LGS'nin manyak zorluğu

Öncelikle merhaba, şuan LGS hakkında yazılara bakınırken sizin konunuzu gördüm. Bu konudan bende muzdaribim benim yaşımda bir çocuğa bu kadar sorumluluk ve ileride hayatını etkileyecek bir baskı yapılması bence çok saçma.

Saygılar, iyi akşamlar..
 
Bu konuda ortaokullu kardeşlerime çok üzülüyorum. Uzun süre sonra gittim baktım LGS sorunlarına. Cidden YKS'den zor soruları var. Allah aşkına 14 yaşındaki çocukları bu kadar zor bir sınava sokup bu kadar strese sokmak ayıp değil mi ya? LGS yüzünden saçı falan beyazlayan var. Geçen LGS Türkçe kitabından soru getirdiler ben 2-3 tane TYT Türkçe kitabı bitirmeme rağmen çözemedim soruyu. Bir de yeni nesil sorularla LGS Matematik var. Of cidden yani. Test kitapları olimpiyat sorusu gibi sorular soruyor. AYT'de böyle sorular yok.

Neticede bu işin de fena suyu çıkmış. Liseye girişte bu kadar ağır sınav soruları tek ülke olabiliriz cidden. LGS'nin değişmesi lazım.

Ben geçen yıl girdim, tabiri caizse köpek gibi çalıştım. Fen Lisesi'ne geldim gelmesine de Anadolu Lisesi'ne benziyor. Aslında daha iyi yerleri kazanmadığım için mutluyum. Oradaki arkadaşlarıma sorduğumda daha 9. sınıftan yoğun bir çalışma temposundalar. Kendilerini geliştiremiyorlar, üzülüyorum. Yazılımla ilgileniyorum, Rust dilinle şu an haşır neşirim eğer daha iyi bir okula gitsem haşır neşir olamazdım. Kendimi avuttuğum falan yok. Yani benim düşüncem "aşırı" çalışmak mantıksız. LGS sürecinde biraz daha yazılıma vakit ayırsaydım şu an ufak ufak uygulama bile yazıyor olabilirdim. Çok önemsenmesine gerek yok ama iyice de salarsanız gittiğiniz okul berbat olabilir ve bu da sizin hem sosyal hem de kendinizi geliştirme açısından kötü olur. Özetle çalışmayı abartmamak lazım ama salmamakta lazım.
 
Vallahi afedersiniz ben it gibi çalıştım şu an 11.sınıfım. LGS'ye sözelden 1 tane İngilizce yanlışı gerisi Full yaptım.
Sayısal hayallerimi batırdı fenden 3Y matematikten 12-13 net yapmıştım. Gerçekten çok zor.
Hedefim %1.80 idi ben %3.40'a girdim.
 
Öncelikle merhaba, şuan LGS hakkında yazılara bakınırken sizin konunuzu gördüm. Bu konudan bende muzdaribim benim yaşımda bir çocuğa bu kadar sorumluluk ve ileride hayatını etkileyecek bir baskı yapılması bence çok saçma.

Saygılar, iyi akşamlar..
Mesajının bir altına yazdığım şeyi oku bence : )
Ayrıca hayatını etkileme gibi bir şey yok sen hangi lise de olursan ol disiplinli bir çalışma temposuyla istediğin yere gidebilirsin (Üniversite).
 
Dayııı siz zor dersiniz ammaaaa... Ben Tofaş lisesine gidecem kardeş. Biz abimle beraber okuyacaz kardeş... Abim kazandı bende kazanırım kardeeeeeeşşşşşşşşş.
 
Bu sene LGS'ye gireceğim, üstüne bir de ilk dönem olduğu için çoğu soru gidecek ve soruları daha zor yapacaklar.
Böyle bir şeye depremin vesile olması üzücü tabi ama sadece ilk dönemden sorumlu olmanız iyi bir şey bence. 2020'de de ilk dönem konuları vardı, sorular daha zor değildi, sadece daha uzundu. Birçok soru tek sayfa kaplıyordu. Eğer uzun soruları çözmeye alışırsan sadece ilk dönem konuları olması işine gelir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı