Kız arkadaşın yanında kendimi nasıl savunabilirim?

SraggzL

Decapat
Katılım
28 Haziran 2021
Mesajlar
257
Herkese merhaba, bu söyliyeceğim mesele benim için çok önemli gerçekten beni kan bağınız olan kişi gibi görün ve öyle cevap verin yani demek istediğim bu konuşacağım konuda gerçekten çok yardıma ihtiyacım var, ergenlik dönemindeyim belki bu olayları ben kendim büyütüyorumdur ya da yavaş yavaş hayatı anlamaya başladığımdandır bilmiyorum ama gerçekten bu olay hayatımı kötü etkilemeye başladı, bu konuda yardıma çok ihtiyacım var neyse hemen konuya geçeyim;

Benim bazı konularda öz güven problemim var, özellikle aşırı derece bu olay canımı yakmaya başladı, öncelikle yaklaşık 5 ay önce sevgilim vardı ve geziyorduk sevgilimle her neyse, kızı durağına bırakırken bıçağı olan kekolara denk geldim çocuk "buraya gel" deyip duruyordu ben de takmıyordum yoluma devam ediyordum, neyse çocuk orada gene "buraya gel argolu küfür" etti ne yapacağımı şaşırdım kanım dondu yani çocuğu önceden tanıyorum yanına almış 3-5 eleman bir de bıçağı var onlarla kavga etsem ya dayak yiyeceğim ya da bıçaklanacağım. 2'sinden birisi kesin olacaktı eminim ben yoluma devam ettim, kızı durağa salladım ve evime geldim, bu olayı düşündüm kıza rezil oldum dedim aklımda düşünceler oluşmaya başladı. Gelelim asıl meseleye, bu olayı yaşadım olay olalı 5 ay olmuş bu bende travma yaptı, şöyle düşünüyorum gene aynısı olursa ne yapacağım veya toplu kişiler bana laf atsa ne yapacağım? Kavgaya girsem bilemiyorum belki girerim ya da girmem ama muhtemelen girmem, bunları düşünmeye başladım bunları aşmam gerek gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, bu konuda stres yapmaya başladım. YouTube'dan videolar da izliyorum 3-4 gün özgüvenim artıyor sonra bunları düşündükçe falan gene eski halime dönüyorum, gerçekten ne yapmam lazım? İstediğim manitamla gezeyim veya tek gezeyim, toplu elemanlar bana laf atsın veya bıçaklı eleman laf atsın ben kendimi savunayım, manitamın yanında rezil olmayayım. Bu her olay için de böyle olsun, arkadaşım bile yapsa gene aynı tepkiyi vereyim kısacası kendimi ezdirmeyeyim. Tek isteğim bu, yine dediğim gibi yardımınıza ihtiyacım var her şeyi konuşabilirsiniz, tecrübelerinizi aktarabilirsiniz şimdiden herkese teşekkürler.

Önemli: Mesela tek şişman birisi bile laf atsın onun kilosundan tedirgin olurum gene bir şey yapamam ama benim boylarımda bende aynı kiloda olsun onunla kavga ederim ama dediğim gibi toplu kişiler veya bıçaklı kişiler laf atsa bir şey yapamam. Yani istediğim dışarıda özgüvenli olayım toplu kişiler gördüğüm zaman özgüvenim düşmesin tedirgin olmayayım veya bıçaklı eleman atar yapsa gideyim kendimi savunabileyim, istediğim bu. Bunları çözersem sıkıntı stres özgüven problemi diye bir şey kalmayacağına eminim, gerçekten yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, bu söyliyeceğim mesele benim için çok önemli gerçekten beni kan bağınız olan kişi gibi görün ve öyle cevap verin yani demek istediğim bu konuşacağım konuda gerçekten çok yardıma ihtiyacım var, ergenlik dönemindeyim belki bu olayları ben kendim büyütüyorumdur ya da yavaş yavaş hayatı anlamaya başladığımdandır bilmiyorum ama gerçekten bu olay hayatımı kötü etkilemeye başladı, bu konuda yardıma çok ihtiyacım var neyse hemen konuya geçeyim;

