En yakın arkadaşımla kavga ettim ne yapmalıyım?

En yakın arkadaşımla bugün kavga ettim. Birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz, olayı kısaca anlatayım.

İnternet kafeden çıktık ağır bir yenilgi almıştım ve hafif sinirliydim. Önceden benim alt takımlarıma ona vurmamama rağmen vurmuştu ve canım çok acımıştı yürüyememiştim ama bir şey dememiştim. Sonra benzer bir durumda tekrar vurdu ve bu sefer bırak yürümeyi yerimde duramadım. Ağrı geçtikten sonra bir gün sana beklemediğin anda öyle bir vuracağım bir daha bana vurmaya tenezzül edemeyeceksin dedim. O gün işte bugündü. Tam maçı kaybettiğin için sinirliyken ona vurdum ama tam denk getiremedim çünkü vurmadan önce anladı. Tam vuramadığım için birkaç kez daha vurdum (alt takımlara değil kıç güverteye). Sonra ben ona fazladan vurunca o da bana vurdu. Ben de zaten hıncımı alamamışken o vurunca aynı şekilde vurdum. O yine vurdu, ben yine vurdum, o yine vurdu, ben yine vurdum. Sonra beni çamurlu ve su birikintisi olan bir yere itekledi ve üstüm başım battı. Bunu yaptıktan sonra hadi barışalım uzatmayalım dedi. Benim üstüm başım batmış zaten olan olmuş, sinirliyim ayağa kalkıp onu su birikintisine itekledim. Düşerken beni tuttu ama ben düşmedim. Yine de tuttuğu için montumun ciddi bir bölümü yırtıldı ve bu mont değer verdiğim bir monttu. Çok sinirlendim ama tepki veremedim. Çünkü montum yırtıldığı için gerçekten çok üzülmüştüm ve o an montuma odaklanmıştım kısa süreliğine. Ben monta odaklanırken bu ayağa kalkıp gitti. Arkasından sadece montum yırtık ve üstüm başım çamur olduğu için hüzünlü bir şekilde montu yırttın diye seslendim. Buna karşı ne dediğini hatırlamıyorum ama pek iyi bir şey dediğini de sanmıyorum.

Olay bu şekilde. Birkaç saattir hiç görüşmüyoruz. Sizce şu an ne yapmam en doğrusu olur? Olayda haklı haksız var mı, varsa kim? İlk adımı kim atmalı veya adım atılmalı mı? Yorumlarınızı merak ediyor ve bekliyorum. Rica ederim düşüncelerinizi paylaşın çünkü ona göre bir şeyler yapmayı veya yapmamayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler dostlar.
Gerçek değil gibi geldi ama eğer gerçekse, bence ikinizin de hatası var ona vurman gereksizmiş onun yerine bir daha sana vurmamasını söyleseydin ve o buna rağmen sana vursaydı onunla konuşmazdın.İlk adımı kimin atması gerektiği hakkında bir şey söyleyemem bu aranızdaki ilişki ve kişiliklerinize göre değişkenlik gösterebilir.Ama en yakın arkadaşınla bir şekilde barışman gerek diye düşünüyorum.
 
Ben sizin arkadaşlığınızı tam olarak bilmem, barışıp barışmamak sana kalmış, zaten bende sadece bu olaya göre yorum yaptım. Bu kadar samimiysen ilk adımı atanın bir önemi olmamalı.
 
sonuç bile alamama ihtimalin var, bu riske değer mi ?
Abim valla olay olalı sadece birkaç saat oldu. Bence adım atmak için 1 2 gün daha var. 1 2 gün beklemek doğru olandır diye düşünüyorum. Sence de öyle mi. Bir de ilk adımı barışmak istiyorsan at demişsin. Ben barışmak isterim ama ikimizin de hastalı olmasına karşın onun son hareketlerinden dolayı daha hatalı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ilk adımı atmaya gururum el vermiyor. Montu yırttıktan sonra çekip gitmeseydi ve üstüm başım çamurluyken yardım etseydi bu gururu yapmazdım.

Bu kadar samimiysen ilk adımı atanın bir önemi olmamalı.
Kesinlikle önemi yok ama insanız biz de abim. Bazen alttan alınmak istiyor insan. Bazen ilk adımı karşıdan bekliyor. İlk adımı atsa durmam direk duygularımı belirtirim. Derim sinirli olduğumu özür beklediğimi ama işte şu an sadece bekliyorum.
 
Evet onun hatası daha büyük bencede. Bir kaç gün bekleme konusunda da sana katılıyorum sadece bu beklemeyi sırf ilk adımı atmayayım diye çok uzatma sonra arkadaşlık kalmayabilir.
 
Birisini haklı-haksız göstermek bu olayda doğru değil, daha yaşınız küçük belli ki, 14 yaşındasın sanırım. Bu tarz şeyler olur o yaşlarda, ama bu vurma olayının gereksiz olduğunu düşünüyorum, kim bu olayı başlattıysa o bitirmeli. Arkadaşın bu olayı başlatmış ve sen de karşılığını vermek istemişsin. Arkadaşın bu hatasının farkına varmalı.
 
Evet onun hatası daha büyük bencede. Bir kaç gün bekleme konusunda da sana katılıyorum sadece bu beklemeyi sırf ilk adımı atmayayım diye çok uzatma sonra arkadaşlık kalmayabilir.
Eyvallah reis yorumlarını dikkate alacağım :)

Gerçek değil gibi geldi ama eğer gerçekse
Gerçek reis.
Ama en yakın arkadaşınla bir şekilde barışman gerek diye düşünüyorum.
Bence de barışmalıyız, çok şey paylaştık. Belki birbirimizi ebeveynlerimizden daha çok tanıyoruz ama işte ilk adım sorunsalı başlıyor maalesef.

Arkadaşın bu olayı başlatmış ve sen de karşılığını vermek istemişsin. Arkadaşın bu hatasının farkına varmalı.
Arkadaşım olayı başlattığının farkında olmayabilir diye düşünüyorum. Çünkü olayın başlangıcı geçen hafta benim alt takımlara vurmasının intikamıyla başlıyor. O da olaya o kadar geniş açıdan bakmaz onu tanıdığım kadarıyla ki tanıyorum. O sadece bugünü değerlendirerek ilk vuruşu bugün içerisinde ben yaptığım için olayı benim başlattığımı düşünüyordur diye düşünüyorum.
 
Eyvallah reis yorumlarını dikkate alacağım :)
Eğer o kadar samimiyseniz bence ister istemez barışırsınız, benimde yakın arkadaşlarımla tartıştığım ve konuşmadığımız oldu ama sonuç olarak ikimizde birbirimizi sevdiğimi için işin sonunda mutlaka barıştık ve olayları unuttuk. Bu olayda olan biraz sana olmuş montun yırtılmış. Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama küçükseniz paranı hiç alamazsın bence
Eyvallah reis yorumlarını dikkate alacağım :)


Gerçek reis.

Bence de barışmalıyız, çok şey paylaştık. Belki birbirimizi ebeveynlerimizden daha çok tanıyoruz ama işte ilk adım sorunsalı başlıyor maalesef.
İster istemez birisi ilk adımı atar bence. İlk başlarda biraz sinirli olursunuz diğeri ilk adımı atsın dersiniz ama sonra bakarsınız onsuz eskisi gibi değil biriniz illa ki atar adımı. Çok takmayın böyle tartışmaları. Gerçi senin montun yırtılmış o biraz sıkıntı mevzu para olunca anlaşmazlık olabilir.
 

Geri
Yukarı