İstanbul'da scooterlar toplatılıyor

25 km/s ile kafanı asfalta vur bakalım, sonra 25 km/s'nin nasıl bir etki yarattığını hastanede anlarsın :)

Emin olun acısını biliyorum. Bisikletle 27 km hızla giderken dizlerimi asfaltta sürtüp çenemi yarmış bir insanım. Ancak bir arabaya göre hiç bu hız. Yani arabada giden bı insan çok hızlı bunlar demez.

Hocam süren çocukların çoğu kaldırımlarda yayaların dibinden geçiyor, birine çarpsa zarar vermez mi?

Kaldırımda süreni hiç görmedim. Demek öyleleri de varmış 😄
 
min olun acısını biliyorum. Bisikletle 27 km hızla giderken dizlerimi asfaltta sürtüp çenemi yarmış bir insanım. Ancak bir arabaya göre hiç bu hız. Yani arabada giden bı insan çok hızlı bunlar demez.
Arabada seni koruyan bir tampon ve iskelet var. Scooter, bisiklet motor gibi araçlarda ise yok. Dolayısıyla koruyucu ekipmanlarla binmek zorunlu bu araçlara. Binmeyince ufak bir kazada bile arabadaki insan burnu kanamadan çıkarken scooter ya da motordan kasksız, ekipmansız düşen biri ölüm tehlikesi geçirebilir.

Bu gibi araçlarda ekipmansızken ölmek hiç zor değil, emin olabilirsin.
 
Kaldırımlara, lamba direklerine trafik işareti direklerine parketmek zaten olmazdı bisiklet park yeri gibi yerlere park etsinler canımı yesinler.
 
Her taşıtda olduğu gibi scooterda da bilinçsiz kullanım oldukça yaygın. Toplatmak yerine sınırlar ve kurallar gelmeli. Özellikle scooterı araba zannedip yolda drift atmaya çalışan dallamalara da ayrı bir çözüm gelmeli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı