2 senede memur ve meslek sahibi nasıl olunur?

apranax91

Picopat
Katılım
9 Ocak 2023
Mesajlar
135
Makaleler
1
4 işlem biliyorsan hemen açıktan tıbbi sekreterlik bölümünü okumaya başlıyorsun üstten de ders alabiliyorsanız daha erken bitebilirsiniz. 2 sene boyunca Youtube'dan KPSS derslerine çalışıyorsunuz gece gündüz çalışın sınavı kasın. Sınavdan 85 üstü aldınız ve AÖF diplomasını da aldınız sonra atama bekleyeceksiniz her şekilde atanırsınız. Hiçbir halt yapmadan millete gün içinde sıra vererek ayda 15.000 TL düzeyinde maaş + Sağlık bakanlığı promosyonları iyidir Üniversitelerde çok veriyor mis gibi 30-40bin TL cebede indirirsiniz.

4 sene okudum diye gezen aveller atama beklerken siz ev ve araba alma hesabı yaparsınız. Bu ülkede okumak ahmaklıktır arkadaşlar yapacak bir şey yok. ;) Hadi yine iyisiniz. Kısa yoldan kurtartınız... 2 sene bile gerek yok 15 ay çalışsanız KPSS çözersiniz. Tıp, Hukuk okumayacaklar ve yükselen meslek gruplarında olmayanlar için en güzel yoldur. Sonra tekrar AÖF'ten Lisans tamamlar daha iyisine çalışırsınız para varsa her şey olur çarkın dönmesi lazım. Diğer dünyaya haşa sözüm yok ama bu dünyanın tanrısı paradır. Sağlıklı beslenme, Kaliteli sağlık, barınma ve sosyal ortam için tek geçen bir şey var para, para ve para.
 
Hocam biraz saçmalamışsınız.
Dediğiniz gibi olsun maaş zamdan zama yükselecek ama yazılım. Mühendisi olan bir insan kendi maaşını kendisi belirliyor.
Bundan 10-20 sene önce memur olmak dediğiniz gibi baya biyük işti ama artık işler değişti, çok daha farklı iş kovalıyor insanlar.
Sizin dediğiniz kadar uğraşmayıp direkt uzman jandarma da olabilirler 😂😂
 
Kolay yoldan memurluk, bir ülkenin hem kendisine hem de vatandaşlarına yapabileceği en büyük kötülüktür. Olabildiğince az sayıda, çok yetkin memurlar olmalı. Türkiye'nin ise yakında SSCB'den farkı kalmayacak. Ülkede polislik sınavına girmeyen 7-8 kişiden birisiyim galiba. Bir gün uyandığımda arabasında çakar, belinde silah olmayan tek kişi kalmaktan korkuyorum.
 
Hocam biraz saçmalamışsınız.
Dediğiniz gibi olsun maaş zamdan zama yükselecek ama yazılım. Mühendisi olan bir insan kendi maaşını kendisi belirliyor.
Bundan 10-20 sene önce memur olmak dediğiniz gibi baya biyük işti ama artık işler değişti, çok daha farklı iş kovalıyor insanlar.
Sizin dediğiniz kadar uğraşmayıp direkt uzman jandarma da olabilirler 😂😂
İlk önce okuduğunu anla küçük kardeşim, okuduğunuzu anlamıyorsunuz yeni nesil başımıza çok bela. Memurluk peşinde koşan, yükselme derdi olmayan diyorum tekrar oku sen. ;) Jandarmayı para için olursan gece dağda yatarken anne anne diye ağlarsın canım benim o adamlara maaşı yattığı yerden vermiyorlar en kolay kışla bile uzmanlar amele gibi çalışıyor her sabah içtimaya sıra olmak girmek her gün aynı şey olması bile yeter artar.
 
Lise biter bitmez orta öğretim kpss’ye girin +70 alıp halk eğitimden klavye kursuna gidin 10 parmak klavye öğrenin adalet bakanlığının zabıt katibi sınavını bekleyin bu kadar… şimdi ki aklım olsa bunu yapardım boşu boşuna 6 yıl üniversite okudum lisans ve önlisans olmak üzere , üstüne kredi borcu ,cep harçlığı için par time işlerde süründüm. Hiç gerek yokmuş mezun olduğumda devlete borçlu olarak başladım hayata liseyi bitirip dediğimi yapan adam bana kafadan 5 yıl kıdem atmış oldu kaldı ki günümüzde memur olmak için üstün bir zekaya gerek yok…
 
Bunun için okumaya da gerek yok. 18 Yaşındayım, kuryelik yapıyorum ve ayda 30Bin TL kazanıyorum ortalama olarak. Yemek sepeti puanını yükseltsek aylık 40Bine yaklaşır. Sonrasında parayı vurup çıkarsınız kendi işinizi yaparsınız.
 
Sözleşmeli binlerce personeli kadroya aldılar. Kadrolu olmak için 5-6 sene beklemeyi göze alan buyursun.
Sizin yazınızda tek katıldığım yer sağlık sektöründe illa iş bulunabilir. Geri kalanlar gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca hedefleri olur çoğu kişinin, dediğiniz bölümü de çoğu kişi yazmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı