Diyanet'in “depremzede evlatlık ile evlenilebilir” fetvası gündemde

verdiğin 3. maddenin, evlatlık edinen ve evlatlık ile arasındaki bir etkileşimi aslında engellemiyor olması işin cabası. Sadece resmi olarak evlilik statüsü kazanamıyorsun. Kısaca benim İslam'ım sana davranışlarını kısıtlaman için telkinlerde bulunurken senin TCK'an "sana belge vermem :(" diyor.
Evlatlığı ile sözde ''evlenmek'' ve bir eş gibi yaşamak isteyen kişiyi ne dinin ne de kanunun yazılı olarak durduramayacağını biliyor olmalısın. :D Bu, yasak olduğu halde adam öldüren kişinin tespit edilemediği sürece dışarıda geziyor olması gibi bir ayrım. Kanunlar zaten yapılmaması gerekenler için ceza koyduğu için kendi hayal dünyanda kurmuş olduğun ''kanun bu evliliği kanun dışında onaylıyor!'' gibi bir durum net bir şekilde bu yüzden yok.

Şimdi gelelim evlatlık kavramı olmadığı için İslam dininin dolaylı olarak bu sapkınlığı destekleyip, desteklemediği konusuna.

Aynı tartışma 2005 yılında yine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan çıkmış ve şu şekilde bir açıklama yapılmış:
EVLATLIK ile evlilik, dinen yasak olmasa da ahlaken toplum genelinde kabul görmeyen bir davranış biçimi. İslam dininde evlatlık müessesesi olmadığı için yasak da bulunmayan bu tür evliliklere ‘ensest’ gözüyle bakanlar da var.



Diyanet İşleri Başkanlığı, kan bağı ve süt akrabalığı bulunmadığı takdirde, evlat edinen kişiyle evlatlığın evlenmesinde dinen sakınca olmadığını bildirdi


EVLAT edinmek İslamiyet'te yoktur. Bir çocuğu alıp bakmak caiz, fakat evlat edinilen çocuk o kişinin ailesine mirasçı olamaz. Evlat edinen kişinin gerçek çocuğu akrabalık ve kan bağı oluşmadığından evlat edinen erkek, büyüttüğü kızı 18-20 yaşına geldiğinde evlenebilir.


Dini referans alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın senin çapında 20-25 yıldır yalan söylediğini iddia edecek isen bile ilgili dinin sadece bu sapkınlık ile kalmadığını belirtmek gerekiyor.

İlgili dinde çocuk evlilikleri, akraba evlilikleri (Ahzab suresi 50.Ayet), evlat edinmiş olduğun kişinin eşi ile evlilik (Ahzab suresi 37.ayet) gibi birçok sapkınlık var.

İstediğin kadar bu konu boyunca ''bu din pespembe!'' şeklinde itiraz etmeye devam edebilirsin.
 
Son düzenleme:
"Gerçek islam bu değil, bu da değil, bu hiç değil..."
Dikkat edersen bu tür dini konularda söylenen sözlerin ya da fetvaların altında Kuran kaynağı ve doğrudan ayet yok. Genelde hepsinin altında kaynak olarak herhangi bir tefsir herhangi bir hacı hoca ya da alim gösteriliyor. Zaten hristiyanlık veya diğer dinleride İslamiyeti de yanlış anlatan ve yorumlayan bu tür yanlış kaynaklar. Twitte baktığımız zaman evlatlık ile evlenilebilir yazısının sonunda gösterilen kaynağı kendiniz de görebilirsiniz Kurtubi yazıyor. Kurtubinin el-Camili Ahkami Kuran tefsiri kaynak gösterilmiş, yani düşünün herhangi bir insan Kuranı kendi anladıklarına göre yorumlayıp tefsir ediyor ve Diyanet işleri bunu kaynak olarak gösteriyor.Ne yazık. Şimdi burda bahsedilen Gerçek İslamı ve bunu iyi anlamanızı düşünüyor ve umuyorum. Ne kadar üzücüki bu ve bunun gibi durumlar yüzünden çoğu insan yanlış düşüncelere kapılıyor ve dinden uzaklaşıyor ya da soğuyor.
 
İslama göre evlatlık aldığın biri ile evlenebiliyorsun (hemen yaşa takılmayın yeterli olgunluğa erişince) yani bazı durumlarda evlenemez mesela süt kardeşi olunca, üvey anne babanın çocukları birbiri ile evlenemez. Hemen fetva diye bulandırmayın suları. Yani diyanet yanlış bir şey dememiş yaşa yormayın. Kan bağına dönmüyor sonuçta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı