Çözüldü Teknobiyotik sahte SSD satmış olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xTheoden

Picopat
Katılım
23 Mart 2023
Mesajlar
74
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Ürün: Samsung SSD 990 Pro 2 TB / satış bedeli: 4789 TL / satış kanalı: Trendyol - Teknobiyotik / fatura veren: Akortek

Son günlerde tecknopat YouTube kanalı ve Technopat Sosyal'de dikkatimi çeken sahte SSD video ve konuları üzerine; 11 Mart 2023 tarihinde satın almış olduğum " Samsung SSD 990 Pro 2 TB " modelinin incelemesine koyuldum. Recep Baltaş'ın sahte SSD'ler ile ilgili videolarını dikkatlice izledim ve kendi elimdeki ürünü de detaylı bir şekilde araştırmaya koyuldum.

1. Öncelikle ürünü Trendyol üzerinden Teknobiyotik satıcısından satın aldım. İlk olarak Teknobiyotik ile iletişime geçtim; ürünün kutusundan garanti belgesinin çıkmadığını, garanti belgesinin tarafıma iletilmesini talep ettim. Aldığım cevapta Samsung marka SSD'nin garantisi için garanti belgesine ihtiyaç olmadığı ürünlerin otomatik olarak Türkiye distribütörü tarafından Türkiye garantili olduğu cevabını aldım.

2. Aldığım cevap üzerine Samsung müşteri hizmetlerini aradım ve Samsung SSD'ler için Ankara'da bulunan ( isim vermek kurallara uygun mu bilmiyorum ) XX Samsung yetkili servisi ile irtibata geçmemi sağladılar. Ürünün kutusundaki seri no ve Samsung Magician programında çıkan seri no'yu istediler bunun üzerine hemen programı kurdum ve istedikleri bilgileri yetkili servis ile paylaştım. Aldığım cevapta " Teknobiyotik'ten satın almış olduğum akortek faturalı Samsung SSD 990 Pro 2 TB ürününün Türkiye garantisi olmadığı, ürünün Samsung Magician programı ile çalışmayacağı " oldu.

3. Bunun üzerine derhal Trendyol üzerinden iade oluşturdum ve ürünü teslim aldığım şekilde hemen Teknobiyotik satıcısına kargoladım. 23.03.2023 tarihi itibari ile; " 14 gün doldurmamış ve yukarıdaki sorunları yaşadığım ürün ile alakalı olarak satıcı tarafından "iade reddedilme sebebi: Yeniden satışa uygun olmaması" şeklinde ürünün tarafıma geri gönderileceğine dair mail aldım.

4. Akabinde Teknobiyotik müşteri hizmetlerini arayarak durumumu kibarca izah ettim. ( yukarıda yazdıklarım gibi ) konuşma sırasında defalarca sözüm kesilerek kaba bir dil ile " ürünün kutusunu açmışsınız iade edemezsiniz! " ve " ürünlerimiz Teknobiyotik garantili bir şey olursa bize göndereceksiniz garantisi biziz " şeklinde cevaplar aldım.

Burası önemli: satıcaya "ürün ilanında ve içeriğinde; 2 yıl garantili olarak satışa çıkartılan ve satışı gerçekleştirilen bahse konu ürünün "TR garantisi olmadığı, kutusu açılırsa iade edilemeyeceği, ürünün Teknobiyotik tarafından garantili olduğu, ürünün yurt dışından getirtildiği, Türkiye'de satışa uygun olmadığından sebep marka garantisi dışında tutulacağına dair hiçbir ibare, uyarı, açıklayıcı bilgi, açılırsa iadesi gerçekleştirilemeyeceğine dair fiziki bandrol bant veya dikkat çekici önlem olmadığını belirttim.

Son olarak Teknobiyotik Trendyol müşteri hizmetleri yetkilisi ve Teknobiyotik teknik elemanı X, y beylerden aldığım cevap ise; "ürünü satın almadan önce, garantisinin olup olmadığını sormamış olmam kendilerinin sorunun olmadığı, ürünü almadan önce Türkiye garantisi var mı diye araştırma yapmamış olmanız sizin sorununuz, biz sattığımız ürünleri yurt dışından getiriyoruz ve 2 yıl Teknobiyotik garantisi veriyoruz" şeklinde olmuştur.

Not: Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, konuya hakim arkadaşların yardımlarını rica ederim. Recep Baltaş'ın yazmış olduğu sahte SSD incelemesindeki Technopat konusunda sahte ürün ile ilgili görseller ve bazı tüyolar verilmiş. Bu hususta benden ürün görseli isterseniz paylaşabilirim. Ürünün sahte olup olmadığını bilmiyorum ancak sahte olması muhtemel ( gerek ambalaj, gerekse yapılan testler sonucu ). Tarafımdan paylaşmamı istediğiniz görsel veya bilgi varsa memnuniyetle paylaşabilirim.
 

Dosya Ekleri

  • SSD 2.jpg
    SSD 2.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 2.249
  • SSD 3.jpg
    SSD 3.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 2.227
  • SSD 4.jpg
    SSD 4.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 2.020
  • SSD 5.jpg
    SSD 5.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 1.929
  • SSD 9.jpg
    SSD 9.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 1.883
  • SSD 10.jpg
    SSD 10.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 1.711
  • SSD 11.jpg
    SSD 11.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 2.262
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü. Teknobiyotik ürünü iade aldı ve parasını iade etti.

Konu kapatılabilir. Konu sahibiyim ancak konuyu düzenleme yetkim yok.
Sizin konunuzu okudum. Ücret iadesini alabildiniz mi ne yapmamı tavsiye edersiniz? 5000 TL'ye takın param takıldı kaldı. Yeni sistem topladım ve parçamda eksik kaldı. Monitör için ayırdığım bütçeyi yeni bir SSD almak için harcamak zorunda kaldım. En hızlı şekilde bu işten nasıl kurtulabilirim?

Ben para iadesini aldım. Amazon hemen hallediyor.
 
Teknobiyotik ve Vatan Bilgisayar'dan mümkün oldukça uzak duruyorum geçmiş olsun şükürler olsun artık almanyadayım ihtiyacım kalmadı hiçbirine.

Vatan Bilgisayar'dan OEM ürünlerine yaptıkları %15 indirimden dolayı PSU ve sıvı soğutma aldım neden uzak durduğunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Tüm suçlu siz gibisiniz yapacak bir şey yok, garanti tipine bakmalıydınız marka herhangi bir yalan söylememiş.
Bu sefer mahalle bilgisayarcılarından farkları kalmıyor. Hem de gerçek yüzlerini bilseniz böyle konuşmazdınız. Kendi sitelerinde bile sahte ürün satıyorlar. En çok belli olan da Artic Mx 4.

Hatta Trendyol da sattıkları bir üründeyim. Garanti ile alakalı 1 şey bile yok. Nasıl bilsin ki?
1679613234975.png

Başka bir üründe baktım. Sadece 3 yıl garantili diyor. Biziz demiyorlar.
 
Teknobiyotik zaten böyle yapıyor hep Google yorumlarına bakın anlarsınız. Buradan çöp bile almayın. YouTube sayfaları var bu konunun linkini atın en son paylaştıkları videoya falan millet görsün gerçek yüzlerini. 100 kere diyoruz bunlardan bir şey almayın.
 
Hocam geçmiş olsun, ben böyle durumlar olur diye piyasada az satılan SSD tercih ettim.
 

Geri
Yukarı