Kedim daha önceden dışarı atılmış olabilir mi?

darkgamer

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
553
Benim bir kedim var, kendisi yaklaşık 3 aydır bizimle. Onu sokaktan almıştım ve eve geldi geleli cana yakın bir kediydi. Eve gelir gelmez yemek verdim sonra kuma tuvaletini yaptı. Bunu görünce ben de onun daha önceden sahibi tarafindan dışarı bırakılmış bir kedi olabileceğini düşündüm fakat bunu düşünmek onun sokağa bırakıldığını doğrulayabileceğim kadar yeterli bir delil değildi. Her neyse diyerek düşünmeyi bırakmıştım taa ki bu güne kadar. Bugün kedimi tasmayla dışarı götürmeye çalışıyordum ama çok isteksizdi. Hemen fark ettim bunu. Dışarı çıktığımızda da korkmuş gibi oldu ve fazla hareket etmedi. Sizce bu kedinin ilk sahibi ben miyim? Yoksa daha önceki sahibi onu sokağa mı bıraktı? Bunu anlayabilmem için başka bir yol var mı?
 
Benim bir kedim var, kendisi yaklaşık 3 aydır bizimle. Onu sokaktan almıştım ve eve geldi geleli cana yakın bir kediydi. Eve gelir gelmez yemek verdim sonra kuma tuvaletini yaptı. Bunu görünce ben de onun daha önceden sahibi tarafindan dışarı bırakılmış bir kedi olabileceğini düşündüm fakat bunu düşünmek onun sokağa bırakıldığını doğrulayabilecek kadar yeterli bir delil değildi. Her neyse diyerek düşünmeyi bırakmıştım taa ki bu güne kadar. Bugün kedimi tasmayla dışarı götürmeye çalışıyordum ama çok isteksizdi. Hemen fark ettim bunu. Dışarı çıktığımızda da korkmuş gibi oldu ve fazla hareket etmedi. Sizce bu kedinin ilk sahibi ben miyim? Yoksa daha önceki sahibi onu sokağa mı bıraktı? Bunu anlayabilmem için başka bir yol var mı?
Aşıları yapılı mıydı diye soracağım ama bunu zaten kayıt olmadan anlayamıyoruz sanırım. Çip kaydı yaptırdınız mı?
 
Anlamanın bir yolu çipi var mı diye bakarsın , Mecburi idi. Ama buda yüzde 100 bir çözüm değil.
 
Kediler zaten tuvaletlerini her buldukları yere yapmazlar, kedim daha çok küçükken bile kum dışında bir yere tuvaletini yapmazdı yani bu yeterli bir delil değil. Dışarı çıkarken isteksiz olması da çok normal çünkü daha çok küçükken eve alıp büyüttüysen araba seslerinden vs. korkuyordur. Eğer kediyi ilk bulduğunda, sokakta olmasına rağmen çok temiz bir kediyse bu şüphelendirebilir. Bana göre kedinin tüm tepkileri vs. normal, dışarıya atıldığını sanmıyorum.
 
Eğer uzun süre sevilen ve dışarı atılmış bir kedi ise yine dışarı atılma korkusu ile bu hareketi yapar. Benim komşumun golden cinsi köpeği vardı. Arabaya biner seyahat eder neşeli bir canlı idi. Komşum çocuklar alerji olunca yine arabaya bindirip sanayide bir esnafa vermiş gelmiş. Zavallı hiç yememiş içmemiş kemik kalmış. Bunlar haline üzülüp yine getirdiler ama o günden beri terkedilme korkusu ile arabaya binmiyor artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı