Ekran Kartında AMD mi NVidia mı? İşte Cevabı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de senin kartı çıkartamadım:)
Eski S3 Virge ekran kartlarını hatırladım biraz.
Günümüzde video capture kartlarına pek ihtiyaç duyulmasa da, bu kartların video işleme özelliklerinden sıklıkla yararlanılmaktadır.
 
S3 Graphics Chrome 540 GTX

Yongaseti
GPUChrome 540 GTX
Çekirdek saati800MHz
Hafıza
Bellek Hızı850MHz
Bellek Boyutu256MB
Bellek Arayüzü64-bit
Bellek TürüGDDR3
3D API
DirectXDirectX ® 10.1, Shader Model 4.1
OpenGL2.1/3.0
Arayüzü
ArayüzPCI Express ™ Gen 2 x16
Portlar
DisplayPort (HDCP ™ ile)1 (tümleşik HD Audio Controller)
HDMI (HDCP ™ ile)1 (tümleşik HD Audio Controller)
DVI (HDCP ™ ile)1 (Dual Link)
D-SUBVGA / DVI dongle dahil
Genel
RAMDACYüksek Performans 400MHz 10-bit DAC CRT
Maksimum HD Çözünürlük1920x1080p
Maksimum Çözünürlük2048x1536 QXGA (3,1 M)
Özellikler
Özellikler· Windows ® Vista ™ Premium sertifikalı
· DirectX ® 10.1 / Shader Model 4.1 desteği
· OpenGL 2.1/3.0 desteği
· Çift-Stream (Resim içinde Resim, PIP) Blu-ray ™ Oynatma
· ChromotionHD ™ 2.0 Programlanabilir Video Motoru
· H. 264, VC-1, MPEG2-HD, ve AVS desteği
· Gelişmiş 65nm Üretim Süreci
· Duo ™ Döndürme
· PowerWise ™ Gelişmiş Güç Yönetimi
Paketleme
Paket İçeriğiDVI-VGA Adaptör
Sürücü CD
App. CD
 
Biraz eski de olsa aslında iyi özellikleri varmış.
Bazı arkadaşların, ''bu ne 256MB ram varmış. Bir şeye yaramaz'' dediklerini duyar gibi oluyorum.
 
Erhan sen ne içtin abi? Ne içtiysen ben de ondan istiyorum. Yani nedir sendeki bu nVidia ve Intel fanboyluğu. Tek GPU'lu kartları çift GPU'kartlara ezdirerek ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Armut ile elmayı karşılaştırıp elma kırmızı armut sarı o zaman elma daha iyi demek hoşuna mı gidiyor? Nedir yani bu? :rolleyes:

Jack Daniel's. Gel ısmarlıyayım :) Intel ve Nvidia fanboylugu olmamak elde mi :) Her ikisi kalite demektir. GTX 690 da gezegenin en hızlı kartıdır. O Yüzden savundum :) AMD'den nefret ediyorum. İşlemcileri ve ekran kartları iyi değil. Hangi oyuna girsem logosunda Nvidia ve İnteli görüyorum :) I Love İntel and Nvidia :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soru 1; Nvidia'yı neden seviyorsun daha fazla ısınıp, daha fazla güç tüketip, daha pahalı olduğu içinmi?
Soru 2; AMD'den neden nerfer ediyorsun sunduğu performansa göre daha az ısınıp, daha az güç tüketip, ve daha ucuz olduğu içinmi?

AMD'nin artıları çoktur... Hatta yakında indirime gidecekmiş AMD kartlar.
Ama yani dediğim gibi, NVIDIA mı AMD mi diye bir şey yoktur... Bu sabit bir olay değildir bu gün NVIDIA ise yarın AMD olur. Acak AMD'nin Watt başına performansı daha yüksek. Çünkü performans var, bir de Watt başına, fiyatına göre, ısınma değerine göre performans var... bunlar ayrı konu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hala 6 serisine destek verdiği için Cuda Physx Optimus 3D Vision vs. vs. Teknolojileri olduğu için seviyorum. Tamam pahalı olabilir ama AMD'den 1 adım önde bana göre. Herkesin görüşüne saygım vardır.
 
Yaptığınız yorumlarda daha açık olun. Sen orada ikiside kalite diyorsun AMD kalitesiz mi yani? Ben donanım dünyasına yeni atılmış biri olupta senin bu yorumunu görsem böyle düşünürüm. Sonra niye hala bakkallar kazanıyor?
 
Tabi ki açıklığımı şöyle ifade edeyim ; Fark ettiyseniz Özellik ve Fanboylugu yaptığım markanın Nvidia olduğunu belirttim. Hatta Nvidia'anın daha kaliteli AMD markadan 1 adım önde olduğunu belirttim. Ama yinede AMD diyenlerin görüşüne saygım vardır. Mevsres adlı kullanıcının sorusuna yanıt verdim bir nevi
 
AMD'den nefret ediyorum. İşlemcileri ve ekran kartları iyi değil. Hangi oyuna girsem logosunda Nvidia ve İnteli görüyorum :) I Love İntel and Nvidia :)

Girdiğin her oyunda nVidia ve Intel logosu neden var biliyor musun? nVidia ve Intel oyun firmalarına tomarla para aktardığı için. İşe de yarıyor. Baksana, adamlar mükemmel zombiler yetiştirmeyi başarıyor. Araştırmayan, sadece gördüğü logolara göre tercihlerini belirleyen bireyler.

Sen AMD işlemciler ve ekran kartları iyi değil dersen ben de böyle ağır konuşurum. Zira bu söylediğini destekleyecek en ufak bir kanıtın bile yok. i3 işlemci alıp yanına dandik bir ekran kartı alan insanlar var ülkemizde. Oysa ki çok daha ucuza aynı işlem sadece bir APU ile gerçekleştirilebiliyor...

Neyse, yaşın küçük ve piyasadan haberin yok. Büyüyünce daha mantıklı tercihler yapabilirsin. nasıl olsa şu an aldığın parçaların parası cebinden çıkmıyor.
 
Bırakın bu işleri artık arkadaşlar. Nvidia\AMD bizim fanboyluğumuzu yapın diye size para mı veriyor ? Fanboyluk yapınca elinize ne geçiyor anlamadığım bu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı