube'da araştıma yapıp öyle başlayın o devlete derim. Aklınıza takılan her şeyi Google'dan aratın. Fighter'da hız mı önemli range mi mesela gibi. Denizcilik için de aynı şekilde. Ben böyle böyle oyundaki filo mantığını çözüp savaş sonrasındaki bir ay içerisinde Japonya'yı filosuz bırakmayı başarmıştım ABD ile. Kendim çözmeye kalksam 100'lerce saat harcardım belki deniz mekaniğini çözene kadar.
 
Oyunda kusursuz tank veya kusursuz piyade tümen taslağı oluşturmak için aslında güncel sürümdeki durumlara (metaya) bakmak gerekli oluyor. Çünkü oyundaki dengeler gelen güncellemeler ile değişebiliyor. Belli bir taktik daha sonra çalışmayabiliyor (no step back sonrası gelen Air Supply mekaniğinin oyunu kısa süreliğine kökten değiştirmesi, daha sonrasında ise tekrardan nerflenmesi gibi) bunun oyunda harcanan saatle pek bir ilgisi yok aslında. Yapmanız gereken yabancı forumları (Reddit veya Paradox resmi forumu) gezip güncel metayı öğrenmeniz. Örnek veriyorum önceleri 20 width (2 artillery - 7 piyade) yeterliyken günümüzde 14 Width'ler - 21 Width'ler falan konuşuluyor. Oyun epey dinamik bir oyun. Yazınızda demişsiniz ya ezbere oynuyormuşum gibi geliyor diye, aslında başka bir alternatifiniz de yok çünkü oyunda ideali yakalamak için belli bir kalıp da oynamak gerekiyor. Bunun için YouTube'dan öğretici videoları izliyorum ben şahsen. ABD ile oynamadan önce great depression veya undisturbed ısolation'dan en hızlı nasıl çıkılacağına dair video izleyip onu taklit ederek oynuyorum (böylelikle 1937'de çıkılabiliyor bunlardan örneğin).

Özet olarak demek istediğim, uzmanlaşmak için yüzlerce saat gömmeyin oyuna. Her alternatif için tek tek oyun açıp denemenize gerek yok çünkü başkaları zaten deniyor bunu. Örneğin dispersed ındustry'nin büyük devletler için daha iyi olduğunu 100 saat oynayarak da öğrenebilirsiniz, 1 video izleyerek de. O nedenle deneyselliği arka plana atıp, oynamak istediğiniz ülkeye başlamadan önce, internette/Youtube'da araştıma yapıp öyle başlayın o devlete derim. Aklınıza takılan her şeyi Google'dan aratın. Fighter'da hız mı önemli range mi mesela gibi. Denizcilik için de aynı şekilde. Ben böyle böyle oyundaki filo mantığını çözüp savaş sonrasındaki bir ay içerisinde Japonya'yı filosuz bırakmayı başarmıştım ABD ile. Kendim çözmeye kalksam yüzlerce saat harcardım belki deniz mekaniğini çözene kadar.

Hocam bu adamlar nasıl keşfediyor peki denklem mi çözüyorlar matematikçi gibi oyun sayısal olduğu için.

Forumlarda dolanmak şart. Değişiyor oyun.

Bu oyunun verilerini kullanarak kendi denklemlerimi kuramaz mıyım?
 
Son düzenleme:
Hocam bu adamlar nasıl keşfediyor peki denklem mi çözüyorlar matematikçi gibi oyun sayısal olduğu içşin.



Bu oyunun verilerini kullanarak kendi denklemlerimi kuramaz mıyım?
Tam olarak kuramazsınız, oyunun sorunu da bu. EU4 de oluyor da hoi4 de tabii ki tek oyunculuda olur ancak çok oyunculuda genelde işe yaramaz.
 
Kusursuz diye bir şey yok pek. Meta pickler var ama zaten rekabetçi online oynamıyorsanız anlamı yok pek. Sadece farklı şeyler deneyin.
 
Tam olarak kuramazsınız, oyunun sorunu da bu. EU4 de oluyor da HOI4 de tabii ki tek oyunculuda olur ancak çok oyunculuda genelde işe yaramaz.

Teşekkürler.

Kusursuz diye bir şey yok pek. Meta pickler var ama zaten rekabetçi Online oynamıyorsanız anlamı yok pek. Sadece farklı şeyler deneyin.

Meta pick öğrenirsem onların mantığını nasıl anlayacağım. Örneğin Maxmarine gidip forumları okuyup mu oyunu oynuyor.
 

Geri
Yukarı