ABD depreme yardımda bulunmak için Türkiye'ye uçak gemisi gönderdi

HAARP PROJESİ NEDİR?​

Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı (HAARP), iyonosferin özelliklerini ve davranışını incelemeyi amaçlayan bilimsel bir araştırma tesisidir. Araştırma merkezi, 2015 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri bünyesinde faaliyetlerini devam ettirdi. 2015 yılında, Alaska Fairbanks Üniversitesi'ne devredildi. Araştırma merkezinin çalışma alanı, dünyanın iyonosfer tabakasının araştırılması.
HAARP, iyonosferin araştırılması için yüksek güçlü, yüksek frekanslı vericiler kullanmaktadır. Bu vericiler sayesinde atmosferimizin iyonosfer tabakasının sınırlı bir bölgesini geçici bir süreliğine uyararak değişimler incelenmektedir.
HAARP projesi dahilinde İyonosferik Araştırma Aleti (Ionospheric Research Instrument ya da kısaca "IRI") adı verilen güçlü ve yüksek frekanslı bir verici üretilmiştir. Bu verici, 180 adet 22 metrelik antenlerlerden oluşmakta ve 133,546 m2 bir alana yayılmaktadır.
 

Bu haberi yalanlayan kaynaklar var.
Garip. Aynı haberi Anadolu Ajansı da paylaşmış. AA niye yalan haber versin ki? Paylaştığınız kaynak biraz şüpheli duruyor. Özellikle kaynak olarak yine kendi sitelerini kaynak göstermeleri garip.

Kurtarma ekibi göndermişler mi? Bu arada Haarpa inananlar ile homosapiensler kapışır.
Gemi de bir kurtarma ekibi de var. Bakınız AA'nın konu hakkında ki haberi:Pentagon: George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye gidiyor
 

Geri
Yukarı