[İddia] Açılışı güzel oldu denilen Abide Kavşağı açılışının üzerinden 3 ay geçtikten sonra yıkıldı

Orada kimse imamoğlunu sel bastı diye eleştirmedi.
Başkanı oduğu şehir sular altındayken kayak tatiline gitti diy eleştirdi.
Olayı çarpıtmayın.
Bu şekildeki bir seli dünyanın hiçbir altyapısı tahliye edemez.
Onu da geçtim 40 şehit verdiğimizde gülerek açıklayan, deprem olduğunda çok yetersiz kalan ve bunu da itiraf eden, çok övündüğü yolların ve köprülerin oluşan bu selde yıkılması ve nicesini de eleştirirsiniz umarım.
 
Orada kimse imamoğlunu sel bastı diye eleştirmedi.
Başkanı oduğu şehir sular altındayken kayak tatiline gitti diy eleştirdi.
Olayı çarpıtmayın.
Bu şekildeki bir seli dünyanın hiçbir altyapısı tahliye edemez.

Kayak tatili Elazığ depremi sebebiyle eleştirildi. İstanbul'da kuraklık olduğu, yağmur yağmadığı zaman bile eleştirildi İmamoğlu. Hatta cb çıktı İstanbul susuz kalıyordu yağmur yağdıda durumu kurtardık tarzı bir açıklama yaparak belediye başkanı eleştiriyordu. Sosyal medyayı bugün kullanmaya başlamadık. İstanbul'da sel olsun gir hükümet yanlısı bir YouTube kanalına yorumları oku bakalım sel bastı diye elestiriliyor mu eleştirilmiyor mu? Hatta eski haberlerin yorumlarınıda okuyabilirsin.
 
O yol bir nevi köprü gibi altı akıntı su yükselince yoluda yuttu benim anlam veremediğim şey çok istediğiniz X parti gelince her şey güllük gülistanlık olacak mı sanıyorsunuz biraz büyüklerinizle konuşun eskiden neler varmış hayattan ibret alın biraz ya.
Her şeyi eskiye göre yorumlamayacaksın güzel kardeşim. Ben 19 yaşında bir bireyim. Ben geçmişte yaşamıyorum, günümüzü yaşıyorum. Çok övündüğünüz kişinin malum terör örgütü lideriyle bir ton fotoğrafı, rakı masasında pozları var. Çok övündüğünüz kişi ekonomiyi, eğitimi, sağlığı batırdı; sınır sınır dedi, sınırımızdan iti sapı bozuk kişiler geçerek neler neler yaptılar. Bu dönemde yaşayacağıma keşke o dönemde yaşasaydım. İktisat okuyan birisi olarak da sana X parti gelince ne olacağını anlatayım. Suriyeli ve Afganların hepsi gönderilecek. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde olduğu gibi kalkınma planları hazırlanıp ekonomiyi düzeltmeye çalışılacak. Eğitim, sağlıkta önemli adımlar atılacak ve daha niceleri olacak. Güllük gülistanlık olmasa bile şu anki halimizden daha güllük gülistanlık olacağı kesin.
 
O yol bir nevi köprü gibi altı akıntı su yükselince yoluda yuttu benim anlam veremediğim şey çok istediğiniz X parti gelince her şey güllük gülistanlık olacak mı sanıyorsunuz biraz büyüklerinizle konuşun eskiden neler varmış hayattan ibret alın biraz ya.

Eskiler bizi neden ilgilendirsin. 80'ler kötüydü evet ama ondan önce daha kötü zamanlar oldu. Ondan önce de oldu. Bu şekilde gidersen Osmanlının yükseliş dönemine kadar geri gidersin belki de daha geriye. Neden günümüzü bugüne göre değerlendirip geleceğimiz için çabalamak yerine geçmişe bakıp halimize şükür edelim.
 
Dünyanın hiçbir yerinde gelen seli tahliye edebilecek bir altyapı ve kanalizasyon sistemi yok.
Hadi diyelim öyle bir altyapı yapılabilecek teknik yok(varda varsayım) sel riski olan yere neden şehirleşme yapılıyor?
Oranın belediye başkanı sorumlu olduğu şehir sular altındayken ya da karlar altındayken en azından kayak ya da rakı balık sofrasında değil.
İşinin başında.
Anladın sen onu.
 
Ben bu haberlere şaşırmıyorum, çocukluğumdan beri bizim memlekete sürekli bir köprü parası veriliyor her selde biri yıkılıyor tekrar yapılıyor. "Abi burada sürekli sel oluyor, sele karşı dayanıklı köprüler yapalım" fikri kimsenin aklına getirilmek istenilmiyor. Yıllarca bu insanların paralarını çok güzel şekilde yediler, kimisi bilerek yedi, kimisi bilmiyormuş gibi yaparak yedi. Hele bir ölsünler, mezarda taklacı güvercin gibi sıçramalarını göreceğim ben.
 
Ya işiniz gücünüz yok en küçüj şeyde iktidarı suçluyorsunuz köprüyü yaptı evet ama yağmuru durduramadı diye mi suçluyorsunuz.
Düzgün kanalizasyon sistemi kurmadı diye suçluyoruz derdimiz Allahın rahmeti yağmurla değil.
 
Kar yağdığı zaman bütün kar araçları, kar temizleme araçları iş başındaydı. Kar yağdığında ulaştırma bakanlığına bağlı yollar hala buzluyken CHP'ye bağlı yollar ulaşıma açılmıştı fakat bunu bilmiyorsunuz. Birazcık araştırın.

Araştırmama gerek yok kalavye başında kahramanlık yapmayın.
Bizzat yenibosnadan E5'ten yürüyerek evime geldim.
Yani olayı yaşadım.
Yollar açık filanda değildi.
Ayrıca iett otobüsleri yolları kapatan en büyük problemlerden birisiydi çünkü yaz lastikleri vardı araçlarda.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı