Altılı masa eğitim politikaları yayınlandı

ÖSYM YÖK gibi saçmalıkların kalkması isabet olur. Cebinde beş kuruş parası olmayan öğrenciden bir kamyon para alıp çürük kurşun kalem ve silmeyen silgi vermeleri dışında bir işlevleri yok. He bir de düzenli olarak sınav sorularını parayla satıyorlar.
Her üniversite her bölümü için ayrı sınav uygulasın daha iyi. Devletin sınavlara karışması çok saçma geldi senelerdir.
 
Vergileri kimler yemedi biraz da çocuklar yesin babasından on lira alıp da fazlasını istemeye utanan çok çocuk gördüm ben.

Elbette. Vergilerin yerine ulaşmadığı bir ülkede çocuklara yemek verilmesi doğrudur ancak düzgün işleyen bir sistemde o yemeğin parası yine vatandaştan alınıyor. Çocuğu olmayan insanlara ödetmiş oluyorsunuz ek olarak.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4+4+4 yerine 1+5+4+3 getireceklermiş ama zerrece farkı yok. Yükseköğretim kurumları ve ÖSYM kaldırılacakmış ama ÖSYM hakkında tartışılıyormuş kesin değilmiş. LGS aşamalı olarak komple kalkacakmış. YÖK ve ÖSYM kalkınca sistem biraz düzelir ama yapılması gereken daha çok şey var bunlar yetmez. Bence her üniversite bölümü için ayrı sınav olmalı. Mesela ilahiyat için bir üniversite kendi din dersi arapça vesaire sınav düzenleyip ona göre alım yapmalı. Programcılık için Python vesaire ve temel seviye matematik sormalı. Yazılım mühendisliği için ise C# C++ Java vs sorabilirler mesela. Her üniversite kendi sınav müfredatını yayınlar ona göre alım yapılır. Sınav tarihlerini de üniversiteler kendi belirler. Böylece herkes doğrudan hedefi için çalışır. Yığılma meselesinin de direkt önüne geçilir. Sınavların devlet elinden yapılması cidden saçma geliyor bana.
Bence yazılımcılık için yüksek öğretime de gerek yok. Tabii yazılım mühendisliği için yüksek öğretim gerenksinim olabilir. Ancak, Örnek vermek gerekirse Almanya'daki mesleki öğretim sistemindeki sertifikalı meslek eğitimi güzel bir örnek olarak verilebilir.
 
Bana sorarsan verilmemeli. Vergilerin harcanacağı daha önemli yerler var.
Daha fazla yol yapılması lazım evet.

Bu arada eski toplantılarında ortak yayınladıkları metinlerde eğitimle alakalı daha fazla politikalar yer alıyor diye hatırlıyorum, bu kısa bir özeti olmuş gibi ama yine de güzel şeyler. Özellikle YÖK denen ucube sistemin kalkması çok iyi olacak.
 

Geri
Yukarı