Benim bazı konularda öz güven problemim var, özellikle aşırı derece bu olay canımı yakmaya başladı, öncelikle yaklaşık 5 ay önce sevgilim vardı ve geziyorduk sevgilimle her neyse, kızı durağına bırakırken bıçağı olan kekolara denk geldim çocuk "buraya gel" deyip duruyordu ben de takmıyordum yoluma devam ediyordum, neyse çocuk orada gene "buraya gel argolu küfür" etti ne yapacağımı şaşırdım kanım dondu yani çocuğu önceden tanıyorum yanına almış 3-5 eleman bir de bıçağı var onlarla kavga etsem ya dayak yiyeceğim ya da bıçaklanacağım. 2'sinden birisi kesin olacaktı eminim ben yoluma devam ettim, kızı durağa salladım ve evime geldim, bu olayı düşündüm kıza rezil oldum dedim aklımda düşünceler oluşmaya başladı. Gelelim asıl meseleye, bu olayı yaşadım olay olalı 5 ay olmuş bu bende travma yaptı, şöyle düşünüyorum gene aynısı olursa ne yapacağım veya toplu kişiler bana laf atsa ne yapacağım? Kavgaya girsem bilemiyorum belki girerim ya da girmem ama muhtemelen girmem, bunları düşünmeye başladım bunları aşmam gerek gerçekten yardımınıza ihtiyacım var, bu konuda stres yapmaya başladım. YouTube'dan videolar da izliyorum 3-4 gün öz güvenim artıyor sonra bunları düşündükçe falan gene eski halime dönüyorum, gerçekten ne yapmam lazım? İstediğim manitamla gezeyim veya tek gezeyim, toplu elemanlar bana laf atsın veya bıçaklı eleman laf atsın ben kendimi savunayım, manitamın yanında rezil olmayayım. Bu her olay için de böyle olsun, arkadaşım bile yapsa gene aynı tepkiyi vereyim kısacası kendimi ezdirmeyeyim. Tek isteğim bu, yine dediğim gibi yardımınıza ihtiyacım var her şeyi konuşabilirsiniz, tecrübelerinizi aktarabilirsiniz şimdiden herkese teşekkürler.

Önemli: Mesela tek şişman birisi bile laf atsın onun kilosundan tedirgin olurum gene bir şey yapamam ama benim boylarımda bende aynı kiloda olsun onunla kavga ederim ama dediğim gibi toplu kişiler veya bıçaklı kişiler laf atsa bir şey yapamam. Yani istediğim dışarıda öz güvenli olayım toplu kişiler gördüğüm zaman öz güvenim düşmesin tedirgin olmayayım veya bıçaklı eleman atar yapsa gideyim kendimi savunabileyim, istediğim bu. Bunları çözersem sıkıntı stres öz güven problemi diye bir şey kalmayacağına eminim, gerçekten yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Hocam dövüş veya savunma sanatlarında spor eğitimi alabilirsiniz belki rekabet beceri yetenek öz güven kazandırır.
 
Kız arkadaşmış, gururmuş boş şeyler.
Birisi arkandan takar bıçağı anan ağlar hastane köşelerinde.
Ya caydırıcı silah taşıyacaksın ya da kaçacaksın.

Yumruk atmayı öğreneceksen git kursuna öğren, ekrandaki kurgular gözünü boyamasın.
 
Kız arkadaş olayı hikaye. Bir kız için gidip de dövüş öğrenme. Annene, bacına, ailene bir şey söylerler, yaparlar o zaman kavga edersin. İlla dövüş öğreneceğim diyorsan Kickbox'tan başkasını öğrenme.
 
Kız arkadaşına bu konuda iş düşüyor, savunmada değil asıl doğru olanın bu olaya bulaşmamak olduğunu düşünmek konusunda. Şimdi her şeyi geç ben mükemmel bir dövüşçü olayım 4 kişi bana dalsın ben 4'ünü de bayıltayım ama benim de kolum kırılacak olsun ben yine bu işe girmek istemem, sokaktaki 3-5 serseri için ben niye yemeğimi bile zar zor yiyeyim zar zor uyuyayım? Yani dövmek dövmemek pek mesele değil çünkü sen bir tanesini pataklasan kılına zarar dahil gelmese adam sana kinlense belki 1 ay sonra bir karanlık sokakta bıçağı takar beline yani bu işin sonu yok maalesef.
 
Kız arkadaş olayı hikaye. Bir kız için gidip de dövüş öğrenme. Annene, bacına, ailene bir şey söylerler, yaparlar o zaman kavga edersin. İlla dövüş öğreneceğim diyorsan Kickbox'tan başkasını öğrenme.
Bu devirde dövüş eğitimi olmayan birine sokaktan geçen herhangi bir keko saplar. Dövüş eğitimi şart. Yani olayın sadece kız arkadaş ile alakası olduğunu sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı