Çözüldü Okul interneti için kullanılabilecek VPN önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EkmekArasiHDD

Megapat
Katılım
22 Mayıs 2016
Mesajlar
5.218
Makaleler
3
Çözümler
28
Yer
Ordu/Perşembe
Merhabalar. Üniversitedeki internet aşırı hızlı. Bu yüzden genelde bilgisayarda internet ile alakalı bir işim olduğunda okulun internetinde kullanıyorum. Ama şöyle bir sorunum var. İşimi görsem de bile bazen Steam'e vs. girmek istiyorum ama okulun interneti Steam, Epic vb. servisleri engellemiş. Bunu aşabilecek basit bir VPN programı var mıdır bilgisayar için? 1.1.1.1 sitesinden cloudflare warp denedim ancak sürekli bağlanıp kopuyor. Ne önerirsiniz?
 
Çözüm
ProtonVPN deneyebilirsiniz, 2-3 gün öncesine kadar çalışıyordu sanırım. Ya da en iyisi kendinize bir sunucu alıp içine VPN kurun, kendi vpninizi yapın.
Ultrasurf hem telefonda hem de bilgisayarda sorunsuz şekilde çalışıyor hocam. Kendi VPN sunucum vardı ama hiçbir protokol çalışmıyor. PPTP, SSTP IKEv2, IPsec falan hepsi yasaklı. Çalıştıklarından da eminim çünkü mobil veride rahatça bağlanıyordu.
Ekleme: konuyu açtığımı tamamen unutmuşum. Üzerinden 1.5 yıl geçmiş. Üniversite internetinde kullanacak arkadaşlar için Ultrasurf sorunsuz epey.
Üzerinden 1 yıl geçmiş dostum konuyu hortlatmanın alemi yoktu.

Üniversite internetinde denedim çalışıyor ancak %10 hız alabiliyoruz, acil durumlarda işe yarayabilir.
Valla hocam ben 150 Mbps'leri falan gördüm. Yapabildiği maksimum hızda indirme yapabiliyor. %10 hız meselesi ben Psiphon'da gördüm. 1 Gbps interneti rahatça 3-4 Mbps'e kısıyor tek başına. Sunucuyu en iyi başarım yaptığım halde üstelik.

Üzerinden 1 yıl geçmiş dostum konuyu hortlatmanın alemi yoktu.
Benim açımdan problem yok hocam. Konuyu açtığımı unutmuştum ve o süre içinde programı buldum zaten. Gelecekteki kullanacak kişiler için yardım niteliğinde olur.
 
Sizlere bildirmek istediğim bir durum var ki, belki gözlerden kaçıyor olabilir, ancak oldukça önemli. Bazı alanlarda, internet erişiminde bazı kısıtlamalarla karşılaşıyoruz ve bu durum bazen etik tartışmalara sebep olabiliyor. Ancak, kısıtlamaların sebebini anlamak ve çözüm bulmak için elimizde bazı veriler var.

Özellikle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kitaplarında yer alan bazı içeriklere erişimde sorunlar yaşanıyor. Mesela, DuckDuckGo ile ilgili bir kısım MEB kaynaklarında bulunmasına rağmen, bu konuda MEB hattına bağlı internet üzerinden erişim engelleniyor. Bu gibi durumlar, bilgiye ulaşma özgürlüğümüzü kısıtlıyor ve bazen VPN gibi araçlara başvurmamıza neden oluyor.

Anladığım kadarıyla, bu kısıtlamaların çoğu, hazır listelerden (kara listeler) kaynaklanıyor ve bu nedenle bazı sitelere erişimimiz engelleniyor. Ancak, bu tür kısıtlamaların etik olup olmadığı konusu da tartışmalı bir nokta. Çünkü, bilgiye ulaşma hakkımızı sınırlamak, eğitim ve bilgiye erişimi kısıtlamak demektir.

Lafın özü; her engel mantıklı nedenlerle koyulmuş değildir. Bu noktada VPN ihtiyacı etik dışında bir ihtiyaç da değildir.

Umarım bu konuda gelişmeler olur ve bilgiye erişim konusundaki bu tür engeller aşılır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı