Muharrem ince: "dün gece 15000 başvuru aldık, gençler genel merkezde başvurulara bakıyor!"

  • Konuyu başlatan 405668
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 157
  • Görüntüleme 7B
Bu sırf ekonomik muhaliflik yapan kesimi ise anlayabilmiş değilim. Şu an dolar 10 kuruş olsa yine oy vermem. Sosyal devlet anlayışı çökmüş bir kere.
1678008429405.png
 
Nüfusun %30'u seçmen değil.
%30'u çocukluktan çıkmış genç.
%25'i orta yaşlı
%15'i de yaşlı.

Kof milliyetçi ve yobaz tedrisattan geçen çocukların evrimini tamamlamasıyla hayatın gerçeklikleriyle karşılaşması sonrasında sosyal ve siyasal kimliği oluşur.

Güncel partilere göre kimler nerelere yönelir?
Kendini yobaz tarikatlara (siyasal alanda AKP) kaptırmayan gençlerin özgür iradesi olur. Buradan sonra Ülkücü (MHP, ZP, BBP, İyi) ve Dinci (AKP, SP, Gelecek, Hüda-Par) yapılara biraz geçiş olduktan sonra kendini merkezde gören gençler merkez sol (CHP, MP) ve sağ partilere (İyi, DP, Deva) yakın hisseder. Az bir kısmı da Sosyalist (TİP, Halkevleri, Sol Parti, TKP, EMEP, ESP, YSP, SYKP) hareketlere meyleder. Bunların bazıları seçimlerde CHP'ye çoğunluğu da HDP'ye destek verir.
Bir de doğuştan gelen cinsel, etnik ve/veya dini kimlikleri nedeniyle doğal bir yönelim olur. Alevi, Kürt, Zaza, Arap, Ermeni, LGBTİ+ seçmenler de kendilerini ifade edebildiği (CHP, HDP) siyasi hareketlere yönelir.

Memleket Partisi'nin İyi Parti'den kaçan seçmenden birazını yakalaması şu an normal. Kendine yeni bir nesil edinmesi ise biraz zaman alır. Tabi bunun gerçekleşmesi için asıl rakibi olan CHP'nin başarısız olması lazım.

Diğer yandan Bay Kemal CB olabilirse CHP'de genel başkanlık için İnce ne yapar dersiniz? İlk kongrede yer almasa bile sonraki kongrelerde olmak ister mi istemez mi dersiniz?
 
Parti üyelerinin bir şey yapması gerekmediği gibi, gönüllü destekçilerin de herhangi bir zorunluluğu yok. Organizasyonlara katılım sağlayabilir ve Ankara'da ise yarın saat 1'de genel başkanımızla tanışmaya gelebilir.
Ben de 18 yaş altıyım ve üye başvurularını takip ediyorum.
Peki üye başvurusu nasıl yapacağım? Benim E-Devletim yok yani hiç girmedim şifremde yok ve Ankara`da değilim.
 

Geri
Yukarı