Param Güvende ile ürün satılır mı?

Ne sattınız hocam?
Bende onlarca ürün sattım, hem Param Güvende ile hem Dolap üzerinden. Çoğuda ekran kartı, işlemci, pc sistem vs.. gibi pahalı parçalardı. Şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Umarım yaşamam.
Sadece alırken ve satarken, karşımdaki insanın konuşmasına, üslubuna, mantıklı olup olmamasına göre hareket ediyorum. Profilinde kargo satış sayısı olmasıda pozitif bir ayrıcalık benim için. Daha güvenilir buluyorum böyle profilleri.
 
Karşı taraf zaten almaya niyetliyse, hesaba havale yapın öyle göndereyim diyebilirsiniz.
Zaten size güvenmediğinden kabul etmeyecektir.
Size güvenmeyene siz neden güvenesiniz.
Uzun lafın kısası diğer arkadaşlar gibi ben de sahibinden param güven de uygulamasını önermiyorum.
Ama siz ille de bu riski göze alacağım diyorsanız da o da sizin bileceğiniz iş.
Hiç zor değil, isterseniz param güvende ile sıkıntı yaşayan insanların açtıkları konuları okuyabilirsiniz ve öyle karar verebilirsiniz.
 
Satıcı için güvenli değil hiçbir şekilde. Lakin alıcı arkadaş ile iletişime geçebilirsiniz, duruma göre değişebilir, belki kredi kartı gereklidir karşı taraf için. Ama en azından kişisel olarak güven almalısınız. Sahibinden sitesine bu konuda %1 bile güvenmeyin. Çünkü karşı taraf ekran kartınızı alıp yerine af edersiniz ama hıyar bile gönderse karışmaz. Zaten sözleşmeyi kabul ediyorsunuz. Sahibinden o sözleşme sırasında tamamen alıcıyı koruyan bir anlayışa sahip. Satıcı kişi bu gibi durumlarda THH başvuru yapmak zorunda :) Oraya gidip hiçbir şekilde ispat edemezsiniz örnek size hıyar geri gönderdi diye dilekçe oluştursanız bile. Çünkü ne kargo firması, ne kamera çekim, ne seri numarası, ne de herhangi bir şey işe yaramaz. Çünkü siz kendiniz gönderdiniz, bunu bile ispatlayamazsınız, çünkü karşı taraf savunmasında "bana gelen ürün buydu" derse haklı çıkar. Sahibinden sitesi gönderdiğiniz şeyi kontrol etmiyor, kargo eder ama kendisi için eder, sizin için kimse güven sağlamıyor yani.
 
Elden alamıyorum yaşadığım şehirde herhangi bir ikinci el piyasası olmadığı için. Alırken ya param güvende ya da forumlardaki referanslı kullanıcılardan alıyorum. Bence güzel bir özellik, özellikle alıcı için neredeyse risksiz bir yöntem.
Sahibinden'de asla havale sonrası kargo şekilde alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ha yaparsınız, dolandırılırsınız 6 ay - 1 yıl sonra olsa da çoğunlukla şikayet sonucu mahkemeye gider paranızı geri alırsınız.
Ben dolandırmıyorum ama piyasadaki karaktersizler yüzünden satışta yapamıyorum. Benim suçum ne?
 
Güveniyorsanız satacağınız adama belllki ama bence ekran kartının param güvendeyle satışı mantıklı değil. Ben 2 kere direksiyon seti 1 kere de işlemci sattım çok sükür hepsi iyi insanlar çıktı hepsi de gününde onayladılar ürünlerimi yani şans meselesi bende şuan ekran kartımı satıyorum ama asla param güvendeyle göndermem başına bir iş gelir falan ne kadar güvenilir olsa da olmasa da işi garantiye almak lazım.
 
Tek kelime ile SATILMAZ.
Kötü örnekleri mevcut.

Kendim de yaşadım. Sağlam gönderdiğim anakarta problemli denildi, bir ton yazışma, üzerine küfür vb derken... Ben tövbe ettim. Diğer arkadaşlarında dediği gibi, tamamen alıcı odaklı. Satıcı iken maalesef.

Diyelim ki ürünü beğenmedi, geri gönderdi, kargo da satıcıya kalıyor bu durumda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı